Ivar - Tevis pieminētie "citi" noteikumi, t.sk. Veterinārie neko nekur nenosaka par3.pilikuma uzrādīšanu pie pārstrādes - pie pārstrādes ir nepieciešams INFO par to vai gaļa "nav slima".
NAV nekas nekur jākopē!
Slēpts
27.05.2015. 11:26
Uģi.
Speciāli TEV- sameklēju.
Ministru kabineta noteikumi Nr.645
Rīgā 2010.gada 20.jūlijā (prot. Nr.37 22.§)
Noteikumi par kārtību, kādā mednieki galapatērētājam piegādā medījamos dzīvniekus vai to gaļu mazā daudzumā, un higiēnas prasībām medījamo dzīvnieku un to gaļas apritei
Statuss: spēkā esošs
Tur 11 pantā , kā reizi kopija ir minēta:)
11. Lai medījamo dzīvnieku vai tā gaļu piegādātu galapatērētājam vai uzņēmumam, mednieks un valsts pilnvarots veterinārārsts vai apmācīta persona aizpilda pavaddokumentu medījamo dzīvnieku vai to gaļas piegādei mazā daudzumā (turpmāk – pavaddokuments) (pielikums). Pavaddokumentam pievieno medības reglamentējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā Valsts meža dienesta izsniegtu medību atļauju limitētiem medījamiem dzīvniekiem vai tās kopiju.
Bet labi - ne par to stasts - tie kas ved, lai arī iesniedz visu ko viņiem prasa pārstrādātājs, bet es vairāk runāju par gaļas vešanu mašīnā uz mājām!!!
Ivar - komentāri!!!
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
27.05.2015. 12:05
XIV. Nomedīto dzīvnieku pārvietošanas kārtība
101. Pirms limitēti medījamā dzīvnieka pārvietošanas no vietas, kur tas nomedīts, nomedītā dzīvnieka liemeni marķē ar īpašu Valsts meža dienesta izsniegtu marķieri. Marķieri redzamā veidā nostiprina nomedītā dzīvnieka liemenī tā, lai, nesabojājot marķieri, to nebūtu iespējams noņemt līdz liemeņa sadalei. Marķieri aizliegts noņemt no liemeņa vai liemeni sadalīt pirms veidlapas "Informācija par izlietotajām medību atļaujām" (3. pielikums) aizpildīšanas.
Nu nekas nav teikts - kas ir sadalīts medījums. Porcijas ir Tava INTERPRETĀCIJA.
Pāgājušo gadu divus lielos dīrājām tur kur ŠIE nokrita, un nesām arā pa gabaliem. Vienās no šim medībām, šāvējs ar iegūto trofeju t.i. medījuma galvu devās prom ātrāk,pārējie stiepa ārā, transportēja, un pēc tam D A L Ī J A.
Slēpts
27.05.2015. 12:14
Uģi.
Kā jau rakstīju- man nekad arī agrāk nekādus papīrus uz ceļa neviens nav prasījis, kaut gan liekas ka bija viens normatīvais akts, kur tas bija paredzēts to prasīja.
teorētiski, lai apliecinātu gaļas izcelsmi- labāk ir nokopēt( nobildēt) šo 3. pielikumu, lai gan var arī balstīties uz to , ka pielikums ir palicis pie medību vadītāja.
Šaubos, vai CP zinās, kādiem papīriem pēc kādiem noteikumiem ir jābūt:) un ja saka ka jābūt- tad jau var paprasīt noteikumu nr:).
Vienā gadījumā sanāk, ka 3.pielikumam ir jābūt mašīnā, ja PORCIJU mājās ved mednieks uz kura vārda ir aizpildīts šis pielikums.
Te ir uzmanīgi jābūt tiem, kas šos pielikumus pēc medībām nodod kolektīva vadītājam , lai tas iesniedz mežniecībā.
Drošākais rakstīt 2 eksemplāros- viens pie kolektīva vadītāja, otrs medību vadītājam.
Slēpts
27.05.2015. 12:27
Aigar.
Tavai demagoģijai ir LIELS spēks.
Bet man ir slinkums teikt , ka balts ir balts, jo arī tur var diskutēt- kāpēc tieši tā
Ja gribi, raksti pielikumus kaut vai uzreiz pēc šāviena- man pilnīgi vienalga.
Bet es darīšu tā kā es saprotu- un uzlicis marķieri medījumu vedīšu mājās.
Un tur, cilvēcīgos apstākļos aizpildīšu pielikumu un iešu dīrāt medījumu.
