Pārlieku savu komentu no citas tēmas:
"Grozījumos minēti mednieki, kuri medībās vai treniņšaušanā izmantos garstobra-vītņstobra medību šaujamieročus, un šāviena trokšņa slāpētājs būs rūpnieciski ražots un neslāpēs šāviena troksni vairāk par 70%."
Kāpēc tikai garstobra-vītņstobra ieročiem?
Kas, bise, nav šaujamais, tā nedod bliezienu, kas jāklusina?
Es uz gaidi medījos ar gludo, nu nav man pļavu un lauku, viens mežs vien, ar gludo man pietiek.
Un tagad lai netramdītu, man jāpērk būs spicais?
Iekš čoka vītnes tiek skrūvēts klusinātājs, vai ja nav čoka vītnes, tad ir stobra apskava ar klusinātāju
vai stobra bremzi.
Kāpēc viena daļa tiek apbižota?
Cik no visa kas taisa pukšķi saprotu ka troksnis no šāviena ir lodes radīts , lode nākot ārā no stobra plēš gaisu (rada kautko līdzīgu vakumam) un tad tam tukšumam saraujoties atpakaļ notiek tas plaukšķis,nu tā man kādreiz stāstija mig -29 lidotājs ka ar kara lidmašīnu iznīcinātāju kas strauji uzņem ātrumu arī tas notiek, ka tad tas saucās ka aiziet virskaņas ātrumā, vai tā ir pareizi ......?
Manuprāt runa ir tieši skaņas pārveidotāju(moderatoru), kas šāviena troksni samazina par ~30%. To arī plaši izmanto tie paši zviedri, angļi.
Klusinātāji tā tradicionālajā izpratnē paliek tikai militāristiem un spēka struktūrām.
Varbūt man prāta aptumsums?:D
Māri,klusinātājs rūpnieciski ražots!Neesmu redzējis bisei!Punkts par zemskaņas munīciju!Galu galā iespēja tikt pie jaunas plintes,varbūt nekas nenotiek,varbūt tomēr tās 0.8 mm stobra sieniņas netur spiediena rezonansi.Reāla iespēja veikt pētījumus un tad forumā atreferēt!:):)Būtu interesanti pieredzes papildināšanai!
Slēpts
19.02.2015. 21:12
ta sauc kā gribi, bet man jau liekas, ka tas ir viens un tas pats ;)
Gundar,klusinātājus lieto,specvienības tuvcīņas ieročos uz pistoļu patronu kalibriem vai izmantojot speciālās patronas.Pārējiem ir alternatori(moderators laikam ir kas cits),lai šāviena troksnis uzreiz neuzrādītu šāvēja vietu.
Gundar,paldies,tiešām nebiju redzējis,likās jau ka neko daudz neslāpēja,bet nu labi,intresanti,neērti,balansu izjaucoši,bet lai paliek,ja kādam gribas-karogs rokā!
"Grozījumos minēti mednieki, kuri medībās vai treniņšaušanā izmantos garstobra-vītņstobra medību šaujamieročus, un šāviena trokšņa slāpētājs būs rūpnieciski ražots un neslāpēs šāviena troksni vairāk par 70%."
Kāpēc tikai garstobra-vītņstobra ieročiem?
Kas, bise, nav šaujamais, tā nedod bliezienu, kas jāklusina?
Es uz gaidi medījos ar gludo, nu nav man pļavu un lauku, viens mežs vien, ar gludo man pietiek.
Un tagad lai netramdītu, man jāpērk būs spicais?
Iekš čoka vītnes tiek skrūvēts klusinātājs, vai ja nav čoka vītnes, tad ir stobra apskava ar klusinātāju
vai stobra bremzi.
Kāpēc viena daļa tiek apbižota?
Klusinātāji tā tradicionālajā izpratnē paliek tikai militāristiem un spēka struktūrām.
Varbūt man prāta aptumsums?:D
[youtube::rtIqTfObXIo]