Šodien vārdadienu svin Viola, Vizbulīte, Vijolīte, rītdien - Ģederts, Ģirts
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Cik ētiski ir šaut buļļus riesta laikā ?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 23 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 23.02.2015. 11:36

Otto
Pēdējo reizi manīts 2015-01-29 10:34
Lietotāja statuss: Vērotājs
29.01.2015. 10:34
Vai mēdības kopumā var saukt par ētisku nodarbi,domāju ka nē, bet tam transvestītam ieteiktu padomāt pirms šeit likt tādas tēmas, jo arī daudzi medību nīdēji lasa šos murgus, pietiek jau ka tiek vākti paraksti pret lūšu un vilku mēdībām.
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-20 21:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: pagaidām 3
Atrašanās vieta: Zemgale un Kurzeme
Medību stāžs: nemulsināsim citus
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
29.01.2015. 10:24
Gati-es pilnīgi nepretendēju uz patiesību .Nēsmu dievs .Es tikai aicinu aizdomāties .Katrs tak pats izlems .Vispār jau ir forši ja var palielīties citiem ,bet man ir mainījusies dzives filazofija (nāk laikam pensijas vecums 47).Esmu piedzīvojis krievu laikus kad briežu mums bija kā mušu (toties cūkas bija maz ),tad nāca 90. ka izklapēja tā ka četrus gadus lāgā briedi neredzēja .Nu tagad puslīdz atkal ir ,bet krievu zelta laiki vel nav .Cūkas pietiek ,stirnas atkopušās labi vienīgi zaķi pazuduši .Ja laikam te der teiciens-paēdušajam neēdušo nesaprast .Un par baura medībām-štuks ir tāds ,pamēgini pēc baura dabūt to medalnieku .piecreiz grūtāk .
Ints
Pēdējo reizi manīts 2023-01-05 15:00
29.01.2015. 10:18
Medību ētika nav likums un to nevajag uzspiest ar likuma normām. Tā ir jāmāca kursos, kolektīvā, sabiedrībā. Runā ar kolektīva biedriem, ka tev nešķiet ētiski medīt briedi baurā, bet neuzspied biedriem savu izpratni par ētiku.
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-02 09:16
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Kurmene.Rīga. Valle.
Medību stāžs: 20+
Aprīkojums: ij27,wmr22,223savage,brauning 30-06 ,22LR
Medību trofejas: 7
29.01.2015. 09:50
GATI vis ir ok tu vari darīt, kā tu vēlies ,tik nevajag to pasniegt ,kā vienīgo labāko patiesību .visam ir savs laiks un vecums vajadzīgs.Es kādreiz ,kad sāku medīt nevienu āzīti nelaidu garām ,kad pagāja laiks un kādu čupu nomedīju sapratu, ka jāmedī savādāk gaļa itkā pietiek no rukšiem un līdzīgi ir ar briežiem uz bauri ,kad kādu daudzumu nomedīšu un būšu konkrētā vecumā varbūt domāšu ,kā tie vecie.Bet tagad man vēl nav neviena laba buļļa un teikt ,lai nemedijam riestā ........visam savs laiks.vecajiem nevajadzētu aizmirst to ,kā paši jaunībā medīja un ļaut ,lai jaunie izmedījās un paši ar laiku sapratīs,kas ir kas.
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-20 21:07
Mednieku organizācija: pagaidām 3
Atrašanās vieta: Zemgale un Kurzeme
Medību stāžs: nemulsināsim citus
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
28.01.2015. 22:19
Guntar-ar mežu esmu saistīts gadus 25 .Uz bauri eju paklausīties un paskatīties ,bet ne medīt .Uzskatu ka jebkurš normāls mednieks izaugs līdz atdziņai kad bauris nav tas labākais medību laiks (daļa veco mednieku ,kas man ir autoritātes ir pie tā nonākuši).Protams ir arī tādi kas gatavi šaut un šaut kad tik skaits palielinās .Nu pasaki kāds kaifs ragu dēļ nošaut baura laikā medaļnieku-tas tikai lai padižotos un apmierinātu savu ego .Es jau nēsmu pret bulļu medībām ,bet visam savs laiks .
Slēpts
28.01.2015. 21:07
Ilva vai Gatis,Tu medību apliecību kad ieguvi?Izskatās ka tais ziedu laikos kas tagat ir.Galvenais samaksā un basta.Mežā un medībās neesi bijis uz slokām pavasarī.Pietiek jau ka tie eiropas jampampiņi tās medības mums atņēma.
Ja Tu negribi iet medībās uz bauri - ta sēdi mājās un sūkā burkānu.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
28.01.2015. 19:51
:D Nāk Pilnmēness...to pilnīgi var just gaisā [un forumā] :D
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2017-10-20 23:27
Atrašanās vieta: Liepāja
28.01.2015. 17:46
Kas tad man, ļaunā varētu ņemt Arnis.
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
28.01.2015. 17:16
Pamuļķis U.Spārns!
Pamuļķis,U.spārns.
Nez kur tagad varētubūt komats?
---------------------------------
Kas ir vārds "varētubūt" Latviešu valodā?
Kas ir "komats" - vai šaha spēles termins - pretinieks komā pēc "šahs un mats"?!
Neņem ļaunā, Pēter!
Joks.
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2017-10-20 23:27
Atrašanās vieta: Liepāja
28.01.2015. 16:36
Pamuļķis U.Spārns!
Pamuļķis,U.spārns.
Nez kur tagad varētubūt komats?