Aprīkojums: IŽ-26e; Weatherby Vanguard 30-06; Savage Mark II .22; Yildiz Lux 12cal
Medību trofejas: 1
18.03.2015. 12:06
.22lr. Munīcija ir izmēģināta visa populārākā, bet apstājies esmu pie rws subsonic. Caursit galvaskausu un paliek iekšā: āda vesela un galvaskauss ar mazu caurumu, bet tas nav noteicošais. Galvenais ir apstādināšanas efekts. Visa veida HV un stingers sit cauri un bebram sekundes 30 ir kaut kāda spēcīga agonija, pēc kuras jāvelk nost drēbes. Varbūt tas ir tikai manā galvā, bet ticība kaut kam ir jārod.
Slēpts
18.03.2015. 12:07
Gint M!
Un tieši šeit arī turpināt runāt par optikām.
Bebros katra pusstunda ir zelta vērta:):)
Slēpts
18.03.2015. 12:20
Šobrīd virsū Bushnell Trophy 1,5-6x44 pietiek līdz 1:45 pēc oficiālā saulrieta bez mēness. Pēc noteikumiem drīkst līdz 2:00, tā ka tās 15min teorētiski pietrūkst. Un ja bebrs grauž pretējā krasta ēnā -arī neko neredz. Ja ir bebru kustība no rīta - pilnīgi pietiek, austot ir daudz gaišāks. Viss atkarīgs no vietas, man šobrīd aktuāla ir neliela upīte (liels novadgrāvis) kur meža mala cieši klāt. Plašākā bebrainē ir gaišāks.
Slēpts
18.03.2015. 12:45
Tad nekā...
Man gan otrādas sajūtas- es vakarā varu ļoti ilgi se'dēt un saprast caur optiku , kas ir kas.
Bet norīta - divas stundas PIRMS - vispār neko- kaut ko var stundu pirms...
Interesantākais ar .30-06 bija tāds gadījums, kad norāvu garām (jā, ātrumā aizmirsu par optikas ass attiecību pret stobra asi 5-10m attālumā šaujot). Bebrs ienira, bet pēc kādas pusminūtes (nē, hronometra nebija, tas subjektīvi) iznira un ļoti aktīvi brīnījās, kas par štelli - kādu 5m attālumā. Tas deva iespēju šaut vēlreiz. Pēc dažām minūtēm atpeldēja nākošais...pusautomāts rullē ;)
Viena lieta, kas ir diezgan droša - pirmajā vakarā var šaut daudz un aplasīt lielu daļu apmetnes. Pēc tam viņi kļūst uzmanīgāki. Bet tad atkal var pēc kādas nedēļas iet ar "tēju".
Vēl jau ir būtiski - ūdenstilpes virziens attiecībā pret stāvētāju un attiecībā pret saules rieta vai lēkta vietu. Uz ūdens tas dod savu pusstundu klāt, ja pareizi nostājas. Bet tas tikai uz ūdens un labi jāpārzina vieta - tādā brīdī šaut pareizi ir seklumā.
Arni. Vai tad tavai sievai kažoks no bebru galvām?:))) Ja rumpī tie divi caurumiņi, tad lielāko tiesu, bebrs aizpeld būdā klusu nomirt.Un ar gludā lodi pat žoklī,kakla mīkstumos trāpīts bebrs ir pa galam. Manā arsenālā tomēr pirmo vietu ieņem lamatas.Arī tagad - pavasarī.Ja saliek uz brīvdienām 10 lamatas, kādam pārītim jau nu vajadzētu būt. No šaujamajiem laikam tomēr 222/23 rem. Maza lodīte, liels ātrums, jaudas atliektiem galiem, ja lieto bez svina munījiju, neko diži neplosa,var mierīgi uzšaut pa lielāku gabalu,un var mierīgi šaut rumpī, ja apstākļi ļauj, jo ādā tiešām būs divi mazi caurumiņi . Kaut gan bebru medībās tas reti sanāk.Bet ar 22LR lai šauj snaiperi. Pats ar agrāk šāvu.:)))
Mārci ne katrs var kā tu jau minēji šaut ar maseni, jo jāpiešauj roka un jāzina daži knifiņi medījot ar maseni :) Tie kas neizkoda maseni un slikti šauj tie arī nomelno maseni. Galvenais arī piemeklēt pareizo munīciju jo kamēr es atradu savai masenei garšjošo munīciju izmēgināju ļoti daudz patronu :)
Slēpts
18.03.2015. 18:16
Pēc dažām minūtēm atpeldēja nākošais...pusautomāts rullē ;)
Pēc dažām minūtēm rullētu pat pa stobra galu pārlādējamais ;-D
Un tieši šeit arī turpināt runāt par optikām.
Bebros katra pusstunda ir zelta vērta:):)
Man gan otrādas sajūtas- es vakarā varu ļoti ilgi se'dēt un saprast caur optiku , kas ir kas.
Bet norīta - divas stundas PIRMS - vispār neko- kaut ko var stundu pirms...
Viena lieta, kas ir diezgan droša - pirmajā vakarā var šaut daudz un aplasīt lielu daļu apmetnes. Pēc tam viņi kļūst uzmanīgāki. Bet tad atkal var pēc kādas nedēļas iet ar "tēju".
Pēc dažām minūtēm rullētu pat pa stobra galu pārlādējamais ;-D