Šodien vārdadienu svin Regīna, Ermīns, rītdien - Ilga
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Klusinātāji Latvijā ir legāli!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 81 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 19.02.2017. 17:58

Slēpts
01.12.2016. 22:56
Ne jau vienmēr trāpījums uz leju. Man 30-06 BLASER R8 ar 19mm stobru un ASE SL7 glušaku trāpījums 4cm augstāk, otrs tievais stobrs 223 ar Hausken +5cm. Sānu nobīde ja arī ir tad tik niecīga ,ka saprātīgā attālumā nemanīsi. Tad nu piešauts +4cm kas nozīmē bez klusinātāja pa nullēm un to zinot varu šaut bez problēmām gan ar gan bez. Un zināms Browning Abolts ar klusinātāju šauj tieši tāpat augstāk, kaut pirms piešaudes likās ,ka nu šim tievajam stobram pēc loģikas būs lejā, bet nekā.
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
02.12.2016. 07:27
Nu un kā varētu izskaidrot trāpījumu blīvuma uzlabošanos šaujot ar klusinātāju ? Piesienot 500 g. metāla gabalu stobram diez vai dabūtu ko līdzīgu :)

Protams ka neuzlabos, ne jau par to runa. Lasi!
Bet tas kā dēļ uzlabojas te dažiem trāpījumu blīvums gan ir skaidrs - vairāk nevajag vibrēt un taisīt acis ciet no lielā blīkšķa!
Slēpts
02.12.2016. 09:06
Nu, ko strīdēties ar Uģi- laikam jau neiespējami.
kaut vai par to , ka visi krievu ieroči ir sūdi...
bet nu nedadz padomāju un vēl ar vien viņam nepiekrītu
lode pametot stobru tikai un vienīgi samazina savu ātrumu

Nu NAV tā 100 %.
Lode stobrā iegūst paātrinājumu- fakts.
Tad atkarībā no stobra garuma, berzes un spiediena mainās tās ātrums. Ne par velti teicu, ka ir mērījumi, ka pārāk garā stobrā lodes ātrums pat samazinās- berze dara savu.
Ja lode iegūst paātrinājumu un izejot no stobra ir tikai gaisa pretestība, tad tikai tā un zemes gravitācijas spēks samazina tās ātrumu- jā spiediens no pakaļas strauji samazinās, bet vai gaisa pretestība uzreiz noēd paātrinājumu??
paspēlējos ar balistikas kalkulatoru- normāli protams ātrums uzreiz krīt- bet tomēr man izdevās izveidot own bulet kombināciju, kur ātrums 1 metra attālumā ir tāds pats, kā stobra galā. un ja vēl stobrs kalkulatorā būtu īsāks
Tāpēc uzskatu, ka ir iespējami varianti, kad klusinātājs var palielināt ātrumu. varbūt nedaudz - kaut vai tos pašus 10 M/s
trāpījuma vieta mainās dēļ stobra atšķirīgās vibrācijas

Nez kāpēc ši vibrācija ietekmē trāpījumus pārsvarā pa vertikāli.. tāda dikti jocīga - es laikam pievienošos viedoklim , ka to nosaka daudz citi faktori, un lai būtu arī vibrācija:)
Nu uņ ši pērle
nopērc 500g metāla gabalu, pietin to pie sava Browning stobra gala

