Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Par katru nomedīto sieviešu kārtas meža cūku – 100 eiro

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 61 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 02.12.2016. 15:23

Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
01.12.2015. 22:13
Anita, Tu absolūtas muļķības raksti.
Vismaz Ziemeļvidzemē, kur ĀCM pērn parādījās vispirms, cūku praktiski nav. Medībās redzētas pa visu pagastu labi ja 10 cūkas. Tā ir mana empīriskā pieredze, nevis kaut kāds sagrābstīts bla bla bla.
Otrkārt, par ērcēm - cik es zinu, runa ir par Spānijā mītošajām "mīkstajām ērcēm", kuru Latvijā nav. Ja arī mūsu divas ērču sugas ir ĀCM pārnēsātāji - lūdzu avotu! Savādāk tā nu ir absolūta dezinformācija.
Un pats galvenais - suga, kuras blīvums ir ārjēdzīgs, tīri dabiski tā vai citādi dabūn kaiti. Arī cilvēku mēris Viduslaikos nenokrita no Mēness, bet tika no kaut kurienes ievazāts. Bet izpļāva populācijas kapitāli. Lapsas un jenotsuņi regulējas no kašķa, jo trakumsērgu esam apkarojuši. Un tieši tāpat ar cūkām - kad to ir par daudz, nāk kaite.
Taču varbūt gads, varbūt 2, bet to, ko nozīmē ACM, redzēs katrs Latvijas mednieks. Meža cūka kā nopietns medījamais dzīvnieks Latvijā šodien kļūst par vēsturi uz ilgu laiku.
Jā, imunitāte ir kaut kādam štrunta % no cūkām, bet kopumā no cienījamas žurnālistes tādu demagoģiju negaidīju. Samusinātie prātiņi tagad izdarīs savus bezgala viedos secinājumus un sekas būs kā parasti. Bet nu - nestrīdēšos. Laiks visu noliks savās vietās :)
Bet vispār jau - tā visa ir židmasonu sazvērestība pret naba latvju bāleliņiem :D
Slēpts
01.12.2015. 23:53
Arni, arī Jūs lavierējat uz demagoģijas robežas! Tā nav, ka Anita rakstīja tikai absolūtas muļķības. Nevajag visu mālēt tik melnu vai baltu pēc sava absolūti viedā prāta...
Slēpts
02.12.2015. 08:13
Saliņš būs savervējis Arni, kautkā baigi aktīvi tieši pēdējās dienās aizcina uz cūku likvidāciju ar savu "ārjēdzīgo" blīvumu, bet piesaukt var tikai vienu problēmvietu
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
02.12.2015. 10:28
Anita!
Es pilnīgi nepiekrītu pirmajam puntkam, jo paskaties no kurienes ir atnācis tas meris no Krievijas unBaltkrievijas. Tur tieši otrādi sakarā ar daudzajām aizsargājamām zonām, dabas parkiem un dažādiem liegumiem rukši bija savairojušies uz nebēdu un tieši otrādi daudzi perobežu kolektīvi izmantoja šo iespeju un bija iespēja pastiprināti medīt rukšus uz pierobežas, bet tā kā tur rukši ari izmira no tā mēra tad arī tur strauji samazinajās rukšu skaits, respektīvi arī perobežu kolektīvi palika bešā ar rukšiem. °
Par otro puntku piekrītu. komentu nav.
Par trešo puntku ir tā ka mednieku kolektivs zaudē tikai iespēju nākotnē tuvākos gadus medit rukšus un viss. PRotams ka daudziem kolektiviem tas bija viens no naudas ieguves veidiem pie tam prāvam summam, kā komercmedības. Par to ka daudzas iegūst imunitāti nezinu, skartajos rajonos rukšu kur bija daudz tagad rukšu vispār nav vai palika kāds bariņš, ceru ka ir imunitāte, bet neviens nevar pateikt kamēr netika nomedīts. Kamēr jūs sēžas vēl neskartajos rajonos tāpēc arī gudrojaties ka rukši ir gandrīz visi dzīvi un ar iegūto imunitāti, bet jānogērbj rozā brilles un jāpaskatas reāli kas notiek. Skartajās ĀCM rajonos rukši ir vai nu pilnībā izzuduši vai kaut kur kāds neliels bariņš vēl palicis. Un nevis no neregulētās šaušanas bet no tā ka tika inficēts tas rajons. Kamēr jūs savās medību platībās neatradīsiet beigtus rukšus, līdz tam laikam bezjēdzīgi pierādīt kaut ko pretējo. Izšaušana lielākoties domāta ne tikai ES pasargāšanas no ĀCM, bet arī lai LAtvijā kaut cik apstādinātu to sērgu, protams pilnībā to būš grūti apstādināt, bet vismaz kaut kas tiek darīts lietas labā. Jūs paši padomājiet kā ātrāk tā zaraza izplatīsies kad uz 1000 ha būš 1 ruksis vai kad uz 1000 ha buš 30 rukši!!!!
Par vēlamo blīvumu medibu platībās. Ja ne paši mednieki iegus to vēlamo rukšu blīvumu tad atnākot mēŗims viņs pats izretinas tik cik vajag. Bet kas no tā iegūst protams ir tikai laika jautājums, LAtgalē kur mēris jau plosās otro gadu jau nav nekādas runas par lielo rukšu atsaušanu, tieši otrādi šeit jādomā kā nosargāt kādu sēklu un domāt par nākotnes idejām kā rukšus pavairot, nevis nežēlīgos apjomos atšaut un vēl nodot to klitoru PVD. Dot Dievs ruksi daudz viet ieraudzīt kur nu vēl nomedīt un lai tā būtu sieviešu kārtas pārstāve.
Es vēlreiz saku kamēr jūsu medību platībās tas mēris nav ievazājies tikmēr domājat ka tas ir viss blēņas un fufelis, un domājat nafig atšaut tik lielos apmēros tos rukšu, bet ticiet man kad tā zaraza tiks līdz jums un kritīs rukši bariem tad diemžēl domāšana mainīsies. Tā pat pie mums ar no sākuma domāja, bet tagad kad mēris izretināja rukšus riktīgi tad domas mainījās uz visiem 180 grādiem!!!
Slēpts
02.12.2015. 11:41
nu tu Edgar uzlaidi. Mēris Latvija ienāca caur zonu ar mazāk kā 5 gab uz 1000 ha. Un kas notika? izplatījās tāpat, tad kapēc, lai mēris apstātos, ja izšausu līdz tiem pašiem 5 gab uz 1000ha?
Nebūs Tev jārok manas cūkas, tākā nesatraucies :)
Gatis
Gatis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-20 21:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: pagaidām 3
Atrašanās vieta: Zemgale un Kurzeme
Medību stāžs: nemulsināsim citus
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
02.12.2015. 12:55
Vai nu Es semu " muļķis" , vai nu vienai daļai " mednieku " nav sajēgas par mežacūku sauksim viņu par bialoģiju .Mežacūkas ir nometnieki -tas nozīmē , ja ir pietiekama barības bāze ,viņas netiek baigi tramdītas (medītas) un viņām nav pārāk liels pressings no dabīgo ienaidnieku puses , tad viņas nemaz tā nepamet savas apdzīvotās vietas .Atceros krievu laikus ,ka bija pat kampaņas ar sivēnmāšu ķeršanu un ielaišanu objektos , kur tās vēlējās ieaudzēt .Un šīs kampaņas bija diezgan veiksmīgas .Lielākie vazātāji apkārt ir jaunie kuileni , kurus riesta laikā LIELAIS papus dzenā prom no savas teritorijas .Vai man ir taisnība vai nav ? Paoponējiet sakarīgi man.
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2025-06-07 21:17
02.12.2015. 13:12
Gati, 100% taisnība !
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
02.12.2015. 14:26
Saslimst tikai neliela daļa cūku, gana daudzas iegūst imunitāti,

