Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Pusautomātu īpašniekiem un visiem kam ir ieroči...

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 55 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 21.03.2019. 12:33

Slēpts
20.12.2015. 22:46
Kādreiz sabiedriskajā telpā tika apspriesta tāda doma- aizliegt tikko tiesības ieguvušam autovadītājam braukt ar jaudīgu automašīnu. Diezgan spīdoša ideja, iedomājoties kā jaunieši kilometriem vilktos aiz smagajiem, skrāpēdami stiklu un tad spiestu ārā pēdējo zirgspēku.
Argumentu vienkārši nav... Ir tikai emocijas.
Reku Kamerons varbūt ir iedomājies, ka 85% spico pusautomātu īpašnieki ir potenciāls terorisma drauds. Bet kāda iedomu dēļ pērējiem it kā nevajadzētu tikt ierobežotiem.
Kaspars Kusiņš
Kaspars Kusiņš
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 17:44
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Jēkabpils nov.
Medību stāžs: No 28.09.2006
Aprīkojums: Titan 6 .308 win., MC-21-12
Medību trofejas: 12
20.12.2015. 23:01
Pirmkārt: pusautumātus varētu pārdot medniekiem ar vismaz 10.gadu medību stāžu ( parasti tie ir iztrakojušies , kaut gan esmu sastapies ar "medniekiem",kam pusautumātu spico nevarētu dot pat pēc 50)