Labi, ka Tu neesi policists- izskatās , ka Tu varētu piesieties arī pie staba:)
Ja pareizi saprotu tad to 3. pielikumu pats var izprintēt un ja kontrole nav patrāpijusies izprintē jaunu un pārraksti kā "vajag". Varēja atstāt vecā parauga papīra atļauju, kurai komplektā nāk marķieris, ar kuru darboties mežā, lai papīrs nav jāmērcē.
Kaspar.
Ja sadala tur kur medījums nokritis un saraksta papīru- tad Tavs ieteikums strādās.
Bet jebkuram, kas būs pareizi uzlicis marķieri, un transportējis nesadalītu medījumu- kaut vai līdz mašīnai , no tā nebūs nekādas jēgas.
Jo savilcējs "būs iztērēts" un nākamo nāksies vilkt no meža laukā bez marķiera, kas šobrīd tiek pielīdzināts malumedībām.
NAV nekas nekur jākopē!
Speciāli TEV- sameklēju.
Rīgā 2010.gada 20.jūlijā (prot. Nr.37 22.§)
Noteikumi par kārtību, kādā mednieki galapatērētājam piegādā medījamos dzīvniekus vai to gaļu mazā daudzumā, un higiēnas prasībām medījamo dzīvnieku un to gaļas apritei
Statuss: spēkā esošs
Tur 11 pantā , kā reizi kopija ir minēta:)
Ivar - komentāri!!!
101. Pirms limitēti medījamā dzīvnieka pārvietošanas no vietas, kur tas nomedīts, nomedītā dzīvnieka liemeni marķē ar īpašu Valsts meža dienesta izsniegtu marķieri. Marķieri redzamā veidā nostiprina nomedītā dzīvnieka liemenī tā, lai, nesabojājot marķieri, to nebūtu iespējams noņemt līdz liemeņa sadalei. Marķieri aizliegts noņemt no liemeņa vai liemeni sadalīt pirms veidlapas "Informācija par izlietotajām medību atļaujām" (3. pielikums) aizpildīšanas.
Nu nekas nav teikts - kas ir sadalīts medījums. Porcijas ir Tava INTERPRETĀCIJA.
Pāgājušo gadu divus lielos dīrājām tur kur ŠIE nokrita, un nesām arā pa gabaliem. Vienās no šim medībām, šāvējs ar iegūto trofeju t.i. medījuma galvu devās prom ātrāk,pārējie stiepa ārā, transportēja, un pēc tam D A L Ī J A.
Kā jau rakstīju- man nekad arī agrāk nekādus papīrus uz ceļa neviens nav prasījis, kaut gan liekas ka bija viens normatīvais akts, kur tas bija paredzēts to prasīja.
teorētiski, lai apliecinātu gaļas izcelsmi- labāk ir nokopēt( nobildēt) šo 3. pielikumu, lai gan var arī balstīties uz to , ka pielikums ir palicis pie medību vadītāja.
Šaubos, vai CP zinās, kādiem papīriem pēc kādiem noteikumiem ir jābūt:) un ja saka ka jābūt- tad jau var paprasīt noteikumu nr:).
Vienā gadījumā sanāk, ka 3.pielikumam ir jābūt mašīnā, ja PORCIJU mājās ved mednieks uz kura vārda ir aizpildīts šis pielikums.
Te ir uzmanīgi jābūt tiem, kas šos pielikumus pēc medībām nodod kolektīva vadītājam , lai tas iesniedz mežniecībā.
Drošākais rakstīt 2 eksemplāros- viens pie kolektīva vadītāja, otrs medību vadītājam.
Tavai demagoģijai ir LIELS spēks.
Bet man ir slinkums teikt , ka balts ir balts, jo arī tur var diskutēt- kāpēc tieši tā
Ja gribi, raksti pielikumus kaut vai uzreiz pēc šāviena- man pilnīgi vienalga.
Bet es darīšu tā kā es saprotu- un uzlicis marķieri medījumu vedīšu mājās.
Un tur, cilvēcīgos apstākļos aizpildīšu pielikumu un iešu dīrāt medījumu.
Labi, ka Tu neesi policists- izskatās , ka Tu varētu piesieties arī pie staba:)
Ja sadala tur kur medījums nokritis un saraksta papīru- tad Tavs ieteikums strādās.
Bet jebkuram, kas būs pareizi uzlicis marķieri, un transportējis nesadalītu medījumu- kaut vai līdz mašīnai , no tā nebūs nekādas jēgas.
Jo savilcējs "būs iztērēts" un nākamo nāksies vilkt no meža laukā bez marķiera, kas šobrīd tiek pielīdzināts malumedībām.