Jānim Vesetam
Samaksu noteikti neprasītu no mednieka, (par tādu variantu nebiju iedomājusies) tak jau tā izdara man lāča pakalpojumu izšaujot bebrus. Nu meža platība nav nekāda lielā, nav pat 8 ha. Tāpēc jau arī domāju vai ar mani vispār kāds gribēs runāt par medībām, ja man pieder pāris ha, tikai malkas vajadzībām.
Slēpts
09.04.2015. 12:38
Es par savu lauksaimniecības zemi maksāju 7eiro par ha un ja manā kolektīvā ir 3000ha privātās zemes, plus 2000 valsts meži un tas viss jānomaksā...!!!
Aprīkojums: IŽ-26e; Weatherby Vanguard 30-06; Savage Mark II .22; Yildiz Lux 12cal
Medību trofejas: 1
09.04.2015. 12:21
Ja ar vietējiem nevar/negrib vienoties, tad ieraksti savas koordinātes un noteikti, ka kāds netālu esošais foruma biedrs, kuram tīk bebru medības, atsauksies. Uz lapas uzraksti, ka nodod medību tiesības Anatolijam, lai arī viņam ir drošība, ka inspektors nepaņems pie dziesmas, un viss. Anatolija vietā tik vēl jāpārliecinās, ka platības jau nav kādam iešķiebtas, piemēram, pirms 18 gadiem ar 20 gadu līgumu..
Un Līgai jāpaskatās Anatolija godīgajās acīs, vai šim tiešām interesē tikai bebri :)
Slēpts
09.04.2015. 12:20
200 ha nu tad skaiti ka jāātdot būs 2000 EUR
Edgar- tiešām nodoklis ir tik liels- man meža nav- tāpēc prasu...
Gint!
Tad tādās vietās veidosies bebru audzētavas un būs perēkļi un apseklošanai blakus teritorijās :) :) :)
Jāni tu rakti ka iegūt platības dižmedījuma atļaujai. Interesanti cik būs tadu piekritēju apmaksāt to nekustamo nodokli pat stirnai. Cik tur vajag 200 ha nu tad skaiti ka jāātdot būs 2000 EUR, nerunājot par to pašu ruksi vai alni! Lētāk būs aizbraukt copē uz Norvēgiju un tur pacopēt uz nebēdu :)
Līgumu par medību tiesībām uz nelimitētajiem var noslēgt ar jebkuru mednieku, ne visiem zemes/mežu īpašniekiem ir tās labākās attiecības ar vietējo kolektīvu (parasti vēsturiski kašķi personu starpā, ne gluži bez iemesla). Ko par to maksāt - vienojaties individuāli, jāsaprot ka izbraukāt uz medībām dēļ dažiem bebriem ar ir padārgi, un ja vēl jāpiemaksā - neviens neņemsies.
Jāni vari iedomāties ka tagad visi īpašnieki sāks prasīt apmaksāt nekustamā īpašuma nodokli!!!! Būs āmen tici man tad ļoti daudz mednieku būs nespēcīgi apmaksāt tās grandiozās summas un beigās būš tā ka postījumi būš lieli, meža zvēru savairosies uz nebēdu un galvenais tad medīsies tikai pie mums vai nu milionāri vai nu arī vācieši, bet tu un es kā vienkāršais mirstīgais sēdēsim kaktā nu nē sēdēsim publiskās ūdenstilpnēs un medīsim tikai ūdensputnus. Es par savu zemi 6.08 maksāju 62.81 EUR, tad skaiti vidēji viens ha maksā 10 euro un ja tev ir kādi 1000 ha tad mīļi atskaitiet vaslts nodevu 10 000 EUR. Bet ja tev kādi 10 000 ha tad lūdzu 100 000 EUR naudiņas, Es domāju pat bagātajiem tas riktīgi sistu pa kabatu. Pat ja maksāt pienākotos kā daudzi pieprasa 0.50 centi par ha tad pie 1000 ha pienāksies atdot 500 EUR, bet pie 10000 ha pienāksies atdot jau 5000 EUR naudiņās. Pat pie tādām summām daudzi kolektīvi nespēs samaksāt tādas naudiņas!!! Un būs āmen. Tas ir neskaitot vēl valsts mežus!
