Suņi: Latvijas Dzinējs Reds (Students), Jorkšīras terjers Ralfs (Barvedis)
Medību trofejas: 104
06.07.2015. 08:09
Sveicināti! Vēlējos painteresēties, varbūt kāds zin kur iegādāties normālu stirnu āža piesaukšanai paredzētu svilpīti? Tās, kuras nopērkamas veikalos īsti tomēr nedarbojas. Labākajā gadījumā nāk tikai kaza. Tā vismaz ir mana personīgā pieredze. Jau iepriekš paldies!
Ar stirnu āžu mānekļiem esmu āžu medībās piedzīvojis neaizmirstamus un amizantus mirkļus, ir ļoti daudz nomedīti medaļoti āži,bet lai gūtu panākumus ar jebkuru mantiņu ir jāmāk rīkoties un nav tas rezultāts uz reizi apgūstams,ok varu ieteikt ,par šiem ko Harijs tirgo nezinu kā strādā ,pašam ir jau ilgākus gadus fričos izstādē pirkts Austriešu darinājums (padārgs) ,bet esmu mēģinājis arī ar kolēģa HUBERTā pirkto ,ir jāatrod pareizais tonis un vislabāk to izmēģināt uz kādu jauno buciņu ,der arī kazlēna pīkstiens jo nāk kaza savu mazo raudzīt un āzis to saprot ka ir izredzes tikt pie kazas ,ir gadijies ka taisni vecais āzis šādi iekrīt.
Man ir kādas četras buku svilpes, bet nekad neesmu mēģinājis buku pievilināt...
Vai ir kādi video materiāli, kurso var sadzirdēt, kā tā kaza pīkst, lai saprastu uz ko tiekties, jo katrai svilpei skaņa sava...
Aprīkojums: IŽ-26e; Weatherby Vanguard 30-06; Savage Mark II .22; Yildiz Lux 12cal
Medību trofejas: 1
15.07.2015. 11:31
Ieraksti jūtjūbā "call roebuck" vai "roebuck whistle" un kaut ko noteikti samācīsies..
Slēpts
15.07.2015. 15:20
Varbūt kāds "spečuks" vai vismaz kuram ir vienkārši izdevies pievilināt var padalīties ar tehniku (pīkstienu skaits, skaņas ilgums, intervāls), ar ko izdevās piemānīt buku!? Youtubē esmu pētījis, tur pārāk liela dažādība, kā arī gribētos drīzāk dzirdēt latviešu buka "gaumi", nevis vācu vai franču! Neticu, ka tās visas vienādas.
Vai ir kādi video materiāli, kurso var sadzirdēt, kā tā kaza pīkst, lai saprastu uz ko tiekties, jo katrai svilpei skaņa sava...