Nevēlas peldēt! :)
p.s.-mežniecībai ir tiesības pagarināt termiņu līdz mēnesim. Un pēc lasītā spriežu, ka neesmu vienīgais, kuram šopavasar bebru nomedīt neaizdodas..
Pēc manām domām tas ir atkarīgs tikai no tā, ar kādu ātrumu un no kuras puses dzīvnieks iet cauri lamatām, jo lielāks ātrums, jo loğiski ka iespiež tuvāk pakaļai. Respektīvi dzīvnieks (vai tas ir bebrs, cauna vai cits), ejot ar lielāku ātrumu un spēku, paspēj dziļāk ielīst lamatās pirms tās aizsitas līdz galam.
Dažas dienas atpakaļ medību biedrs pārbaudīja slazdus, lielais bija iespiests ar pakaļgalu(~20kg). Lieki piebilst, ka par cik nāve ātri neiestājās, lamatām apkārt viss bija saplosīts..
Ir bijis gadījums, ka bebram lamatās pakaļgals, lamatas sagrābušas vidukli, un ķermeņa priekšdaļa ārā. Kā tā ir iespājams, vienīgais skaidrojums varētu būt, ka viņš ir mēģinajis lamatām uzbrukt un sist ar asti, jo biju tās sasmērējis ar dziedzeru tēju.
Tas cik tāli bebrs tiek lazdam cauri kamēr atraujas ,tas ir atkarīgs no kuras puses viņš iet caur slazdu vai no slazdu sardziņa puses vai no otrās uz kura ir āķis ar diviem robeļiem , caunu slazdiem vairs nav āķim divi robiņi ,veciem bija ,domāju bebru slazdam tas tvākais (rāmim) ir ūdenī kad liek lai stingrāki jo ūdenī rāmim japārvar pretestība, atiecīci tad lai lielāks sākuma ātrums būtu.
Slēpts
27.03.2015. 19:19
Jūtību regulē tie divi robi. Neatceros, tik kurš bija kurš, bet ar slazdu rokā to viegli izdomāt.
Tad jājautā, kādās situācijās ir jālieto tas stingrākais variants (tuvākais robs) ja man ~27kg bebrs bija izlīdis cauri ka slazds aizcirtās jau aiz priekškājām, kur jau ribas beidzās? Ok, būtu uz tālākā roba, būtu klasiskais pa sprandu, bet kur tad lietot to tuvāko robu?
Kā vispār vīriem ar šāda veida statistiku? Visi bebri dabū pa sprandu vai ir arī 'varianti'?
Itkā ne pirmo gadu ar slazdiem, bet nupat esmu apjucis.
Nevēlas peldēt! :)
p.s.-mežniecībai ir tiesības pagarināt termiņu līdz mēnesim. Un pēc lasītā spriežu, ka neesmu vienīgais, kuram šopavasar bebru nomedīt neaizdodas..
Tad jājautā, kādās situācijās ir jālieto tas stingrākais variants (tuvākais robs) ja man ~27kg bebrs bija izlīdis cauri ka slazds aizcirtās jau aiz priekškājām, kur jau ribas beidzās? Ok, būtu uz tālākā roba, būtu klasiskais pa sprandu, bet kur tad lietot to tuvāko robu?
Kā vispār vīriem ar šāda veida statistiku? Visi bebri dabū pa sprandu vai ir arī 'varianti'?
Itkā ne pirmo gadu ar slazdiem, bet nupat esmu apjucis.