Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Bebri.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 97 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 24.03.2016. 07:45

Slēpts
20.07.2015. 12:56
Man aktuālās bebru distances ir 3-25m, tādā attālumā par grupu paplūšanu var nelikties zinis. Ja pavisam neizšauj - tad jau bēdīgāk :( Lielāku kalibru negribu, objektā ceļi ar satiksmi pietiekami tuvu, nav vēlmes stresot par iespējamiem rikošetiem un lidošanu kilometriem tālu. Vilkt ar renkuļiem nepatīk principa pēc.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-12-22 11:58
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Madona
Aprīkojums: Kaut kāds nebijis, bet ir ...
Medību trofejas: 1
20.07.2015. 13:59
Tā jau gan ir, pa bebru šaut sanāk no ne pārāk liela attāluma. Tomēr uz šautuvi aizbraucot un redzot, ka visi trāpijumi smuki čupojas, tad ap sirdi tā mierīgāk un siltāk paliek ... ;-)
Gunārs
Gunārs
Pēdējo reizi manīts 2025-03-18 11:27
Mednieku organizācija: MK Sencis
Atrašanās vieta: Jēkabpils
Medību stāžs: no 2010.
Aprīkojums: IŽ-26e; Weatherby Vanguard 30-06; Savage Mark II .22; Yildiz Lux 12cal
20.07.2015. 15:26
Gint, par 90 % vaina bija tajā, ka aizslēgs bija nedaudz piepacelts (kaut kur aiz zara, pufaikas utt.). Man sevidžam ir tas pats bijis. Vismaz mark ii (izskatās, ka arī 93šajam tāds pats aizslēgs) modelim aizslēgs paceļams arī nodrošinātā stāvoklī, arī noņemt drošinātāju var, kad aizslēgs kaut vai pusceļā. Tikai pēc otrās lažas piefiksēju šo problēmu. Tagad pirms blieziena jau reflekss izveidojies pārbaudīt aizslēgu. Protams, arī RWS var nolažot (pašam nav gadījies)..
Slēpts
20.07.2015. 15:48
Ok, paeksperimentēšu, ja tikvien tā problēma, tad uzmanīgāk jāseko līdzi aizslēgam. Normāli būtu, ka ar piepaceltu nešauj vispār, nevis šauj "švakāk".
Romāns
Romāns
Pēdējo reizi manīts 2025-04-03 18:29
Mednieku organizācija: Individuālais medību iecirknis
Atrašanās vieta: Rīgas garnizons!!!
Medību stāžs: 23 gadi.
Aprīkojums: Toz 34P- 12.kal, CZ 550 lux- 308. win. CZ 455 long- 22.lr
Suņi: Jaghterjers
Medību trofejas: 9
20.07.2015. 16:02
Man ar vienreiz tā gadijās , kad man vēl bija iepriekšējais štrunts. Stāvu uz masta, izskrien lops, klikt un nekā. Pēc tam tikai pamaniju, ka īpaši daudz nevajag, lai aizslēgs pagriestos un nedaudz tikai ieķernē kapseli.
Slēpts
22.07.2015. 10:15
Gint, par 90 % vaina bija tajā, ka aizslēgs bija nedaudz piepacelts (kaut kur aiz zara, pufaikas utt.). Man sevidžam ir tas pats bijis.

Pētīju aizslēga darbību un klikšināju izšautas čaulītes - izskatās ka tā arī ir. Nospiest var pie nepilnīgi aizvērta, tikai šāviens neseko, jo nenotiek pilnvērtīgs sitiens pa dzelksni. Uz čaulītes ir dzelkšņa pēdas, tikai seklākas kā normāli. Tagad zināšu šo īpašību, un uzmanīšos. Lielajai karabīnei cits mehānisms, tu šāda kļūda nav iespējama.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
22.07.2015. 18:16
Man arī bija tādi pāris reizes gadījumi kad aizslēgs masenei bija ne pilnīgi aizvērts aizslēgs un rezultātā kliškis bija bet šāviena nebija. Tagad pirms veikt šāvienu jau automātiski ar pirkstu tēmējot pārbaudu aizslēgu vai viss ir kārtībā un gadās ka nav bijis kārtībā un pienācās to pilnīgāk aizvērt!!!!
Jāni ar man ir zastava tikai 22 lr , ierocis pilīgi labi šauj, trāpījuma blīvums ar RWS virskaņas munīciju iet ļoti labi labu trāpījuma blīvumu var salasīt :) un protams bebri līdz 50 m pļaujas nost kā ar izskapti. Protams vienam patīk šaut ar 22 lr citam patīk bebrus retināt ar 222 kalibru, bet citam tikai 30 06 derēs. Katram savs tīk :)
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2023-12-28 13:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: oksalis.lv
Atrašanās vieta: Austrumlatgales virsmežniecība
Medību stāžs: 3 gadiņi
Aprīkojums: mazs, mazs nazītis...
Suņi: Taksis - Lara
22.07.2015. 19:54
300wsm bebriem labs :)
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-12-22 11:58
Atrašanās vieta: Madona
Aprīkojums: Kaut kāds nebijis, bet ir ...
22.07.2015. 21:02
Edgar, kā jau iepriekš rakstīju, es nemācēju sadraudzēties ar Savage 93 FV .22 WMR un tādēļ pēc dažu foruma dalībnieku aptaujāšanas un citu interneta resursu pētīšanas iegādājos serbu ražoto Mini Mauser. Ar šo plinti sadraudzējos un tagad retinu bebrus ... ;-) Bet ne jau tur bija tas āķis, es vienkārši centos aizstāvēt RWS labo vārdu ... ;-)
Andi, nu Tu jau sāc kā karaļa sardze no multfilmas ''Brēmenes muzikanti": "Если близко воробей, мы готовим пушку. Если муха, муху бей, взять её на мушку."
Gunārs
Gunārs
Pēdējo reizi manīts 2025-03-18 11:27
Mednieku organizācija: MK Sencis
Atrašanās vieta: Jēkabpils
Medību stāžs: no 2010.
Aprīkojums: IŽ-26e; Weatherby Vanguard 30-06; Savage Mark II .22; Yildiz Lux 12cal
04.08.2015. 10:39
Sestdien pārsteidzoši agri parādījās. Apsēdos kā parasti stundu pirms saulrieta 20:40 un 21:00 jau bija klāt. Jau biju gatavojies uz lielo odu barošanu, bet jaunais bebra jaunskungs mani pažēloja.
Gunārs