Aprīkojums: IŽ-26e; Weatherby Vanguard 30-06; Savage Mark II .22; Yildiz Lux 12cal
Medību trofejas: 1
06.02.2016. 18:44
Ja tas likumā vai noteikumos būtu teikts, ka mastā drīkst stāvèt ar kalibru, kas atbilst lielākajam pārskatā ierakstītajam meža draugam vai kaut kā tml., tad nebūtu nekādu interpretāciju. Bet pašlaik ir tikai noteikts kalibrs un lodes tips lielàkajiem... un pārskatā parakstās arī par nelimitètajiem.
Es te tikai skaļi filozofēju..
Meitene manā izpratnē ( vismaz cilvēcīgi ) ir vismazāk vainīga. Meitenei patīk medības , medību process un nevajag gribēt, lai viņa likumus un noteikumus zinātu no galvas. Vainīgs ir nejēga mednieks, kurš viņai izsniedza šo ieroci, un tie, kas tagad te melo un cenšas glumi izslīdēt. Būtu pateikts, - jā pārkāpums bija, tas bija netīšām, bez apdoma, mazliet pasmietos, pavilktu uz zoba un viss būtu mierīgi beidzies.
Aprīkojums: IŽ-26e; Weatherby Vanguard 30-06; Savage Mark II .22; Yildiz Lux 12cal
06.02.2016. 18:28
Glāstāmajā tā operatīvi neatrodu, ka uz masta nedrīkst stāvèt ar "mazu" kalibru. Lielos medīt nedrìkst, bet, ka piedalīties medībās nedrīkstētu, noteikumu neatradu. Es saprotu, ka pārskatā ir cūkalnis, bet vai tāpēc es nedrīkstu stāvēt ar .22lr uz lapsu pārejas? Protams, praksè nav piekopts.. tas tā, tīri hipotètiski
P/a nav, par 10 patronām nezinu.
Ja tā tīri teorētiski, tad šajās medībās viņa stāvēja uz nelimitētajiem, ko likums neaizliedz.
Ja medību pārskatā ir meža cūka un briedis- tad drīkst ar neatbilstošu kalibru stāvēt uz numura? Tik pat labi medījam cūkas un alni - man drīkst būt p/a ar 10 patronām??? Ja atnāks inspektors- darbosies atruna- es jau pa alni nebūtu šāvis. ??? :))
Slēpts
06.02.2016. 08:48
Un kā tu domā kas būs, ja tev būs 22wmr p/a ar 10patronu aptveri uz bebru?
Iedomājies, man arī ir 10 patronu aptvere, vienīgais, ka tā plintoška nav pusautomāt.
Par pārējo es varbūt kļūdos, bet palieku pie sava. Gadījums ar pusautomātu ir savādāks, jo ja nu sanāk uzšaut pa briežiem ar 3+ patronām aptverē+ stobrā, tad jau var ātri, kamēr nav pienākusi pārbaude, iebāzt to puļķīti atpakaļ un teikt, ka ātri vienkārši pārlādēju. Ar 28. kalibru tā īsti nesanāks, jo kā pierādījums paliek lode dzīvnieka ķermenī.
Var jau būt, ka inspektoru domu gājiens nesakrīt ar manējo.
Štrunts par to 28. Vēl jau var apspriest tā žurnālista, ko sauc par Kļaviņu rīcību sākot no 20:28. Viņa darbības metoties pakaļ cūkām- ar vai bez medību vadītāja ziņas vai rīkojuma?
06.02.2016. 02:01
Ja tā tīri teorētiski, tad šajās medībās viņa stāvēja uz nelimitētajiem, ko likums neaizliedz. Bet tas, ka dāma razkoļījās par svētīšanu pa sivēniem iepriekš, un, cik noprotams no viņas teiktā, ka iepriekš arī medīts ar 28kal, tad kāsis ir sanācis nepārprotams.
Slēpts
06.02.2016. 00:37
Rudens. man ir pieteiktas medības. Izdomāju, ka neiešu cūčus trenkāt, bet aiziešu šovakar bebros ar 22 wmr, pienāk inspektors, tad ar ir kirdik?
Jo medības tak pieteiktas i uz cūkām, i uz briežiem, i uz aļņiem un uz visu citu, kas tajā laikā ir medījams.
Tavs atrunātais gadījums ar pusautomātu der tikai tad, ja pārskatā ir norādīts, ka medījamas ir tikai MC.
Medību pārskatu dzinējmedībās ir jāpilda? IR- tātad kā jau zināms mednieces nomedīja mc un briedi, kam pārskatā bija jābūt ierakstītam- TAD ATBILDI- kāds šajās medībās varēja uz numura stāvēt ar 28.kal?
ATKĀRTOJU- neapgalvoju, ka medniecei tiešām ir 28.kal , bet viņa saka ,ka IR .
Es te tikai skaļi filozofēju..
Meitene manā izpratnē ( vismaz cilvēcīgi ) ir vismazāk vainīga. Meitenei patīk medības , medību process un nevajag gribēt, lai viņa likumus un noteikumus zinātu no galvas. Vainīgs ir nejēga mednieks, kurš viņai izsniedza šo ieroci, un tie, kas tagad te melo un cenšas glumi izslīdēt. Būtu pateikts, - jā pārkāpums bija, tas bija netīšām, bez apdoma, mazliet pasmietos, pavilktu uz zoba un viss būtu mierīgi beidzies.
Nedrīksti, jo Tu esi parakstījies pārskatā, kur ir atzīmēts, ka tiek medīti brieži un cūkas.
P/a nav, par 10 patronām nezinu.
Ja medību pārskatā ir meža cūka un briedis- tad drīkst ar neatbilstošu kalibru stāvēt uz numura? Tik pat labi medījam cūkas un alni - man drīkst būt p/a ar 10 patronām??? Ja atnāks inspektors- darbosies atruna- es jau pa alni nebūtu šāvis. ??? :))
Iedomājies, man arī ir 10 patronu aptvere, vienīgais, ka tā plintoška nav pusautomāt.
Par pārējo es varbūt kļūdos, bet palieku pie sava. Gadījums ar pusautomātu ir savādāks, jo ja nu sanāk uzšaut pa briežiem ar 3+ patronām aptverē+ stobrā, tad jau var ātri, kamēr nav pienākusi pārbaude, iebāzt to puļķīti atpakaļ un teikt, ka ātri vienkārši pārlādēju. Ar 28. kalibru tā īsti nesanāks, jo kā pierādījums paliek lode dzīvnieka ķermenī.
Var jau būt, ka inspektoru domu gājiens nesakrīt ar manējo.
Jo medības tak pieteiktas i uz cūkām, i uz briežiem, i uz aļņiem un uz visu citu, kas tajā laikā ir medījams.
Tavs atrunātais gadījums ar pusautomātu der tikai tad, ja pārskatā ir norādīts, ka medījamas ir tikai MC.
Medību pārskatu dzinējmedībās ir jāpilda? IR- tātad kā jau zināms mednieces nomedīja mc un briedi, kam pārskatā bija jābūt ierakstītam- TAD ATBILDI- kāds šajās medībās varēja uz numura stāvēt ar 28.kal?
ATKĀRTOJU- neapgalvoju, ka medniecei tiešām ir 28.kal , bet viņa saka ,ka IR .