Laimonis Jukša rakstīja:
Bet kā to motoru savaldīt, kad iznāk skaists bullis.
Es kad braukāju janvāra un februāra mēnesī uz lapsām, tad šaušanas gadījumā cenšos slāpēt motoru, jo sevišķi dīzeļiem ir baigā vibrācija pa visu mašīnas virsbūvi, un par normālu notēmēšanu nevar būt ne runas.
A nevar "šito" motoru arī noslāpēt. (Joks)
Kāds cienijamos gados šaušanas inspektors mācija, kā panākt pozitīvu rezultātu, kad staiga vai dreb roka -izvēlies apli apmēram 10-15cm diametrā un tēmēšanas laikā pa to vienkārši riņko un vienlaicīgi spied sprūdu un pirms paša šāviena viegli aizturi elpu, bet nevajag elpu ievilkt dziļi un noteikti negaidi šāvienu, garantēju ka aplī būs, esmu pats izmēģinājis. Šāviens parasti ir negatīvs, kad gaida šāvienu un ilgi tur ieviktu elpu(ne ilgāk par 4-5 sekundēm). Vēlu veiksmi.
par elpošanu lasīt Jāņa R teikto,un vēl papildināšu dažas nianses. pirms smalka šāviena veikšanas no rokas pozīcijas nepieciešams vairākas reizes dziļi un vienmērīgi paelpot. šāviens jāveic pie fiksētas vieglas izelpas vai ieelpas.pilnas ieelpas gadījumā sirdspuksti caur iespringto krūšukurvi drebina visu augumu,pilnīgas izelpas gadījumā plaušas sāk raustīties prasot gaisu.iesaku šaut vieglas ieelpas gadījumā,jo tad plaušās ir svaigs gaiss un ir ilgāks brīdis pietēmēšanai.
ķermeņa purekli var apturēt šādi. vairākas reizes dziļi,vienmērīgi ieelpo un izelpo,tad dziļi ieelpo un uz vairākām sekundēm maksimāli sasprindzina visu ķermeni,muskuļus,tad izpūš gaisu un vienmērīgi paelpo. šo vingrinājumu var pārbaudīt tūlīt pēc šo rindu izlasīšanas . šo un citas interesantas lietas var pameklēt ukrainas šaušanas federācijas mājas lapā atrodamajā literatūrā.,bet galvenais ,protams, ir praktiski trenniņi ar ieroci rokā.
Bet kā to motoru savaldīt, kad iznāk skaists bullis.
Es kad braukāju janvāra un februāra mēnesī uz lapsām, tad šaušanas gadījumā cenšos slāpēt motoru, jo sevišķi dīzeļiem ir baigā vibrācija pa visu mašīnas virsbūvi, un par normālu notēmēšanu nevar būt ne runas.
A nevar "šito" motoru arī noslāpēt. (Joks)