Tas jau risinātu medību drošību nejau terorismu novērstu, teroristiem stāži un iegādes atļaujas neinteresē un kautkādi civilie pusautomāti ne tik, nu neies terorists gādāt ieroci, kurš vēl jāpārbūvē, priekš tā ir melnais tirgus, pilns ar gataviem lietošanai.
Kā jau te tiek runāts- ieroču lietas risina to lietu nepārzinoši indivīdi.
Un ja kādam būs vēlme gāzt kaut kādas varas vai nevaras tie arī zinās, kur ieročus pagādāt nelikumīgi.
Dzintars Gūtmanis
Dzintars Gūtmanis
Pēdējo reizi manīts 2020-07-31 21:42
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: vairākas
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: kas tos var izskaitīt
Aprīkojums: 6 pusautomāti un vēl šis tas.
Suņi: foksterjers
Medību trofejas: 62
21.12.2015. 02:24
Es vispār nesaprotu,kāpēc te lielai daļai vajadzīgi ieroči medībām, ja medības ir dārgs hobijs, pabūšana dabā,atpūta,un kas tik ne vēl, gaļu var nopirkt veikalā un uttt,, nu beidziet liekuļot un no sevīm nez ko mālēt,nu pastaigājaties tāpat pa mežu ....panūjojiet,paskrieniet, paslēpojiet,,..... te liela daļa neatšķir sesku no ūdeles , mežirbi no laukirbes, balto zaķi dzīvē nav redzējuši, bet leij pārgudras lietas,,, nu ja jums tā drošība svarīga nēejat medībās,...arī lāsteka var nosist.... krievu laikā uz pīļu atklāšanu Lubānā 20000 oficālo mednieku, pilnīgi skaidrā ar ģimenēm , draugiem utt, akardioniem un citiem muzikas instrumentiem iebrauca ,iebrida lubānas ezerā,plosijās 2-3 dienas, izšāva ne mazāk kā 100 patronas dienā katrs ,,,cik bij nelaimes gadījumi...?????.......... n
par ko satraukums, ja tik briesmīgi šauj un nevar trāpīt...ja neviena ,no medību visziņu intresējošajām sugām- briedis .cūka , alnis, nav gājusi mazumā.. ?????,nē visi šauj... smalki sakot ,medī. melnām mutēm , bet tie mazumā neiet,,,,es nerunāju par reāli iegūto.. tas ir 2-3 lielāks,, neredz balto zaķi,laukirbi ,bet par to galva nesāp..maksājam piķi,lai cūkas ķertu Rīgā, izvestu uz laukiem, un lauķiem maksājam ,lai no tām atšauj sivēnmātes,pa pārejām atlec medniekam , vetārstam ,biors un nez kam vēl ,VMD Medību šefs priecājas,ka vienā mastā redzējis visu Kurzemes lūšu nomedījamo limitu. utt.,.. pasaka.... .tagad lasu MMD žurnālā par irbēm tuftu..plēsēji vainīgi,, intervētie...-jā mēs medījam,, cīnamies,,apkrist un nedzīvot, kad vēl bij vajadzīgs papīrs slazdiem, vmd spečoks vairāk pa 10 neraksta,,, izķersi visas caunas,,,,,lapsas un jenoti pašlaik ir mazāk kā krievu laikā,,.....uzskaite ,drošība saimniekošana- plika .iršana,, nenormāla darba imitēšana un piķa grābšana savā kabatā,jeb noturēšanās savā amatā..,pa lielam nevienam ne jūs, ne jūsu intreses neintresē,,varam izsist naudu,-.. sargājam lūšus,-lasam lekcijas par selektīvām medībām,, o. mēris... ideāli .. liels pļaujas lauks visiem ......... tāpēc uz priekšu...ZEMEI VAJADZĪGI VĪRI,KAM UZ ARŠANU IR NAGS..
Jānis Krams
Pēdējo reizi manīts 2023-12-08 15:13
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
21.12.2015. 07:02
Pamatojums laikam jau ir- veiklu cilvēku rokās- droši vien civilizēto militāro pusautomātu var pārtaisīt par automātu.
.....
Tikai gribētos, kaut vienu piemēru, kur teroristi ir darbojušies ar pārtaisītiem ieročiem. Pēdējais atgadījums Kalifornijā, kur islamisti apšāva cilvēkus ar tā teikt garīgām problēmām Ziemassvētku pasākumā. Izmantoja ne jau pārtaisītus ieročus. Un internetā izplatās baumas, ka Kalifornijā aizliegtos ieročus (tātad reāli veikalā nopirkt nevarēja) tiem piegādājis darbonis, kas aktīvi iestājas pret legālu ieroču tirdzniecību.
Latvijā ar likumu ieroči jāpasludina par nacionālās drošības jautājumu, kas ir tikai un vienīgi Latvijas Valsts kompetencē. Līdzīgi jau ir izdarījušas citas valstis, piemēram Somija, ne tikai parastajiem ieročiem, bet arī nav atzinuši aizliegumu un tur savā bruņojumā gan kājnieku mīnas, gan aviācijas kasešu munīciju.
Latvijā būtu jāmaina likums, tam vajadzētu būt tādam, kas katram pilsonim atļauj iegādāties ieroci un jebkādi aizliegumi var būt attiecināmi tikai uz kādu konkrētu personu un tikai ar tiesas lēmumu. Katrs atbild par saviem sastrādātajiem "mēsliem".
Pirms dažiem gadiem bija pētījums ASV par nāves cēloņiem, iznāca, ka visvairāk slepkavību pastrādā dzēruma (sarijoties tabletes, pulverīšus u.t.t.) kautiņos bez jebkādu ieroču pielietošanas, tad nāca dažādi virtuves priekšmeti un darbarīki. Tur bija daudzas pozīcijas apskatītas. Šaušalīgie "militārā paskata" vai militārie ieroči pēdējā vietā.
Ints Freibergs
Ints Freibergs
Pēdējo reizi manīts 2024-04-18 07:35
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k Spārne Ģibuļu pag.
Atrašanās vieta: Talsi
Medību stāžs: no 2004.g
Aprīkojums: IŽ 27, Weatherby Vanguard S2 308, Winchester XPR 308
Medību trofejas: 39
21.12.2015. 09:29
Krama k-gs, viss jau Jūsu rakstītais ir loģiski, bet kā to dabūt līdz apziņai tiem, kas pie mums taisa tos jaunos likumus, regulas, utt? Tur brīžam izskatās, ka viņiem tiešām dažas tabletes pietrūkušas, lai mēs uzelpotu...
Slēpts
21.12.2015. 09:29
Ja labu laiku ASV notiek šī cīņa par uzbrukuma ieroču tirdzniecības aizliegšanu.
Ir gan pretinieki - gan ierosinātāji- un tas ir valstī ar gadsimtu ilgām ieroču mājās turēšanas tradīcijām. re kur 16. 122015 kārtējā iniciatīva.
http://controversialtimes.com/...
https://www.facebook.com/12464...
Vispār Titan Reloading facebook lapā ir ļoti daudz jaunumu , par šo iniciatīvu ASV.
Un man ir tāda sajūta, ja Eiropas politiķi vienkārši izmanto tos argumentus ko saklausījuši ASV.
Lai gan tur arī bija atzīmēts, ka 92 % incidenti no tiem no ieročiem brīvās zonās, starp citu pieminot , ka no ASV viedokļa arī Parīze bija brīvo no ieročiem zona...
Maigonis Lapsa
Maigonis Lapsa
Pēdējo reizi manīts 2023-10-25 09:25
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību trofejas: 12
21.12.2015. 09:53
Interesanti pastāstīja par situāciju Baltkrievijā. Tur ierindas medniekiem ir tikai gludie, priekšnieku galam var būt īpašumā arī karabīne, KURAS UZ VĒLĒŠANU LAIKU TIEK IZŅENMTAS UN NODOTAS CENTRALIZĒTAI GLABĀŠANAI!!!
Māris Markovs
Māris Markovs
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
21.12.2015. 11:40
Gati,ir induvīdi,kuri ar kloķējamo šauj ātrāk,nekā es ar pusautomātu. Kloķējamiem taču patronu skaits nav ierobežots. Ko nu........,? Par pārējo piekrītu.
Slēpts
21.12.2015. 14:02
A ko viņi darīs ja tiks nolemts aizliegt pusautomātus? Konfiscēs? Vai atpirks tam izmantojot militāro budžetu?
Gatis  Briedis
Gatis Briedis
Pēdējo reizi manīts 2023-10-20 21:07
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: pagaidām 3
Atrašanās vieta: Zemgale un Kurzeme
Medību stāžs: nemulsināsim citus
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
21.12.2015. 14:17
Māri - Tu jau tiec kategorijā medību stāžš 10+ !Ha,ha! Kaut gan nēsmu kopā medījis , nezinu kāds Tu esi ,bet neklātienē (pēc komentāriem spriežot ) esi sakarīgs vīrs .Ar kloķiem arī ir kā ir .Būtu mana teikšana - 3 un pa augšu lādējamas .Nu nav starp medniekiem tik daudz to veču ar "dzelzs" nerviem .Esmu bijis tādās situācījās un redzējis kā pieredzējušiem "vilkiem" širmis aizveras .Nenoliegšu pats esmu grēkojis ,bet pēc tam ir sūdīgi .