Sveicinati!
Esmu dzirdējis, ka pusautomatiksajiem ieročiem klusinataji var nodarīt skādi. Tapat lasiju, ka Brovning BAR jau sakotneji ir uzražots, lai to varetu izmantot ari ar klusinataju... Varbūt kāds varētu mani apgaismot, kā ir ar Benelli Argo? Vai šo ieroci standarta izpildijuma drikst aprikot ar klusinataju?
Ir jau kāds laiks pagājis,kopš tiek lietoti klusinātāji.Gribētu uzzināt lietotāju viedokli. Vai trāpījumi vēl aizvien saglabā stabilu kūli? Tīri matemātiski sanāk, ka ja stobra galā uzgriež 308 ajam 14mm vītni, tad "gaļa" paliek tik kādi 3-4 mm. Cik ilgi varētu kalpot tik plāns stobra gals? Tā kā man pašam ir varminta stobrs un ir doma arī uzlikt glušaku, tad laikam būtu jāizvelas maksimāli iespejamā vītne.
Slēpts
28.12.2015. 08:59
Varmintam būtu stūlbi griezt ko citu kā M18 un vispār būtu jāpieturas pie maksimāli lielākā iespējamā vītnes diametra. Vēl joprojām redzu , ka dažs domā ,ka vītni var uzgriezt jebkur garāžā ar parastāko centru vītnēs. Rezultātā stobrs vairs nešauj ne ar klusinātāju ne bez.
Tas ir tikai viedoklis, bet - nevajag bojāt labu ieroci, griežot vītni. Tas ir riskants process pat pie vislabākā meistara un vislabākajā darbnīcā. Vienmēr pastāv iespēja nopirkt otro,trešo...devīto ieroci, kuram jau ir rūpnieciska vītne galā. Pie laba meistara, labā darbnīcā tas pasākums nemaz tik lēts nav - plus riska kalkulācija. Protams, dariet kā gribat ;)
Slēpts
28.12.2015. 10:54
Tu tacu Arni autinu ved uz servisu, nevis pērc jaunu ;) ja zin ko dara tad tur nekas nevar noiet greizi, protams, tas arī maksā
Personīgi redzēju kā notiek tā vītnes uzgriešana stobra galā karabīnei 30 06 kal ,nu ziniet ja par to var atvērt muti un paprasīt 100 jurīšus tad arī nebūs grēks pa atvērto objektu iekraut..........
vēl jau paliek lodes virsskaņas troksnis, kurš arī nemaz nav tik maziņš
Esmu dzirdējis, ka pusautomatiksajiem ieročiem klusinataji var nodarīt skādi. Tapat lasiju, ka Brovning BAR jau sakotneji ir uzražots, lai to varetu izmantot ari ar klusinataju... Varbūt kāds varētu mani apgaismot, kā ir ar Benelli Argo? Vai šo ieroci standarta izpildijuma drikst aprikot ar klusinataju?