Manā bērnībā, 90to gadu sākumā,manam vecajam bija laika un jagterjers. Abi dzīvoja katrs savā voljerā.Kad gadījās abiem kopā būt ārā,sīkais pastāvīgi kā broša karājās laikai kaklā,ar atiecībām bija pasmagi. Kad Tobim bija kādi divi vai trīs gadi, tuvējā apkārtnē kas sastāvēja no piecām mājām, izbeidzās visi kaķi ko plēst, vienu manā acu priekšā nogrāba palielas ābeles galotnē kad abi nokrita lejā,kaķim spranda jau bija apgriezta, Manās atmiņās viņš ir suns monstrs, leca arī 2,5m augstam voljeram pāri. Visi kaimiņi garām ejot raustījās. Iespējams mans sencis bija vainīgs jo neizsmēla suņa medību potenciālu,bet varbūt suns bija širmis, man grūti pateikt. Tāda lūk man pieredze. Varbūt kādam labāka.
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
14.03.2016. 23:17
Nu nevajaga salīdzināt 90-o gadu jagdus ar mūsdienu jagdiem! Eiropas mednieki un audzētāji ir ieguldījuši milzīgu darbu, lai no asinskāra monstra izveidotu suni, ar kuru var ne tikai sekmīgi medīt, bet arī normāli dzīvot.
Ar kaķiem iet pagrūti, bet tomēr galīgi bezcerīgi nav, vismaz pie savējiem pieradināt ir reāli. Tas gan nenozīmē, ka kaimiņu kaķi netiks uzskatīti par likumīgu medījumu.
Ar kaķiem tā suga nesadzīvos nekad ,jo cik ir jagi bijuši visi medīja kaķus -tā maigi izsakoties )));D
Man pašlaik ar ir meitene jags ,nu ar istabas kaķi ir spiesta sadzīvot,bet nu kaķis ar daudz nefigurē viņai gar acīm ,bet kā kaķi izsviež (jo pats ārā negrib iet ) tā pa kokiem šim jādzīvo kamēr jags pa āru (pagalmu).
Tad jau laikam būs man suņa šķirnes izvēle jāmaina, par labu kaķiem. Ir jau daudz citu lielisku medību suņu no kā izvēlēties.
Liels paldies par noderīgo informāciju! ;)
Taksis ir viens no variantiem, taču mani viņš vēl nav pārliecinājis dzinējmedību jomā. Īso kājiņu dēļ. Vēlos suni, kurš spētu izdzīt alasas, vai vismaz apriet, bet vēl vajadzētu lai labi strādātu dzinējmedībās. Taksis teorētiski to visu dara.
Slēpts
17.03.2016. 13:40
Dzinējmedībās taksim ir virkne priekšrocību- bieži vien no viņa zvēri nemūk ko kājas nes - bet prātīgi laižas lapās.
Vienīgais lielākais trūkums- ja uzsnieg dziļš sniegs-tad sezona beidzas.
Vēlos suni, kurš spētu izdzīt alasas, vai vismaz apriet, bet vēl vajadzētu lai labi strādātu dzinējmedībās
Un te nu manuprāt vari iebraukt auzās..
Ja iemācīsi sunim iet alās- tad ar garantiju, kad notiks dzinējmedības un būs alas- varēsi savu suni tajās arī meklēt.
Tas tāpat kā sunim iemācīt atļautos laikus- kad drīkst dzīt un ar kuru datumu nedrīkst- vieglāk ir kaunināt par to ka stirnas dzen visu gadu , nekā iemācīt strādāt pēc kalendāra..
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
17.03.2016. 20:22
Pilnīgi piekrītu Ivara viedoklim!
Taksis ir ļoti labs suns dzinējmedībām! Un zvēri no viņa patiešām nemūk, iznāk uz numuriem lēni, var šaut kā šautuvē pa stāvošu!
Ar alām ir tā- ja medību platībās alu ir daudz, tad tiešām ir problēmas regulāri garantētas.
Vēl ir suņiem savas , tā teikt, vēlmes. Ir suņi, kuriem vairāk patīk strādāt alās un alas dēļ viņš ir ar mieru uzspļaut cūkām, bet ir suņi, kas, ja būs cūku pēdas, izvēlēsies dzīt, nevis līst alā. Man vecā jagda kuce iepriekšējā dzīvē 100% ir bijusi laika- ja uzodīs caunu, sesku vai ūdeli, tad lai iet bekās visi citi zvēri. Bet to jau nezin, kas konkrētam sunim būs mīļākais darbs, kamēr nepamēģina.
Ar kaķiem iet pagrūti, bet tomēr galīgi bezcerīgi nav, vismaz pie savējiem pieradināt ir reāli. Tas gan nenozīmē, ka kaimiņu kaķi netiks uzskatīti par likumīgu medījumu.
Man pašlaik ar ir meitene jags ,nu ar istabas kaķi ir spiesta sadzīvot,bet nu kaķis ar daudz nefigurē viņai gar acīm ,bet kā kaķi izsviež (jo pats ārā negrib iet ) tā pa kokiem šim jādzīvo kamēr jags pa āru (pagalmu).
Liels paldies par noderīgo informāciju! ;)
Ar taksi vispār nav problēmu vienoties kaķu, vistu, trušu un citu NE-medījamu dzīvnieku sakarā!
Vienīgais lielākais trūkums- ja uzsnieg dziļš sniegs-tad sezona beidzas.
Un te nu manuprāt vari iebraukt auzās..
Ja iemācīsi sunim iet alās- tad ar garantiju, kad notiks dzinējmedības un būs alas- varēsi savu suni tajās arī meklēt.
Tas tāpat kā sunim iemācīt atļautos laikus- kad drīkst dzīt un ar kuru datumu nedrīkst- vieglāk ir kaunināt par to ka stirnas dzen visu gadu , nekā iemācīt strādāt pēc kalendāra..
Taksis ir ļoti labs suns dzinējmedībām! Un zvēri no viņa patiešām nemūk, iznāk uz numuriem lēni, var šaut kā šautuvē pa stāvošu!
Ar alām ir tā- ja medību platībās alu ir daudz, tad tiešām ir problēmas regulāri garantētas.
Vēl ir suņiem savas , tā teikt, vēlmes. Ir suņi, kuriem vairāk patīk strādāt alās un alas dēļ viņš ir ar mieru uzspļaut cūkām, bet ir suņi, kas, ja būs cūku pēdas, izvēlēsies dzīt, nevis līst alā. Man vecā jagda kuce iepriekšējā dzīvē 100% ir bijusi laika- ja uzodīs caunu, sesku vai ūdeli, tad lai iet bekās visi citi zvēri. Bet to jau nezin, kas konkrētam sunim būs mīļākais darbs, kamēr nepamēģina.