Aprīkojums: IŽ-26e; Weatherby Vanguard 30-06; Savage Mark II .22; Yildiz Lux 12cal
Medību trofejas: 1
16.07.2015. 10:41
Šogad pirmo reizi pīkstināju. 3-4 pīkstieni, tad līdz 5 min pauze. Kad buks parādījās uz apvāršņa, tad skatījos uz uzvedību. Klāt nāca zigzagā. Tiklīdz sāka novērsties no trases, tā uzpīkstināju (ja neatsaucas, tad vēl reizi). Un tā, kamēr palīda zem torņa (jauns āzis).
Laikam liela haļava, bet pēc pirmās reizes iespaids, ka svilpīte ir baigā štelle, un liels palīgs produktīvām selekciju medībām.
Gunār -štelle ir baigā ,tikai gandrīz vienmēr to visu sačakarē jaunie āzīši,tie nāk kā nu kurais ,cits skriešus pēc pirmiem 3 pīkstieniem, cits izliekas nedzirdam un tad ar joni klāt ,ir vel gadijies ka sēžot krūmā no mugurpuses pienāk tik klusi ka pašam jāsabīstas,te vīrelis jautāja kā rīkoties ar māneklīti(svilpīti) ,nu diez vai to var tā no uzrakstītā apgūt ,bet nu rīkojos tā ,apsekoju platības kur klienti uzturas ,tas redzams pēc noberstiem kociņiem ,izkārpītu zemi pie noberztā kociņa,jo briesmīgāk sadzīvāti kociņi un vēl izkārpīta zeme tad ir liela varbūtība ka tur ir lielam vecam āzim teritorija,vecais tos briesmu darbus nedara ,to pastrādā jaunie perspektīvie ,no vecā šiem respekts nu tad dusmas un enerģiju izgāž uz krūmiem,tad šādās vietās jābūt sevišķi uzmanīgam jātrod piemērota vieta kur nomaskēties tā lai āzis tevi nepārsteidz ,uz šādu vietu jaierodas ap pl-16 ,noriktējas un izdara 3pīkstienu (tādus žēlabainus) pagaida min15 ,var atskriet jaunais tad jāgaida lai aiztinas prom,pīkstina tikai 3-5reizes nesasteigti ar 15-20min intervālu uz dažādām pusēm,bet ja bijis atskrejis jaunais un aizgājis var mēģināt sasteigti pāris reizes ( ja senjors tur būs tuvumā ,būs klāt kālikts),ja parādās kaza nekas traks tikai uzmanieties ja sēžat krūmos ir gadijies ka šī lien krūmā pie pīkstinātāja nu tad jakte beidzas ar riešanu ,pašlaik ir labākais laiks līdz augusta vidum.
Paši lietojam Klausa Demmela darinājumus - darbojas perfekti, jo visas svilpītes jau "uzskaņotas" pareizi (uzsitot šo vārdu goglē var atrast arī videopamācības). Tīem, kas nekrāj un šad tad nepārlasa MMD, varu ieteikt palasīties mūsu žurnāla mājas lapā - tur arhīvā atrodami divi raksti, kuros sīki un smalki aprakstīta divu korifeju - Klausa Demmela un viņa drauga Erika Mareka ieteikumi pareizā buku pievilināšanā. Šeit saites: http://www.zurnals-mmd.lv/arhi... un http://www.zurnals-mmd.lv/arhi... Lai veicas!
Svilpes ir laba lieta, bet ja tās nav pie rokas tad var arī iztikt ar zāles stiebru :) Vācijā ir profi kam vispār svilpes nav vajadzīgas.
Vēl laba lieta ir stirnu kazu ekstrakts. Bija viens gadījums vienā kolektīva. Atbrauc veči uz medībām, un viens aizmirsa mājās pret odiem līdzekli. Veči kā jau mīl izjokot piedāvāja viņam jauno pretodu līdzekli. Tas gudrais arī piesmērējās, tikai jautāja kāpēc tā smird, tie atbildēja ka tas ir jauns līdzeklis ļoti perfekti atbaida odus. Nu tas mierīgā garā aizgāja medībās. Vakarā satiekoties tas izbrīnā saka ka odi kā koda tā koda, bet vienu brīdi viņu gandrīz āzis paņēma priekšā maz trūka.
Šo te škidrumu ļoti labi apsmidzina lupatiņu piekarina pa vējam kādā kokā un pats apsēžas lai tas krūms vai koks būtu redzams un svilpj. Rezultāts 100% garantēts, tikai nedariet kā tas vecis savādāk var būs neliels nārsts ar stirnu āzi :)
Purnavu Muižā ir 3 veida svilpjamie. tā lieta reāli strādā. es daru šādi 2 svilpieni ar 3sec pauzi tad 10sec pauze 2 svilpieni un peec 10 sec veel 3svilpieni. seciibu var mainīt. skaņu protams ka ir jājūt. pieredze aizgūta no vācu kolēģiem- un tā strādā.
6 dien trenējos svilpot. Pašam skaņa likās ļoti līdzīga dabā dzirdētajam kazās pīkstienam, taču āzis, kurš bija iznācis ar dāmu paganīties, mani pilnībā ignorēja. Tikai tik vien kā dažas reizes pacēla galvu, lai paskatītos uz manu pusi.
Beidzās ar to, ka kaza ar visu kavalieri nolēma mani pamest vienu. Varētu būt tā, ka ar dzīvi apmierinātam āzis tajā brīdī vienaldzīga kļūst mana pīkstināšana, vai vaina jameklē citur?
P.S. Man ir Klaus Demmel svilpe
Laikam liela haļava, bet pēc pirmās reizes iespaids, ka svilpīte ir baigā štelle, un liels palīgs produktīvām selekciju medībām.
Nezinu ar ko žurnāls "Medības" būtu pārāks par MMD.?
Vēl laba lieta ir stirnu kazu ekstrakts. Bija viens gadījums vienā kolektīva. Atbrauc veči uz medībām, un viens aizmirsa mājās pret odiem līdzekli. Veči kā jau mīl izjokot piedāvāja viņam jauno pretodu līdzekli. Tas gudrais arī piesmērējās, tikai jautāja kāpēc tā smird, tie atbildēja ka tas ir jauns līdzeklis ļoti perfekti atbaida odus. Nu tas mierīgā garā aizgāja medībās. Vakarā satiekoties tas izbrīnā saka ka odi kā koda tā koda, bet vienu brīdi viņu gandrīz āzis paņēma priekšā maz trūka.
Šo te škidrumu ļoti labi apsmidzina lupatiņu piekarina pa vējam kādā kokā un pats apsēžas lai tas krūms vai koks būtu redzams un svilpj. Rezultāts 100% garantēts, tikai nedariet kā tas vecis savādāk var būs neliels nārsts ar stirnu āzi :)
Beidzās ar to, ka kaza ar visu kavalieri nolēma mani pamest vienu. Varētu būt tā, ka ar dzīvi apmierinātam āzis tajā brīdī vienaldzīga kļūst mana pīkstināšana, vai vaina jameklē citur?
P.S. Man ir Klaus Demmel svilpe