Nevarēju iedomājies, ka 21.g.s. cilvēks var dzīvot totālā informācijas badā, kā rezultātā dzimst šādas rindas. ;((
Anita
Anita
Pēdējo reizi manīts 2022-08-09 16:45
Lietotāja statuss: Lietotājs
02.12.2015. 15:47
Mednieka kungs :) droši vien PVD apzināti dezinformē gan MMD, gan mūsu lasītājus :) Atgādināšu, ka izdevuma, kas patreiz pieejams tirdzniecībā 18.-20.lpp aprakstīti objektīvu izmeklējumu dati un PVD izpildījumā lasāmas arī šādas rindas:
# "[..] ĀCM šogad tika apstiprināts 85,5% no izmeklētajām beigtajām mežacūkām. Tātad atlikušie (teju) 15% tomēr nobeidzas arī no kādas citas slimības..."
# "[..] Analizējot vairāk nekā 8400 šogad NOMEDĪTĀS mežacūkas, redzam, ka TIKAI 2,4% no nomedītajām mežacūkām tiek apstiprināta saslimšana ar ĀCM..."
# "[..] analizējot 8400 nomedīto mežacūku paraugus, esam atklājuši, ka 94 dzīvniekiem jeb 1,2% asinīs ir konstatētas TIKAI antivielas pret ĀCM vīrusu, bet paša vīrusa organismā nav..."
Izcēlumi tekstā - mani. Nu, ja visi šie skaitļi neliek aizdomāties, neko nevaru padarīt :) Man - liek...
Vēl svaigāka informācija "ielidoja Rīgas lidostā" pagājušajā nedēļā un tad, kad būsim nointervējuši "avotus", noteikti dalīsimies arī ar citiem...:)
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
02.12.2015. 15:49
Cūkas šobrīd migrē. Tas ir fakts. Tas, ka daži to neredz un piesauc padomju laikus, tā ir individuāla problēma. Vēlreiz un uzmanīgi - pirms mēra ~3 mēnešus ir milzīgs cūku uzplūds. Tad, kad Jums tā ir - atceraties, ir ~3 mēneši un ĀCM būs klāt.
Vietas nosaucu, ja kādam ir problēmas ar uztveri, tad tā jau ir problēma, kas jārisina pie speciālistiem :)