Kongress apstiprināja Nacionālo padomi, kuras sastāvā ir desmit Reģionālo padomju priekšsēdētāji – Māris Bērziņš (Dienvidkurzemes reģions),
Kādreiz man jautā, kāpēc esmu klaji negatīvs pret Latvijas Mednieku savienību?
kad dibināja šo organizāciju, mēģināju saprast ar ko tā atškiras no Latvijas makšķernieku savienība- tie vienmēr lepojās, ka pārstāvot n-to makšķernieku viedokļus.
Atšķirību neatradu. Visa pārvaldes struktūra tāda, ka lēmumus pieņem šaura indivīdu grupa, biedru sarakstā pamatmasu sastāda kolektīvi , bet saukļos skan - mēs pārstāvam xx tūkstošus biedru.
Tātad , jau no pagājuša gada augusta tiek "BĪDĪTAS " Medību likuma, kas ir augstākais likums medniekiem, kura apspriešanā 'piedalās LMS un LATMA, bet izrādās Dienvidkurzemes reģiona padomes priekšsēdētājs– Māris Bērziņš brīnās:
Man vislielāko izbrīnu izraisīja soda mērvienība - vienība??? Kas tā tāda?
Nu ko- mednieki domājat paši- vai ir jāfinansē tāda ogranizācija, kas it kā pārstāv mednieku intereses, bet, kas izrādās, pat neseko līdzi likumdošanai....
Skumji, lai neteiktu vairāk...
Aigar, kākaulim un tumšajai pīlei, tāpat kā visiem citiem ziemotājiem katru gadu tiek veikts monitorings. Un viens labā vietā ielikts tīkls gadā nogalina vairāk, nekā visi LV mednieki 5 gados.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
25.02.2016. 12:51
Aigar, kākaulim un tumšajai pīlei, tāpat kā visiem citiem ziemotājiem katru gadu tiek veikts monitorings.
Kur tie dati apskatāmi?
Slēpts
25.02.2016. 12:54
Man Latvijā šobrīd maksāšanas mērvienība ir "eiro" un "eirocents".
Bet varbūt kaut kur ir kompetento iestāžu izstrādāta formula, pēc kuras aprēķina vienību?
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
25.02.2016. 14:13
baigā amplitūda tiem sodiem
https://www.google.lv/search?q...
Nu un kā tagad medniekam atšķirt tumšo no melnās? Ja pat "ornitologi" to precīzi nespēj ar saviem ķīķeriem....
tumšā pīle - medījama -www.google.lv/search?q=tumšās+pīles&biw=1834&bih=951&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiltrSx7JLLAhVlEpoKHXhXAV4QsAQIHA&dpr=1
melnā pīle - saudzējama - /www.google.lv/search?q=melnās+pīles&biw=1834&bih=951&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiWndnA7JLLAhWKApoKHdN-AEQQsAQIJw&dpr=1
Aigar: Dati par iekšzemes un piejūras ziemotājiem šeit: http://www.daba.gov.lv/upload/... Par jūras uzskaiti pameklēšu, iemetīšu. Cik zinu, projekts starptautisks, netiek finansēts no MSAF. Medību laikā šo sugu nenomedīšanu fiksē tajās pašās uzskaitēs, un, galu galā, vēl ir arī mednieku VMD iesniegtie dati. :)
Kādreiz man jautā, kāpēc esmu klaji negatīvs pret Latvijas Mednieku savienību?
kad dibināja šo organizāciju, mēģināju saprast ar ko tā atškiras no Latvijas makšķernieku savienība- tie vienmēr lepojās, ka pārstāvot n-to makšķernieku viedokļus.
Atšķirību neatradu. Visa pārvaldes struktūra tāda, ka lēmumus pieņem šaura indivīdu grupa, biedru sarakstā pamatmasu sastāda kolektīvi , bet saukļos skan - mēs pārstāvam xx tūkstošus biedru.
Tātad , jau no pagājuša gada augusta tiek "BĪDĪTAS " Medību likuma, kas ir augstākais likums medniekiem, kura apspriešanā 'piedalās LMS un LATMA, bet izrādās Dienvidkurzemes reģiona padomes priekšsēdētājs– Māris Bērziņš brīnās:
Nu ko- mednieki domājat paši- vai ir jāfinansē tāda ogranizācija, kas it kā pārstāv mednieku intereses, bet, kas izrādās, pat neseko līdzi likumdošanai....
Skumji, lai neteiktu vairāk...
Kur tie dati apskatāmi?
Bet varbūt kaut kur ir kompetento iestāžu izstrādāta formula, pēc kuras aprēķina vienību?
baigā amplitūda tiem sodiem
https://www.google.lv/search?q...
Nu un kā tagad medniekam atšķirt tumšo no melnās? Ja pat "ornitologi" to precīzi nespēj ar saviem ķīķeriem....
tumšā pīle - medījama -www.google.lv/search?q=tumšās+pīles&biw=1834&bih=951&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiltrSx7JLLAhVlEpoKHXhXAV4QsAQIHA&dpr=1
melnā pīle - saudzējama - /www.google.lv/search?q=melnās+pīles&biw=1834&bih=951&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiWndnA7JLLAhWKApoKHdN-AEQQsAQIJw&dpr=1
Kāds tad ir iemesls, šo ūdensputnu sugu, medību liegumam iekš LV ???