Ja jau ir dezinfekcijas līdzeklis, kurš uzveic ACM jebkurā tā mutācijas pakāpē, tad kāpēc neviens nevar to līdzekli dabūt cūkā iekšā??
Nemācēšu zinātniski paskaidrot bet tas dezinfekcijas līdzeklis ņems ne tikai ĀCM bacili bet arī paša cūča šūnas, tas laikam nebūs gluži tāds dezinfekcijas līdzeklis, kā šņabis, kas darbojas arī iekšķīgi.
es kaut ko nesaprotu...
Ja jau ir dezinfekcijas līdzeklis, kurš uzveic ACM jebkurā tā mutācijas pakāpē, tad kāpēc neviens nevar to līdzekli dabūt cūkā iekšā??
ACM būtu beigts, tā pat kā tas nomirst uz zābakiem, drēbēm, mašīnām u.t.t.
Varbūt kādam ir loģisks skaidrojums?
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
09.10.2015. 09:39
Es arī zivēlējos to Ecocid. S + rokas smidzināmais ar kātu 8l (depo un citur cenas aptuveni10-15 EUR) +gumijas cimdi +aizsargbrilles. izmaksas minimālas, domāju ka vismaz piekabe kur ved nomedītos dzīvniekus, un gumijas zābaki un pirmapstrādes vieta būs jāapstrādā.
Cena vienam 50g iepakojumam ko jauc uz 5l vismaz Ogrē 1,5 EUR, jāizlieto gan viņš 4-5 dienu laikā, tā kā katru 6dienu savs. http://www.vet-med.lv/bildes/f...
Medību stāžs: Sāku iet dzinējos 7 gadu vecuma 2007 gadā dabuju mednieku apliecibu un bisi
Aprīkojums: mc, iž, Browning ABolt3 308, CZ 453, Sauer 202 Outback, paštaisīts nazis no husqarnas strelas, ļoti liels akmens!
Suņi: Taiga, Džuļbars, Warwick
Medību trofejas: 21
01.10.2015. 08:10
Maukas PVD, jau kārtējo reizi aplaiduši saimniecības ar Ācm, Nagļos aplaida vienu saimniecību nu jau seko nākamā, kur viņi iebrauc noņemt paraugus pēc piecām dienām cūkas saslimst..... tādi maitas jāsit, tie kas nagōs pielaida kāreiz atbraukuši no slimās kūts, vaitad nava kādas iestādes kas to pa.las kontrolē? šitā aplaidīs visu latviju. Lai tik atbrauc pie manis, cūku man nava, bet ar hidraulisko šlangu par muguru atlaist varētu, profilaksei pret ĀCM
Dezinfekcija var palīdzēt neievazāt to zarazu kādā mājas cūku kūtī,meža cūkām tas nepalīdzēs.Mums cūkas aizgāja pie Pētera dažās nedēļās,visa teritorija infekcijas perēkļos.Vislielākais perēklis ir PVD konteiners pilns ar maitu un gaļas tārpiem.Tur pietiktu visai Latvijas rietumdaļai.
Medību stāžs: no 2002 gada dzinējs, kā mednieks no 2009 gada
Aprīkojums: Iž 58, Savage 308 win, Ata arms neo 12
Suņi: jagterjers Urga
Medību trofejas: 1
25.09.2015. 08:53
Tiešām padalieties ar informāciju par līdzekļiem, ko lietojat ar ko izsmidzināt un kā "izsargāties".
Nāk taču virsū dzinējmedību sezona un tad noteikti šis būs aktuāli arī man jo drīz ĀCM iespējams būs arī manā iecirknī.
Un man liekas , ka TEV būtu lieliska iespēja padalīties , ko tieši TU lieto.
trīs reizes izlasot TEVIS rakstīto, neko neatradu- tik stāstu par to , ka citi (sēnotāji) ir vēl sliktāki...
Ja nemaldos, TU , kā reizi esi no ACM teritorijas- nu neslēp sveci zem pūra, padalies ar pieredzi, jo atškirībā no mums- TU jau ej medībās:).
Es esmu nolēmis, kad ACM tuvosies- ja vajadzēs gan mašīnai riepas dezinficēšu, gan medību apģērbu. Ar 5 litriem par 1 (VIENU) Eiro domāju pietiks vairākām reizēm.
Nemācēšu zinātniski paskaidrot bet tas dezinfekcijas līdzeklis ņems ne tikai ĀCM bacili bet arī paša cūča šūnas, tas laikam nebūs gluži tāds dezinfekcijas līdzeklis, kā šņabis, kas darbojas arī iekšķīgi.
ACM būtu beigts, tā pat kā tas nomirst uz zābakiem, drēbēm, mašīnām u.t.t.
Varbūt kādam ir loģisks skaidrojums?
Cena vienam 50g iepakojumam ko jauc uz 5l vismaz Ogrē 1,5 EUR, jāizlieto gan viņš 4-5 dienu laikā, tā kā katru 6dienu savs.
http://www.vet-med.lv/bildes/f...
Paklausieties radio SWH, "Zaļo stūri" rīt vakarā vai sestdien no rīta. Uz sarunu esmu aicinājis PVD šefu Māri Balodi.....
Nāk taču virsū dzinējmedību sezona un tad noteikti šis būs aktuāli arī man jo drīz ĀCM iespējams būs arī manā iecirknī.
Šajā tēmā pirmais jautājums bija
Un man liekas , ka TEV būtu lieliska iespēja padalīties , ko tieši TU lieto.
trīs reizes izlasot TEVIS rakstīto, neko neatradu- tik stāstu par to , ka citi (sēnotāji) ir vēl sliktāki...
Ja nemaldos, TU , kā reizi esi no ACM teritorijas- nu neslēp sveci zem pūra, padalies ar pieredzi, jo atškirībā no mums- TU jau ej medībās:).
Es esmu nolēmis, kad ACM tuvosies- ja vajadzēs gan mašīnai riepas dezinficēšu, gan medību apģērbu. Ar 5 litriem par 1 (VIENU) Eiro domāju pietiks vairākām reizēm.