Tēmas nosaukums - Medniekiem valsts nodeva būs jāmaksā par katru nomedīto dzīvnieku.
Informācija
Šajā diskusijā piedalās 42 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 28.05.2015. 14:45Līdzīgās tēmas
Ar medībām saistītās tēmasJuridiskie jautājumi
Andris
Pēdējo reizi manīts 2016-09-12 12:55
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: No 2003. gada
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
14.05.2015. 17:16
Galvenā bēda ir cīņa ar mūsdienīgiem brakaniem, kuri ir labi informēti, labi ekipēti un ar lieliem draugiem ierēdniecībās.
Vot šito es nekad neesmu sapratis. Bļin, cilvēks pelna tur 10, 20, 50 000 mēnesī, bet brauc un oficiāliem stobriem maliķo. Tā kā nabagam nebūtu citu iespēju. Tā pat tie gadījumi, kad visādi pepiņi ar tūkstošos mērāmu algu fenderē malku, lej tankos soļķi kannās utt.. Tā laikam, tā postpadomju mentalitāte...
Gundars
Pēdējo reizi manīts 2015-11-29 20:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: SAB Mednis, LMS
Atrašanās vieta: Līvānu novads
Medību stāžs:
Aprīkojums: never enough guns
Suņi: somu- karēļu laika
Medību trofejas: 5
14.05.2015. 17:39
Cilvēki(visās sferās ne tikai medniecībā), kas uzskata, ka ir augstāki par likumu pie mums ir kuplā skaitā. Tas redzams visiem kam ir acis ausis. Viņuprāt likumi rakstīti pelēkai masai- lai par daudz neatļaujas. Tā, manuprāt, ir tāda sava ego barošana- paskat šitie nevar, a es daru ko gribu un man pajāt.
Un ko Tu parasts cilvēks vari izdarīt? Visa sistēma strādā viņa interesēs...Vaukšēsi pretī- dabūsi pa pirkstiem.
Laikam jānomainās paaudzei un domāšanai, lai kautkas mainītos, bet varbūt tā tomēr ir dzīves netaisnības, nemaināma parādība :D
Un ko Tu parasts cilvēks vari izdarīt? Visa sistēma strādā viņa interesēs...Vaukšēsi pretī- dabūsi pa pirkstiem.
Laikam jānomainās paaudzei un domāšanai, lai kautkas mainītos, bet varbūt tā tomēr ir dzīves netaisnības, nemaināma parādība :D
Andris
Pēdējo reizi manīts 2016-09-12 12:55
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: No 2003. gada
Aprīkojums: Browning Bar Longtrac 30-06, Leupold, Fabarm XLR 12kal., Red Dot
Medību trofejas: 4
14.05.2015. 17:49
Zini, Gundar, iespējams es arī varētu atļauties ko pārkāpt. Īstenībā jau arī pārkāpju, piemēram atļauto braukšanas ātrumu :) Tikai visam ir savas robežas un kaut kāda morāle. Bet kad sabiedrībā zināmi un situēci cilvēki rīkojas kā gopņiki un hapugas, man nav saprotams. Laikam krievu seriālus saskatījušies. Tā pat šeit, ieviesa marķerus, bet kāds jau štuko, kā apjāt un paņemt lieku ruksi. Mednieki ibio!!!
Ivar, ja savilcēja ielikšanai ir vēl vajadzīga citu palīdzība un nepietiek ar vienu mednieku, tad tomēr nekā vienkārša tur nav.
Humors, neņem ļaunā :D
Varbūt nepareizi sapratu, bet kā bija iepriekš? Manuprāt, tas pats, tikai marķiera vietā bija papīrs, kas darbojās visā LV teritorijā, lai apliecinātu likumīgās nomedīšanas faktu. Ar papīru arī varēja "ķipa doties uz sadales vietu" pie liela rada vai draugu 100km no nomedīšanas vietas.
Cilvēki, kuri ņemas ar tumšajiem darbiņiem tāds sīkums pa barabanu. Ir bijuši precedenti platajā galā, ka maļikam ar galiem, pat poliču pavadībā- te pēkšņi parādās vajadzīgie papīri.
Starpība ir tāda, ka malīšiem papīru bija grūtak aizpildīt, nekā tagad marķieri...protams, runa ir par 'kritisko " momentu.
Jā tā it kā ir- bet no VMD puses- domāju tiem pie kājas- galvenais ka marķieris IR izlietots..
Nu, ja viņu paņems aiz ausīm uz Aigara zemes, nekā likumīga tur nebūs. Baudīs savilcēja nr. un atklāsies, ka tas attiecas uz citu medību iecirkni. Ja viņu paņems transportēšanas laikā- viss kārtībā. Kā bija agrāk- tas pats, papīrs aizpildīts-tīrs kā jaunavas asara. Ieguvums braķim ir kādas desmit sekundes uz rakstīšanas rēķina. Vai tas traģiski pasliktinās situāciju- nez vai. Galvenā bēda ir cīņa ar mūsdienīgiem brakaniem, kuri ir labi informēti, labi ekipēti un ar lieliem draugiem ierēdniecībās.
jūs uzsāksiet šā dzīvnieka sadali. Ja nu jūs velkot marķieri noraujiet
(tas jau ir Medību noteikumu pārkāpums), vienīgais glābiņš ir
nekavējoties par to informēt medību inspektoru Madaru Zariņu 29101956. es]
Šitas ir labais...A,ja dala uz vietas, kur nomedīja.
Sadali vienu, tad brauc ar visu noņemto savilcēju uz otru vietu, un dali atkal....