Gatis aizmirsa vēl pieminēt vienu vietu kur tās stirnas manāmas visai bieži, MAŠīNāM UZ MOTORA PāRSEGA tādiem miera braucējiem un asiem vīreļiem auto logos un salonos:):)DD.
Slēpts
13.04.2015. 21:53
bebru darbība ceļu tuvumā ir ļoti pamanāma...., būdas, kas redzamas no ceļa, grauzumi, aizsprosti utt.
Tieši tā. un man braucot garām vienmēr ir domas- interesanti, kas tie par "lošiem" te saimnieko?
Ideāli var piebraukt ar mašīnu, nav jāiet n- tie kilometri mežā- atbrauc , pasēdi , nomedī , brauc mājās.....
Bet nē - slinkums večiem bebrus ganīt...
Slēpts
13.04.2015. 17:58
Šogad esmu novērojis- bebru darbība ceļu tuvumā ir ļoti pamanāma, un tas nav braucot pa maziem meža/pagastu ceļiem, bet tieši pārvietojoties pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, būdas, kas redzamas no ceļa, grauzumi, aizsprosti utt. Tas pats- diezgan pamanāmi esmu ievērojis aļņu nedarbus (šos gan pārsvarā pa meža ceļiem, bet šur tur manāms arī pie nozīmīgākiem ceļiem). Un iepriecinoši ir tas, ka uzkrītoši bieži tiek manītas stirnas- gan uz pļavām pie lielceļiem, gan meža.
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
13.04.2015. 13:19
Vakar izdevās ap 20-00 vienu nebēdni pašā grāva malā nomušīt.Attālums ap 70 m .Melns kā ogļracis grauza lazdu .Priekšā zāles , krūmi ,bet uz bērzu fona labi izcēlās .
šovakar atkal pilnīga nulle - ne smakas no bebriem - tika izstaigātas vietas, kur sūdzas par bebru "postījumiem" - svaigākie grauzumi no rudens.. - nesaprotu tie bebri kosmosa uzrauti vai???
Nesen no bebriem, kamēr līdu uz iepriekš izdomātu vietu, bebrs mani jau sagaidīja un pasveicināja ar astes belzienu pret ūdeni ap 19.30 un tad klusums līdz tumsai.. :(
Vakar vienu izdevās nomedīt pirms 20.00 un vēl viens tika manīts slēpjoties aiz krūmiem 19.00
Slēpts
11.04.2015. 22:17
šovakar sāk kustēt, jau pēc 19:00, bet sajūta bija, ka viņi zin, ka es te sēžu un gar mani peld tikai zem ūdens
Aprīkojums: IŽ-26e; Weatherby Vanguard 30-06; Savage Mark II .22; Yildiz Lux 12cal
Medību trofejas: 1
11.04.2015. 20:26
„Ar tēju var dabūt pat pēdējo apmetnes mohikāni” – nesens foruma citāts. Nepiekrītu! Vismaz ne pie manis. Šogad trīs apmetnēs pēc kārtas tēja nostrādāja ātri 10-20 min. Bet, kad sāku iet otru apli, tad pilnīgs ats*s. Atnāku 1h pirms saulrieta un pēc 10 min jau redzama kustība. Sāku dot tēju, un pazūd. Mainīju dziedzerus no citām apmetnēm – nekā! Uz jumta it kā ne pirmo dienu ar pīpi, bet sajūtas tagad, ka pirmo..
Tieši tā. un man braucot garām vienmēr ir domas- interesanti, kas tie par "lošiem" te saimnieko?
Ideāli var piebraukt ar mašīnu, nav jāiet n- tie kilometri mežā- atbrauc , pasēdi , nomedī , brauc mājās.....
Bet nē - slinkums večiem bebrus ganīt...
Taja bebra likitis!
Vaidzini tam bali,bali
Jo saedies tas zali
Nedaudz humoram :)
Vakar vienu izdevās nomedīt pirms 20.00 un vēl viens tika manīts slēpjoties aiz krūmiem 19.00