70% no kā? šāvienam decibeli ir ~160 , tad cik būs 70% nost, ta ne jau 48, tad tas šāviens būs klusāks nekā pirdiens :D
klusinātāju ražotājiem tie cipari rādās, ka noņems aptuveni 30 decibeļus un tas būs laikam 8 reizes klusāks?
Mazkalibrenēm tad vēl neplāno atļaut? Kaimiņi igauņi gan jūtas drošāk, tirgo, var jau būt, ka tur medību kultūras līmenis augstāks un malumedību apjoms mazāks.
Slēpts
16.03.2015. 13:04
Neizprotu, kā klusinātāju oficiāla tirgošana var veicināt malumedības? Tie kas grib pa kluso, jau sen ir visu sagādājuši. Kas nav malumednieki - neskries šaut pa kreiso, tik tāpēc ka klusinātāju var oficiāli nopirkt.
Klusinātāju oponentiem ir kārtējā problēma ar uztveri - tāpat kā ar nakts tēmekļiem un patronu ierobežotāju pusautomātiem. Kādas tik briesmu ainas zīmēja - apšaušot viens otru, ar nakts tēmekļiem izgriezīšot visu, kas kust...un kā ir reāli?
Viss ir kārtībā.
Tātad, tiem kungiem, kuri uztraukumā kļūst sarkani un siekalas sļakstinot uzspiež savu "vienīgo, pareizo" viedokli citiem, vienkārši vajag vairāk lasīt un mazāk runāt/rakstīt ;)
Aprīkojums: 12 kal;16 kal:20 kal;30-06;223;8x57JRS,7x57R,22 LR
Suņi: taksis (divāna) Bonika
Medību trofejas: 1
17.03.2015. 13:54
Klusinātāju oponentiem ir kārtējā problēma ar uztveri - tāpat kā ar nakts tēmekļiem un patronu ierobežotāju pusautomātiem. Kādas tik briesmu ainas zīmēja - apšaušot viens otru, ar nakts tēmekļiem izgriezīšot visu, kas kust...un kā ir reāli?
Viss ir kārtībā.
Reāli nakts tēmekļi atviegloja dzīvi tiem medniekiem,kas "medī" pie sīles.Tai skaitā arī tiem,kas pie tās sīles sež nevisai likumīgiBāds nav brālis un agrāk-vēlāk tas lopiņš nāks.Tādas arī "medibas".
Ja jau runāt par klusinātājiem,vajadzētu zināt un neazmirst,ka šāviena troksnis ir vienīga pazīme,ka platībās kautkas notiek.
Un teju vai visi malumednieki ir noķerti pateicoties tieši šāviena troksnim.Kaut vai,nav tālu jāiet, tie gadījumi,par kuriem stāstīja Zariņa kungs.
Tikai atšķirība ir tā, ka tie, kas ļoti gribējuši, jau sen tos glušakus ir vai nu nopirkuši vai uztaisījuši. Tas pilnīgi nav nekas jauns. Krievu gunsā ir daudz dažādu shēmu, nopirkt citā valstī arī mierīgi. Bet tādi kā tas onka, kura bilde te bija, spriežot pēc viņa izskata un tās materiālās bāzes, kas viņam ir, pie glušaka nekad mūžā netiks. Droši vien īsti nezina, kas tas ir.
Diez, vai LV vispār ir noķerts kāds malumednieks ar klusinātāju? Šāviens, jau nav vienīgais pēc kā ķert! Esmu ķēris maluzvejniekus, tur vispār nekāda trokšņa nav - nekas, ja zin kā - ķerās :)
Es par klusinātajiem LV. Es redzu tikai plusus. Piemēram,sēžu kviešu laukā,blakus zemnieka mājai.Iznāk pērno bariņš.Sagaidu šāvienam labu atālumu un šauju. Rezūltāts(ka parasti),pērnais zemē,pārējie uzreiz mežā. Zemniekam visā māja sadegās uguns. Lauka otrajā pusē rāpjas no trepes kolēģis,jo viņš saka,ka vairs nav jēgas sēdet,jo no mana šāviena viss lauks norībēja.
Scenārijs ar klusinātāju. Zemnieks guļ tālāk(ka nekā pūlkstens 22,30),pēc šāviena pērnie lāga neko nesaprata un pamūk dziļāk labības laukā iekšā.Dodot iespēju kolēģim veiksmīgi turpināt medības,vai ari pašam.
Bet ja domā,ka palielināsies malumedības,es šaubos!
klusinātāju ražotājiem tie cipari rādās, ka noņems aptuveni 30 decibeļus un tas būs laikam 8 reizes klusāks?
Viss ir kārtībā.
Tātad, tiem kungiem, kuri uztraukumā kļūst sarkani un siekalas sļakstinot uzspiež savu "vienīgo, pareizo" viedokli citiem, vienkārši vajag vairāk lasīt un mazāk runāt/rakstīt ;)
Viss ir kārtībā.
Reāli nakts tēmekļi atviegloja dzīvi tiem medniekiem,kas "medī" pie sīles.Tai skaitā arī tiem,kas pie tās sīles sež nevisai likumīgiBāds nav brālis un agrāk-vēlāk tas lopiņš nāks.Tādas arī "medibas".
Ja jau runāt par klusinātājiem,vajadzētu zināt un neazmirst,ka šāviena troksnis ir vienīga pazīme,ka platībās kautkas notiek.
Un teju vai visi malumednieki ir noķerti pateicoties tieši šāviena troksnim.Kaut vai,nav tālu jāiet, tie gadījumi,par kuriem stāstīja Zariņa kungs.
Scenārijs ar klusinātāju. Zemnieks guļ tālāk(ka nekā pūlkstens 22,30),pēc šāviena pērnie lāga neko nesaprata un pamūk dziļāk labības laukā iekšā.Dodot iespēju kolēģim veiksmīgi turpināt medības,vai ari pašam.
Bet ja domā,ka palielināsies malumedības,es šaubos!