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
09.04.2015. 10:24
Protams, tikai par iespēju trenkāt bebrus neviens piķi nemaksās. Cita runa ir, ja par medību platību palielinājumu tiek iegūta vēl kāda dižmedījuma atļauja :)
Šī iemesla dēļ ir normāla prakse līgumā paredzēt, ka kolektīvs apmaksā Jūsu meža nekustamā īpašuma nodokli.
2-kārt, līgumā var paredzēt konkrētus mednieku pienākums, kuru neizpildes dēļ līgums var tikt pārtraukts. Tai skaitā, ka medniekiem jārūpējas, lai Jūsu mežs netiktu pārpurvots, jāveic pasākumi: dambju nojaukšana, lamatu likšana, utt.
Pareizi, apmaksā nodokli, izķer bebrus, dambji! Galvenais. neaizmirst punktu par soda sankcijām, ja zemes īpašnieks nenodrošina īpašumā pietiekamu zvēru blīvumu.
Varu pateikt tikai vienu, ja Līga startā sāks runāt par "piķi", tad normāls kolektīvs kuram pietiek platības Līgu vienkārši pasūtīs un ar bebriem Līga varēs jāties pati. Bebru izķeršana nav nekāds pasākums par kuru vēl prasīt samaksu - drīzāk jau Līgai vajadzētu padomāt ko tad viņa mednieku kolektīvam var piedāvāt - zemes ha daudzumu un tamlīdzīgi.
1ha platības un davai izķeriet bebrus :) Paldies nē!!!
Tas tā, lai Līga pārdomā atsevišķus ieteikumus!
Samaksu noteikti neprasītu no mednieka, (par tādu variantu nebiju iedomājusies) tak jau tā izdara man lāča pakalpojumu izšaujot bebrus. Nu meža platība nav nekāda lielā, nav pat 8 ha. Tāpēc jau arī domāju vai ar mani vispār kāds gribēs runāt par medībām, ja man pieder pāris ha, tikai malkas vajadzībām.
Un Līgai jāpaskatās Anatolija godīgajās acīs, vai šim tiešām interesē tikai bebri :)
Edgar- tiešām nodoklis ir tik liels- man meža nav- tāpēc prasu...
Tad tādās vietās veidosies bebru audzētavas un būs perēkļi un apseklošanai blakus teritorijās :) :) :)
Jāni tu rakti ka iegūt platības dižmedījuma atļaujai. Interesanti cik būs tadu piekritēju apmaksāt to nekustamo nodokli pat stirnai. Cik tur vajag 200 ha nu tad skaiti ka jāātdot būs 2000 EUR, nerunājot par to pašu ruksi vai alni! Lētāk būs aizbraukt copē uz Norvēgiju un tur pacopēt uz nebēdu :)
2-kārt, līgumā var paredzēt konkrētus mednieku pienākums, kuru neizpildes dēļ līgums var tikt pārtraukts. Tai skaitā, ka medniekiem jārūpējas, lai Jūsu mežs netiktu pārpurvots, jāveic pasākumi: dambju nojaukšana, lamatu likšana, utt.
Pareizi, apmaksā nodokli, izķer bebrus, dambji! Galvenais. neaizmirst punktu par soda sankcijām, ja zemes īpašnieks nenodrošina īpašumā pietiekamu zvēru blīvumu.
Varu pateikt tikai vienu, ja Līga startā sāks runāt par "piķi", tad normāls kolektīvs kuram pietiek platības Līgu vienkārši pasūtīs un ar bebriem Līga varēs jāties pati. Bebru izķeršana nav nekāds pasākums par kuru vēl prasīt samaksu - drīzāk jau Līgai vajadzētu padomāt ko tad viņa mednieku kolektīvam var piedāvāt - zemes ha daudzumu un tamlīdzīgi.
1ha platības un davai izķeriet bebrus :) Paldies nē!!!
Tas tā, lai Līga pārdomā atsevišķus ieteikumus!