Visiem sveiki!Man ar ir tads brinums.Jau kritis pirmais kuilitis.Pagaidam esmu ljoti apmierinats.Redzes ,kas buus ziema,jo pec pases tur lidz-15C.Ja perk,tad ar literu L,tas ir uz lazeru principa.Litera S ir uz gaismas diodem.Vel labs pluss,ka tas nav masiivs.Aizbrauc uz Ieskaties.lv un apchamdi,tad redzesi,ko talak.
Es arī nopētīju to optiku, nu man jau patika. Pa to cenu likās ļoti labs variants, jo var izmantot neredzamos piegaismotājus un dienā var ieslēgt un nekas tam nenotiek. Dienā uz buku gan nevarēs izmantot jo piemontēts orģinālais infrasarkanais lukturis. Oriģinālie piegaismotāji ir ar redzamo gaismu, piepērkot klāt 915 vai 940to tas paliek pilnībā neredzams. Ja to optiku varētu dabūt bez oriģinālā piegaismotāja, iespējams varētu izmantot arī dienā. Naktī atliek pievienot infrasarkano lukturi un izmantot kā naktenieku. Ja naktī var redzēt zvēru uz +/- 100 metriem ea domāju ka tas būs krietni pārāks par jebkuru dienas optiku.
Pareizi jau Tu domā. Vienīgi gaismā, tas verķis, ir gaužam nelabs. Tāds dikti lēnīgs. Arī uz rores, ar standarta kronšteiniem, uzmontējas tālu uz priekšu. Tāpēc ieplecot gaužām sūdīgi. Par šaušanu uz piemetiena, medībām ar pieiešanu var nedomāt. Taču ,lai šautu no torņa ar puslīdz normālu atbalstu, laide pa lielam nav vajadzīga, ka tik redz cauri un tumsā sit pušu jebkuru dārgo dienas stiklu. Tumsā var redzēt pat žurkas ,kas šņakarē gar barotavu.Actiņas spīd kā lampiņas.:) Ar Burris ,Docter, Kahles, Zeiss tik mazus kustoņus nebija nācies saskatīt tumsas apstākļos.Ja uzliek ātros kronšteinus vispār baigi ok. Palika tumšs, samainīji stiklus un sēdi tālāk.Nezinu ,kā ir sēdēt tīruma vidū, kur jāšauj 300m uz visām pusēm ( man nav tādas vietas) , bet priekš rukšiem, uz zināmām pārejām, vai pie barotavas super.
Lai tumsā redzētu zvēru uz ~100m jātērē 600eur?
Rudens pīķa melnajās naktīs izlīdzos ar lukturi, vasarā(labībā) un ziemā(pie barotavas) nekas papildus neprasās..
Labu naktinieku atļauties nevaru un pirkšanas pēc kaut kādu nevajag.
Tikai manas domas..
Verķis pa šo cenu ir labs esmu pētijis,bet pats ņemšu uz rudeni,nevar jau zināt kas te ar to ĀCM darīsies ,kāda jēga pirkt ja zaraza gar durvīm grābstās ,pec tam ka cūku nebūs kam viņš vajadzīgs -lapsas , tās ar ne vella te pie mums nav un cik ir vīreļi jau apklapē pa pavasari un vasaru ,taka nav jēgas ne tādam klusinātājam ne nakteniekam kamēr nav skaidrības par cūciņu likteni, tāds Guntar mans viedoklis.
Zini Alvi, cilvēks, ir tāda mainīga un nepatstāvīga būtne. Šodien domā tā, rīt citādi. Jeb kā teicis Rainis: "pastāvēs ,kas pārmainīsies." Kamēr nebiju pamēģinājis, arī uzskatīju , ka sūds vien ir. Uzspied lukturi, bliez jopčik - cūciņa, nakamreiz uzspied, bliukt atkal cūciņa. It kā jau poo, cūciņu daudz, bet rūgtumiņš paliek. Ar lukturi jau klapēt var Dieva mierā, vienīgi ar to izvērtēšanu tā ir kā ir.To es tā, no pieredzes. :)
Rudens pīķa melnajās naktīs izlīdzos ar lukturi, vasarā(labībā) un ziemā(pie barotavas) nekas papildus neprasās..
Labu naktinieku atļauties nevaru un pirkšanas pēc kaut kādu nevajag.
Tikai manas domas..