Šodien vārdadienu svin Jautrīte, Kamila, Digna, rītdien - Ramona, Ritma
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Šaušana pa skrejošu zvēru reālos apstākļos.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 45 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 02.03.2015. 21:26

Kaspars
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2026-06-05 11:51
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Jēkabpils nov.
Medību stāžs: No 28.09.2006
Aprīkojums: Titan 6 .308 win., MC-21-12
Medību trofejas: 12
02.02.2015. 12:05
Šautuvē iemācās pareizi kustēties līdzi mērķim, kautgan ir tādi, kuri iemanījušies arī šautuvē šaut uz piemetiena, klausās, kad sāk motors darboties jau met pie pleca, kuilim purns parādās sektorā un šauj. Ja trāpa tad viss ir pareizi, tikai šeit ir tā pati problēma, šāvējs pieskaņojas konkrētajai šautuvei, ja citā šautuvē sliedes aiz sienas ir garākas, tad taču mērķis sektorā parādās vēlāk un neder ieroča mešana plecā sekundi pēc tā brīža kad izdzird motora skaņu. Te gan jāsaka ka tāda metode velk uz noteikumu pārkāpumu medībās, dzirdu ka kautkas nāk, bet neredzu, starp tiem diviem kokiem varēšu izšaut tur arī gaidīšu. Tāpēc sacensībās ļauj ieroci ieplecot tikai tad kad mērķis ir sektorā parādījies. Šautuvē iemācies kustēties pareizi, mežā izmantojot šo pamatu apstrādā "mērķi", aizšāvi aiz pakaļas, skaidrs, dzīvnieks kustās ātrāk kā šautuvē vai arī ir tālāk, pārlādējam, atkal apdzenam mērķi bet tikai izšaujam tālāk priekšā.
Slēpts
02.02.2015. 12:26
mežā izmantojot šo pamatu apstrādā "mērķi", aizšāvi aiz pakaļas, skaidrs, dzīvnieks kustās ātrāk kā šautuvē vai arī ir tālāk, pārlādējam, atkal apdzenam mērķi bet tikai izšaujam tālāk priekšā.

Man šķiet, tēma radās, lai nenotiktu treniņi mežā pa zvēriem, par ko te arī satraucās gana plašs diskusijas dalībnieku pulks.
Jautājums - KĀ zināt, pa kurieni aizšāvi garām?
Slēpts
02.02.2015. 12:28
tad kad kārtīgi atšauts pa papīru, gan jau rodas tā sajūta, kur aizgāja lode ;)
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2022-01-27 10:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Krimuldas pag.
Medību stāžs: no 1988g.
Aprīkojums: Iž27; Haenel Jaeger 10, 30-06; Meopta Meostar R1r 3-12x56
Suņi: KEL
Medību trofejas: 6
02.02.2015. 12:41
aizšāvi aiz pakaļas, skaidrs, dzīvnieks kustās ātrāk kā šautuvē vai arī ir tālāk, pārlādējam, atkal apdzenam mērķi bet tikai izšaujam tālāk priekšā.

Šits ir labs. :)))))
Un kuilis nemainīgā ātrumā pa nemainīga radiusa apli skrien jau nX tev uz riņķi un tu tikai pārlādē un eksperimentē ar apsteigumiem līdz trāpi ideālajā desmitniekā. Visi laimīgi smaida.
Slēpts
02.02.2015. 12:44
ka tik ne arī...
es esmu kārtīgi pašāvis pa papīru un medībās jau velkot līdzi es zinu, vai spēšu apstrādāt šāvienu un nospiest sprūdu tā, lai nenorautu - tikai tad es arī izlemju vai šaut vai nē - bet lai pateiktu, kur aizgāja lode, ja tā aizgāja ne tur kur bija plānots, nē, es tāds faķīrs neesmu...
Slēpts
02.02.2015. 12:45
mans komentārs kā replika Ģirta teiktajam.
Edmunds
Edmunds
Pēdējo reizi manīts 2023-09-14 14:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
02.02.2015. 12:52
Jāni S. Parasti sniegā var ļoti labi redzēt, kur esi uzšāvis (aizšāvis garām).
Slēpts
02.02.2015. 12:59
Jāni S. Parasti sniegā var ļoti labi redzēt, kur esi uzšāvis (aizšāvis garām)

mans jautājums vairāk bija adresēts Kusiņa kungam jo man arī ir neskaidrības par šādi piekopjamu korekciju...
aizšāvi aiz pakaļas, skaidrs, dzīvnieks kustās ātrāk kā šautuvē vai arī ir tālāk, pārlādējam, atkal apdzenam mērķi bet tikai izšaujam tālāk priekšā.

P.S ne vienmēr tas sniegs ir, ne vienmēr Tu spēj online režīmā redzēt savu šāvienu utt utjp.
Slēpts
02.02.2015. 13:06
Nu ka tikai tagad visas šautuves nebankrotē jo visi jau te, lasot forumu, būs par snaiperiem palikuši!:)))
Kaspars
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2026-06-05 11:51
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Jēkabpils nov.
Medību stāžs: No 28.09.2006
Aprīkojums: Titan 6 .308 win., MC-21-12
Medību trofejas: 12
02.02.2015. 14:18
tad kad kārtīgi atšauts pa papīru, gan jau rodas tā sajūta, kur aizgāja lode ;)

Tieši tā, bez treniņa šautuvē, medībās vienmēr vizuāli redzēs tikai 3 variantus, kuilis turpina bizot, kuilis turpina kustēties bet kautkā aizdomīgi un trešais variants kuilis tomēr nokrīt.
Un kuilis nemainīgā ātrumā pa nemainīga radiusa apli skrien jau nX tev uz riņķi un tu tikai pārlādē un eksperimentē ar apsteigumiem līdz trāpi ideālajā desmitniekā. Visi laimīgi smaida.

Bez treniņa šautuvē liksies ka visi dzīvnieki mežā skrien visi vienādā ātrumā un galvenais ka baigi ātri, ko tur domāt, met tik stobru priekšā un šauj un tā tie savainotie būs nevis viens vai divi bet 10 un vairāk. Arī mežā būs jātrenējas uz dzīvnieku rēķina, tikai vienreiz atšaujot kuilim pakaļkājas nākamreiz ieraugot kuili spēsi saprast ka viņš skrien tikpat ātri kā tas, ko savainoji un ka šoreiz jāpalielina apsteigums un galvenais ka spēsi to arī izpildīt un kuilis ātrumu izmainīt nepaspēs.