Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Klusinātāji

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 93 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 18.03.2020. 13:22

Alvis
Alvis
Pēdējo reizi manīts 2015-06-10 16:28
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Balvi
Medību stāžs: 7 gadi Tibetā
Aprīkojums: Mauser M12(7x64) extreme + Kahles Helia CSX ; IŽ-12 12/70
Medību trofejas: 2
29.04.2015. 14:25
Oļegam - ar/bez glušaka mainās trāpījuma vietas, mazāks atsitiens, bet kā ar blīvumu? Ar glušaku lodes guļas ciešāk jeb tomēr nē?
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
29.04.2015. 14:08
Juri, nu rekur atbilde - Oļegs var izdarīt eksperimentu - noņemt trubu, uztaisīt attiecīgo kliku skaitu uz augšu, izšaut un tad atpakaļ. Ja viss sakrīt, tad nekāda bēda - kad vajag bez bunduļa, uztaisi attiecīgo kliku skaitu un viss bumbās. Ja nomaina munīciju, drusku ilgāka pāršaušanās ar drusku vairāk munīcijas vienībām. Bet tā taču nav tāda nopietna problēma...
Olegs
Olegs
Pēdējo reizi manīts 2025-06-17 21:18
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: "Raunas mednieks"
Atrašanās vieta: Rauna
Medību stāžs: 2003.g
Aprīkojums: . Blazer R8, 30-06. Howa-1500. 223rem.Mossberg 930 combo. Blaser F16..
Suņi: Krievu-Eiropas laika
Medību trofejas: 52
29.04.2015. 14:03
Manā gadijumā. Es ieroci esmu piešāvis 135m. Uzkruvējot klusinātāju un šaujot šajā atālumā man lodes trāpijuma vieta mainījās 7-8cm pa vertekāli minusā. Horezontāli nekas nemainījās. Pāršāvu uz klusinātāja trajektoriju un bēdu neredzu.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
29.04.2015. 14:02
Gatim Binātam jautājums - tā kā Huberts (ceru, joprojām) ir Browning pārstāvis Latvijā, vai ir iespējams Browning BAR BOSS vītnei derīgu klusinātāju pasūtīt? Es tā padomāju - priekš kam man pašam jāčakarējas un jātērē laiks? :) Nu labi, tur būs maza bet taisnīga atlīdzība pie cenas klāt, bet - mans laiks ir dārgāks.
Es nopietni, vai ir iespējams pasūtināt Hubertā un nečakarēties? Atbildi labāk tēmā, lai citi, kam līdzīgs jautājums, zina :)
Gundars
Pēdējo reizi manīts 2015-11-29 20:00
Mednieku organizācija: SAB Mednis, LMS
Atrašanās vieta: Līvānu novads
Medību stāžs:
Aprīkojums: never enough guns
Suņi: somu- karēļu laika
Medību trofejas: 5
29.04.2015. 13:15
Oļega ieteiktais "Schultz & Larsen twister tdm" pagaidām izskatās visinteresantākais variants gan cenas gan, gan ekspluatācijas, gan atsauksmju dēļ.
Gati Bināt, ja lasi- Huberts jau kaut ko ir nopeilējis ko vedīs iekšā?
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2022-12-13 19:01
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
29.04.2015. 13:05
Jāpadomā arī, ka ar klusinātāju ierocim optika atsevišķi jāpiešauj. Tā nebūs, ka varēs gan bez tā bunduļa šaut un ar. Trāpījumi atšķirsies. Klusinātāji vairāk ir vajadzīgi gaides plintēm, lai nežilbinātu nakts uzpariktes ar liesmu no stobra gala un, lai nesistu tās kopā, jo krietni samazinās arī atsitiens ierocim. Somi un Norvēģi visbiežāk lieto visparastākās klusināšanas shēmas. Bunduļi ir smagāki un mazefektīvāki. Savukārt vieglākiem un efektīvākiem ir ļoti augstas prasības izgatavošanas materiāliem. Var rasties arī nepieciešamība pēc rezerves daļām, tāpēc labāk pirkt to mantu no zināmas firmas.
Gundars
Medību stāžs:
29.04.2015. 12:24
Albert, neuztraucies, rokas man ir!:)
Mani tikai skumdina, ka cilvēks nodarbojas ar dezinformāciju par Latvijas bodniekiem. Ja nav un nezini cik kas maksā- nu nevajag klārēt cik tās mūsu bodes dārgas, a vot tur aiz dīķa viss ir daudz saldāks.
Lai Tev veicas:)
Alberts
Alberts
Pēdējo reizi manīts 2015-07-24 11:53
Lietotāja statuss: Lietotājs
29.04.2015. 12:08
Gundar! Ja nav roku, ko es varu līdzēt? Nezinu, kas tu ir.
Cik tāds maksā Purvamuižā? Tur vēl nekā bnava, cena ar nava zinām. Man tas karbons neinteresē. Hauskens maksā ap 400eirām. sūti no normvēģijas bez kreņķiem.
Gundars
Medību stāžs:
29.04.2015. 12:02
Albert kviesi, vai varat man palīdzēt atrast interneta veikalu, kur es varu nopirkt Purnavumuižā tirgoto A-tec carbon 02, krietni lētāk nekā mārupē? Man personīgi neizdodas, vidējā cena visos ap 533-560eiro...
Gundars
Medību stāžs:
29.04.2015. 11:45
Tie kas grib, tiem jav ira. citi pasūtīs no ārzemēm un lietos priekā.

Albert, tad iesaki man lētu interneta veikalu, kur es bez liela gemoraju varu pasūtīt "sigsauer" ar15:D