Un medības ar plinti Tev neskaitas gaļas iegūšanas veids? Ja nomedī ar lamatām, tad cep kotletes, bet, ja nomedī ar plinti, tad met ārā to bebru? Es jebkurā gadījumā, ejot bebros, rēķinos ar to, ka man būs gaļa, āda, un labi pavadīts laiks.
Kāda šķirba kā nomedīts.
Vai tad ir uzreiz jāsit ar 30 lamatām? Uz vienu apmetni pietiek ar 2-3 lamatām max. nu nav jātaisa mīnu lauks, bet jāsaliek pareizi kā jau Mārcis teica, bez zināšanām sanāk loterija :D
Uzliek signalizāciju un brauc pakaļ siltam :) i
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
30.04.2017. 04:47
Mārcim piekrītu!
Bet ir viena tāda lieta, ka daudz kas atkarīgs no tā, cik mednieks tālu no savām platībām dzīvo. Ja dzīvo Rīgā, bet medī Latgalē, tad medīšana ar lamatām, manuprāt, nav reāls pasākums.
Viena lieta kad var mierīgi ielikt lamatas kad nav jānolaiž ūdens, bet diemžēl ir daudz tādu vietu kur ir ūdens jānolaiž, savādāk pārāk liels dziļums, un paši ziniet ka dambjus var izjaukt tikai kad jau silti iestājies jo viss ir sasalis. Otrs neviens neliek 10 lamatas uz vienu apmetni bet vidēji 2-4 lamatām atkarībā no izvietojuma. Man vienā grāvī mēnesi nostāvēja, 8 bebri trāpījās, nedēļu pēc tam klusums, noņēmu pēc nedēļās atkal dambi atjaunoja, no kurienes uzrodas velns viņu zin. Trešais tā kā šis pavasaris bija tad reāli pat aizbraukt tuvāk lai nevajadzētu kilometrus iet bija nereāli, ceļi bija tā izšķīduši ka pat traktori sēdās iekšā. Tagad cita lieta. Un pēdejais nez kā citiem lai man pārbaudītu lamatas jānobrauc vidēji dienā 50 km aplis, nu un paskaitiet ja tev stāv labi ne 30 bet savi 12 slazdi dažādās vietās tad laika daudz sanāk patērēt ne tikai ceļā bet arī ņemoties ar lamatām. Tāpēc tas jau nav medības bet reāls darbs. Bet ar maseni kas tur atbrauci apsēdies un izbaudi procesu.
Edgar tu jocīgs, esi es arī lamatoju šogad gan tikai mazliet virs 30 dabūju, dažādu izmaiņu dēļ. Salīdzinot ar pagājušo sezonu maz. Kopā man ir tikai kādas 15 lamatas un tas vienmēr lieku medību teritorijā tā, lai braukšana ir tikai par vienu medību teritorijas stūri. Lai nobrauktu 50 km tad ir jāizmētā lamatas haotiski, ko darīt nav lietderīgi. Ne vienmēr visas lamatas tiek ievietotas. Lielākais tika noķerti 5 bebri viena reize. Tajā dienā kad lamatoju tikai dīrāju, kas atkarība no tā vai ādu kādam vajag vai ne ir 2-4 h, parasti ir tikai 1-2 bebri un dīrāšana attiecīgi 1-2h. Lamatas pārbaudu ik pārdienas tajās dienās kad nepārbaudu kauloju. Vajag visu pareizi saplānot un tad netrūks ne laika ne būs jābrauc milzīgi gabali.
P.S. Šogad vienā apmetnē noķēru 12 bebrus pie tam nelielā posmā, kas norāda ka tomēr apmetnē var sadzīvot vairāk kā viena ģimene.
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
30.04.2017. 11:02
Ari 30slazdus diena salikt ir nereali,ja nu vienigi haotiski bez domasanas,bet rezultata nebus,pats mediju ar 13slazdiem pajiet visa diena vinus uzliekot,meklejot vietas utt,un rezultats neizpaliek :D
pēdejais ja tev stāv 30 lamatas vidēji 10 bebri dienā garantēts,
Edgar, ko tu PĪPĒ?
Mums Jelgavā ir "Ģinteruiža" . Negribi ciemos atbraukt?
Ieliekot 30 lamatas , VARBŪT, vienreiz 10 bebri būs, bet lai vidēji uz 3 lamatām KATRU DIENU būtu 1 bebrs, kur ir tāda Klondaika? Sapņos, vai pa TV?
Nezinu kur un kā var sagrūst 30gab bebru slazdus viena kolektīva teritorijā ,vaita pārejie mednieki kolektīvā bebrus ar slazdiem nemedī, un ar tad tur lai pārbaudītu diena rudenī pa īsu , nu vienīgi Rebļu Jānis savā ezeru zemē to vēl varētu....
Kāda šķirba kā nomedīts.
Uzliek signalizāciju un brauc pakaļ siltam :) i
Bet ir viena tāda lieta, ka daudz kas atkarīgs no tā, cik mednieks tālu no savām platībām dzīvo. Ja dzīvo Rīgā, bet medī Latgalē, tad medīšana ar lamatām, manuprāt, nav reāls pasākums.
P.S. Šogad vienā apmetnē noķēru 12 bebrus pie tam nelielā posmā, kas norāda ka tomēr apmetnē var sadzīvot vairāk kā viena ģimene.
Edgar, ko tu PĪPĒ?
Mums Jelgavā ir "Ģinteruiža" . Negribi ciemos atbraukt?
Ieliekot 30 lamatas , VARBŪT, vienreiz 10 bebri būs, bet lai vidēji uz 3 lamatām KATRU DIENU būtu 1 bebrs, kur ir tāda Klondaika? Sapņos, vai pa TV?