Uģi- kad Tu man uzdāvināsi Brauniņu, un man būs pie kā pietīt- tad tā arī darīšu- pagaidām man tāda nav:)
Ints
Pēdējo reizi manīts 2023-01-05 15:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
02.12.2016. 09:48
Vibrācija ir viļņveida, līdzīga sinusoīdai, jebkas, kas šo kustību pārtrauc vai izmaina, ietekmē to kādā stāvoklī stobrs atradīsies brīdī, kad lode atstās stobru. Piemērs no dzīves izmainot sporta IZ atsvara atrašanos uz stobra mainās trāpījuma vieta.
Aivis
Pēdējo reizi manīts 2020-12-02 08:13
Lietotāja statuss: Lietotājs
02.12.2016. 10:29
Ivar, Uģim ir taisnība. Lode pametot stobru tikai un vienīgi samazina savu ātrumu, jo tai vairs nav propellenta/dzinēja/spiediena no aizmugures, bet ir gaisa pretestība (neapskatām variantu vakuumā izšautai lodei virzienā uz zemi vai citu kosmosa ķermeni). Neapšaubu, ka maza pulvera daudzuma vai ļoti gara stobra gadījumā lode samazina ātrumu arī stobrā (piem. 10km garā .30-06 stobrā lode noteikti apstātos), bet brīdī, kad lode pamet stobru, tā 100% tikai un vienīgi zaudē ātrumu. Kalkulatori ir balstīti uz tuvinājumiem, tie nebūs ar n-zīmēm aiz komata, lai redzētu atšķirību. Kā jau liela daļa rakstīja, ar un bez klusinātāja trāpījuma vietu atšķirības galvenokārt ietekmē stobra harmonikas(svārstības) un cilvēciskais faktors. Svarīgi ir šīs atšķirības zināt un veikt korekcijas atbilstoši klusinātāja (ne)esamībai.
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
02.12.2016. 10:44
Ivar - prieks, ka tomēr atradi kaut ko google un pat veiksmīgi to pārtulkoji + protams piepušķoji ar saviem pieņēmumiem. Bet turpini gan jau apskaidrība atnāks.
Man prieks, ka Tu domā, ka klusinātājs palielina ātrumu (oi atvaino var palielināt :D:D:D) - tas ir tikai apsveicami. Tu raksti, ka nezini kāpēc vibrācija ietekmē trāpījumu pa vertikāli, bet viedoklis Tev ir. Tev manuprāt arī vajag iedot statusu forumā guru. Skaidrs ir viens, rakstīt Tu māki.
P.S. Piedod par Browning. Manis minēto darbību vari veikt arī ar savu Winchester. Pat labāk ar IZ 94 - tam visticamāk trāpījuma vieta nemainīsies nekad - šauj ar ko gribi, kā gribi un kar galā kaut vai pus puda bumbu :D - vibrācija 0.
P.P.S. Ivar - tātad Tavs sausais atlikums un skaidrojums ir tāds - izmantojot klusinātāju lode tajā ieskrienas par 10m/s ātrāk nekā bez klusinātāja, līdz ar to trāpījums ir par 5cm augstāk? Pareizi sapratu Tevi? Āmen!
Slēpts
02.12.2016. 11:02
ha ha atsvars baigā štelle, uzliekot var mainīt trāpījuma vietu uz vibrācijas rēķina un pie tam trāpot tā teikt plauktā :D tad jau ir tādi mednieki, kam pagalam nepaveiksies ar klusiķi un caurumi papīrā pēc vītnes paliks kā pēc renkuļu platšāvēja :D
Slēpts
02.12.2016. 11:05
nedaudz pameklēju un atradu šo- lai arī daudzi iebilst par ši autora kompetenci- bet manuprāt zināma ļogika ir-
Autors J. Melderis
Un ja klusinātājs palīdz nodrošināt spiedienu, palikšu pie sava- pie zināmām stobra patronas pulvera lodes utt kobinācijām ir iespējams , ka ātrums palielinās.
Slēpts
Ints
Pēdējo reizi manīts 2023-01-05 15:00
02.12.2016. 11:06
Ģirt man nav vēlmes atbildēt uz tavu komentāru tu esi spoks.
Laimonis
Laimonis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-21 13:32
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ilgs
Aprīkojums: pamatīgs
Suņi: trīs
Medību trofejas: 1
02.12.2016. 11:49
Es jau arī domāju ka šie 2,5 % ir pie vainas , protams, plus vibrāžas .