Šodien vārdadienu svin Uvis, Gints, rītdien - Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Bebri.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 97 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 24.03.2016. 07:45

Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
24.03.2016. 07:45
Vakar biju bebru medībās, nosēdēju līz tumsai pilnīgais klusums, kaut arī bija svaigi pagrauzti koki, no bebriem ne miņas. Pēc tam brauct uz mājām iebraucu vēl vienu vietu apskatīties ar pilnīgs klusums, ārā 20 :00 bija jau -6. Vai nu pa dienu lien ārā vai nu pa riktīgo melno tumsu. Nu tagad protams pilnmēness, gaišš kā dienā, bet aktivitātes pagaidām nekādas. Bet vakars bija foršs bez vēja un pilnīgs klusums.
Edgars
Edgars
18.03.2016. 06:55
Jā pie mums dažviet kur kādas bebraines ieskauj mežs tur vēl ledus turās un diezgan labs, pats biju izbrīnīts! Nu nekas vēl nedēļu piesals un varēs pa jauno bebrus pie āliņgiem gaidīt!!!!
Karlis
Karlis
Pēdējo reizi manīts 2018-03-08 10:54
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
17.03.2016. 13:49
Sveiciens medniekiem!
Paldies visiem, kas atsaucās un ir izteikuši savu viedokli! Jūsu iesniegtās atbildes un komentāri tiešām ir ļoti noder un nevienā grāmatā šādu informāciju neatradīs.
Pašlaik aptauju ir aizpildījuši vairāk kā 80 respondenti. Tas ir iezīmējis zināmu ainu, un apstiprina dažas izvirzītās hipotēzes, piemēram, lielākajai daļai mednieku tomēr patīk medīt bebrus, bet pārsvarā tam vienkārši neatliek laika. Tas ļauj izdarīt secinājumus, tomēr, lai dati būtu statistiski nozīmīgi, nepieciešams savākt vismaz trīs reiz vairāk respondentu atbildes. Tāpēc vēlreiz vēlos Jūs rosināt iesaistīties un izteikt savu viedokli un pamudināt to darīt arī citiem !
Aptauju var aizpildīt spiežot šeit: https://docs.google.com/forms/...
No viena datora iespējams iesniegt vairākas atbildes.
Ar cieņu,
Kārlis Bičkovskis
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
17.03.2016. 10:23
"nepaspēju aizskriet līdz āliņgim"
Jums vēl ziema?!
Manējā jau dārzā, zemē kaut ko baksta.
:-DDD
Edgars
Edgars
17.03.2016. 06:22
Vakar beidzot tiku līdz bebriem :)
Rezultāts diezgan normāls, trīs bebri krastā un diemžēl ceturtais nepaspēju aizskriet līdz āliņgim un tas aizpeldēja zem ledus. Bet tā kaut arī vējš bija paliels, tomēr rezultāts priekš tāda vakara ļoti labs :)
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
14.03.2016. 08:33
Mārci!
Nu es jau nedomāju, ka konkrēti Tev ir vēlme iznīdēt visus bebrus līdz pēdējam, bet, nenoliedzami, ir mums tādi indivīdi, kam ka tikai nomušītu.
Īstenībā, lai gan nekad ar slazdiem ķērusi neesmu, reāli saprotu, ka tas ir visproduktīvākais medību veids un ir vietas, kur bebrs būtu jāizmedī pilnībā!
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
14.03.2016. 08:18
Žanna , Tu domā ,ka man dikti interesē izķert visus bebrus? Es arī reizēm, pavasaros viņus pamedīju uz gaidi un rudeņos ,kad silts ūdens ,padzenāju ar takšiem.Vienkārši pēdējo piecu gadu laikā esmu secinājis, ka zemledus sezona ir vismaz 10 reizes ražīgāka par pārējo laiku. Ņemot vērā patērētos resursus. Tagad, kad malas nāk vaļā, var labi redzēt ,vai ziemā viss izdarīts pareizi, un ja ne , veikt kļūdu labojumu, ja nepieciešams. Un tādas reizes ,kad vienā pavasara vakarā var nocelt 6 gab. no vienas būdas gadās kā aklai vistai mieža grauds un arī tikai Edgaram K. Es bebru medībās ziemā vienmēr uzsvaru lieku uz to ,lai viņus izķertu no tām vietām ,kur pārējie medību veidi ir maz/ ne rezultatīvi. Lielas, pārpurvojušās bebraines, plati aizauguši grāvji un tml.
Edgars
Edgars
14.03.2016. 07:10
Tad ko man vispār cik noprotu nenākt šeit un nekomentēt. Kādas sacencības, es pat bebru medībās kur bebri dzīvo 1 km no manis izrauties nevaru, jo reāli nepietiek visam laika. Kur nu vēl Lucjanovam tagad pogas steigties raut nost! Zinu ka daudzi vēlētos to visu piedzīvot, es ar labprāt pievienotos ne tikai diskusijai, bet arī reāli pašautu, bet realitātē, ar katru gadu laika mazāk un mazāk paliek izklaidēm, kur nu vēl citam kam. Kad tev ir darbs maiņās un divi bērni plus vēl laukos māja kur jāveic remonts tad tie sapratīs kā ir ar brīvo laiku. Paliks siltāks un vajadzēs turpināt mājas remontu. Man pagaidām pirmajā vietā ir ģimene un mājas remonts nevis pierādīt kuram kas ir garāks un resnāks. Tā kā sorry, kamēr nebūs vairāk brīva brīža,tikmēr nekur nebūs iespējas ne izbraukt ne pašaudīties. Es pat šogad dzinējmedībās ļoti min piedalījos. Kaut arī ziema bija, bet darba kā saka krieviski ņepačatij kraij. Bet netā lielākoties ielienu pirms darba no rīta, vai kad ir neliels brīdis atslodzei!!!
Renārs
Renārs
Pēdējo reizi manīts 2023-04-07 20:29
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Zemgale
Medību stāžs: 22
Aprīkojums: IR
Suņi: NAV
Medību trofejas: 11
13.03.2016. 21:39
Sestdienas vakarā zosis rāva no galvas cepuri, bebris klusē...
Jāļauj laikam iesilt.
Slēpts
13.03.2016. 08:43
Nav mātīšu, tad nākas dzīvot vienam.