Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Pilnīga bezpriģela popularizēšana jeb sačakarējam suņu būšanu Latvijā pilnīgi?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 59 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 08.12.2016. 22:52

Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
26.02.2015. 08:31
čehs nav un nevar būt LDz. Čeha pēcnācēji var būt LDz, ja veic rūpīgu atlasi un saprot ko dara - LDz kā šķirne ir jāglābj un viss ir saprotams. Bet - čehs NAV LDz. A papīriski tika uztaisīts, ka ir!!!

Pareizi Arni .
Tieši tāpēc Egilam ieteicu un iesaku vēlreiz- sava suņa "pagaidu ciltsrakstus" nemainīt, pret kaut kādu suņa pasi,kura nekur likumdošanā nav atrunāta.
Arī slovāku kopova gadījumā LKF ciltsgramata uzrāvās uz šo joku- Medību suņa pase, un uz viņas pamata Slovāku kopovu pārkristīja par Latvijas dzinēju. Nekas tāds nenotiktu ja šajā gadījumā tiktu pieprasīti ,no suņa īpašnieka, Broka ciltsraksti.
Tātad vēl reiz ieteikums suņu īpašniekiem.
Reģistrējiet savus suņus tur kur konkrētā brīdī Jums liekas izdevīgak , pareizāk, bet nelaižiet no rokam arā pirmatnējos suņa dokumentus. Uz doto brīdi lielakās ziepes veidojas tieši ar šiem LMKA izdotajiem pagaidu ciltsrakstiem, kuri pa īstam ir derīgi mūžīgi....
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
26.02.2015. 08:34
Arni, es uzrakstīju Tev diezgan garu atbildi, bet, diemžēl, kā parasti, mani izmeta no foruma un viss pazuda :(
Es neesmu nekāds Ļevs Tolstois, otrreiz šito opusu uzrakstīt man nav ne spēka, ne vaļas.
Īsumā.
Acīmerdzami viltotus ciltsrakstus es neesmu redzējusi.
Protams, pastāv kaut kāda iespēja, ka ciltsrakstos minētā informācija nav patiesa, ir taču pēc statistikas taču ir kaut kāds % vīriešu, kuri nav savu bērnu ģenētiskie tēvi ;) T.i., ja man kuce, pieņemsim, pamuks un sapārosies ar kaimiņu kranci, tad tas, ka kucēni nav riktīgi, būs acīmredzami. Bet ja es, piemēram, sapārošu kuci ar vienu jagdu, bet papīros ierakstīšu citu (nezinu, kāda vella pēc man tas būtu jādara, bet nu, pieņemsim, ka dzērumā sajaucu), tad piedzims normāli jagdterjeri, kuriem uz pieres nebūs rakstīts, ka viņu tēvs nav Duksis, bet Reksis, un, kamēr no diviem brūniem nesāks dzimt melni, vai no diviem gludiem- bārdaini, neviens neko nesapratīs. Pieļauju, ka kaut kāds % šādu gadījumu ir.
Bet atkārtošos, acīmredzami muhļītus papīrus neesmu redzējusi!
Runājot par Broksi, ir 2 metodes , kā ciltsdarbs veicams šādos gadījumos. Nezinu, kā būtu rīkojusies es, ja būtu LMKA kinologs tajos laikos, bet pieļauju, ka tieši pēc tās pašas shēmas. Toreiz kinologs nekādu Ameriku neatklāja, bet izmantoja metodi, ko izmanto zootehnikā regulāri, ja tas ir nepieciešams. Labi, ka Tu neesi papētījis, kā tiek veikts darbs ar kaķiem vai vēl vienu mūsu "izmirteni"- Latvijas Zilo govi! :D :D :D
Egils
Pēdējo reizi manīts 2023-09-23 19:56
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību trofejas: 1
26.02.2015. 08:42
Krievi Tomskā speciāli laiku sapāro ar vilku, un pēcnācējus visai veiksmīgi izmanto medībās.
Youtube video
Aigars
Aigars
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
26.02.2015. 08:47
Redz man nav iespēju turēt suni, jo neuzskatu ka dzīvoklis un Rīgas centrs ir tā piemērotākā vieta. Bet man ir kaķis, kurš izmaksāja 2500eur

Man ir vai pareizak būtu teikt ar sievas svētību manā īpašumā dzīvo un dara ko grib parasts, rūnīts miskastnieks. Dzīvo un dara ko grib,......jo viņam ir "krīša" kas šo iecēlusi sveto kārtā (kas nesaprot par ko ir runa, lai palasa "Dzīvnieku aizsardzības likumu")un šī "Kkriša" ir LKF.
Ja pieķeramies medību suņiem,tad viņiem šādas "krišas" nav.
...vajag rīkoties un drastiski, nevis dirsties un rakāties pagātnē.

Arni - nezinot pagātni t.i. vēsturi nav nākotnes. Tākā naksies sakārtot pagātni un tad uz priekšu....
Aigars
Aigars
Aigars
26.02.2015. 08:49
Nezinu, kā būtu rīkojusies es, ja būtu LMKA kinologs tajos laikos,

Žanna - LMKA tajā laikā, pat plānos nebija....
Slēpts
26.02.2015. 14:43
Aigar,jūs tak nekad neesat bijis LMKA..........
Normunds
Normunds
Pēdējo reizi manīts 2016-10-18 20:57
Lietotāja statuss: Lietotājs
26.02.2015. 20:12
Ziniet Puksta k.gs, ja tā pilnīgi godīgi, neesmu ne redzējis, ne dzirdējis konkrētus gadījumus par viltotiem šķirnes medību suņu dokumentiem. Esmu tikai un vienīgi PAR ŠĶIRNES MEDĪBU SUŅIEM. Pasakiet man lūdzu kāpēc vispār būtu jāvilto dokumentus, kāda jēga tam visam? No 2013.gada vasaras mainoties valdei ir ļoti daudz atteikumu par pagaidu ciltsrakstu izsniegšanu, jo audzētāji neievēro Ciltsdarba nolikumā noteiktās prasības. Ja ir konkrēti gadījumi lūdzu iesniegums uz galda un veicam DNS testu, nevis viena tante teica.....
Normunds
Normunds
Pēdējo reizi manīts 2016-10-18 20:57
Lietotāja statuss: Lietotājs
26.02.2015. 21:39
Aigar ieliec forumā Dalderu ciltsrakstus!
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
27.02.2015. 10:07
Ļoti labi. Tagad nākošais jautājums - vai kādam no foruma lasītājiem ir informācija, ka kāds LMKA izdots suņu dokuments ir viltots? Konkrēti kam un kad? Ja suns vēl ir dzīvs, rakstīsim iesniegumu, kā Salmiņa kungs te raksta. :)
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
27.02.2015. 10:49
Ar šo jau arī vajadzēja sākt.:)