Sākumam mani novērojumi. Medīju Mazsalacas apkārtnē (ĀCM oficiāli konstatēts ap 2015.gada jūlija sākumu). Pēc ĀCM konstatēšanas līdz pat 16.01.2016. esmu nomedījis 9 (lielākā daļa no tiem septembrī un oktobrī, pa vienam decembrī un janvāri) meža rukšus, bet nevienam no tiem netika konstatēts ne ĀCM, ne arī antivielas. Uz šo brīdi meža cūku kļuvis ļoti maz, bet nevarētu teikt, ka viņu nav vispār. Esmu manījis gan atsevišķus indivīdus, gan nelielus bariņus. Vēl viens mans novērojums, ka visas aizvadītās ziemas garumā barotavas tika apmeklētas ļoti reti un neregulāri, turklāt cūkas nereti tika manītas vietās, kur agrāk ziemas laikā tās īsti neuzturējās, piemēram, mazos krūmājos, bet ierastajās un klasiskajās vietās tik pat kā nebija manāmas.
Laikam tēmas nosaukums nebija pārāk lakonisks:) pilns tēmas nosaukums: Sveiki godātās kolēģes un cienījamie kolēģi. Kāds laiciņš pagājis kopš ĀCM pirmo reizi (oficiāli 26.06.2014) reģistrēts Latvijā. Šajā tēmā vēlētos, lai ar saviem „empīriskajiem” novērojumiem padalās tie mednieki/ces, kuri medī ĀCM skartajā teritorijā it sevišķi pašās pirmajās skartajās vietās Latgalē un Vidzemē, proti, kādi novērojumi, vai vispār ir manāmas meža cūku pazīmes, dzimst sivēni, nomedītajām mc konstatēts ĀCM vai antivielas? Īsāk sakot visa veida informācija, kas saistās ar meža cūkām pēc ĀCM.
Slēpts
03.05.2016. 20:26
Laikam jau visi tur uz cūkām sēž, ka nevar neko atbildēt. Vai arī internets apgriezts, bet stipri šaubos, E. K. mūžīgā aktivitāte par to neliecina :D
Slēpts
04.05.2016. 06:28
Vai ir jēga diskutēt, ja tēmas autors nezin, ka pareizi ir- cienījamās dāmas un augsti godātie kungi. Atkal kāds students, kādu pētījumu raksta...
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
04.05.2016. 08:36
Es mediju reģionos , kur ĀCM nav konstotēts , bet ir daudz paziņu , kas medī pa ĀCM zonu .Īsi pa maniem " medību laukiem " - cūkas ir palikušas acīm redzami mazāk .Kā sāka šaut pie barotavām tā lēnām pazuda .Tie kas medī ĀCM zonā stāsta cūkas esot , bet mazāk kā ziedu laikos .Tā ka pazudušas vispār tā nav .Izšautas tās cūkas ir uz nebēdu .Domāju ap 50 000 droši pa šo sezonu .
Slēpts
04.05.2016. 09:31
Augsti godātajam I.Ozoliņa kungam par tēmu laikam kārtējo reizi diemžēl nav ko teikt. Liels lūgums šādus "spečukus," kuriem par "lietu" nekā nav sakāma, šai tēmā turpmāk sevi ar komentāru rakstīšanu neapgrūtināt. Paldies par sapratni! Pētījumus nekādus neveicu. Šī tēma interesē pašam un domāju, ka var interesēt arī citus medniekus, kas medī Latgalē, Vidzemē un citās vietās, kuras ĀCM vēl nav skāris. p.s. Varbūt lapas administrators var izlabot tēmas nosaukumu uz ko lakoniskāku, piemēram: "Situācija Latgalē un Vidzemē pēc ĀCM. Novērojumi un secinājumi". Kā arī samainīt vietām manu pirmo un otro komentāru. Paldies
Mūsu platībās, dažādās vietās esmu saticis jau vairākas cūku mammas ar šī gadējiem sivēniem. Ziemu mēs vispār nepiebarojām, lai tās cūkas, kas ir izdzīvojušas dzīvo katra savā meža stūrī, blakus klubs piebaroja, un vēl nesen pie barotavas atrada kritušos. Domāju radītājs būs vasarā uz labības laukiem.
Mūsu platībās cūkas šur tur parādās ir manīti arī jau sivēni,bet ir jūtami mazāk iemesls varētu būt arī lielais izšaušanas apjoms,jo iepriekšējā sezonā tika cītīgi medītas cūkas visos apkārtējos kolektīvos un daudz arī izmedītas.ES arī uzskatu ,ka īsto ainu varēs redzēt uz labības laukiem ,cik pērno cik mammu utt.Ar cerību, ka mēris neskars mūsu platības.
Pilnīgs tukšums,vismaz tajās platībās,kur gāju bebros.Pēdējās šautās ziemā visas izrādījās slimas.Mums cūkas sarkanajā grāmatā.Tāda klusa cerība,ka vismaz kāda cūciņa būs izdzīvojusi.
Slēpts
04.05.2016. 23:27
Tur kur ''100latnieki'' klapēja cūku mātes melnu muti tur vēl mazāka cerība, ka kāda būs izdzīvojusi! ;))
Atkal kāds students, kādu pētījumu raksta...
Pētījumus nekādus neveicu. Šī tēma interesē pašam un domāju, ka var interesēt arī citus medniekus, kas medī Latgalē, Vidzemē un citās vietās, kuras ĀCM vēl nav skāris.
p.s. Varbūt lapas administrators var izlabot tēmas nosaukumu uz ko lakoniskāku, piemēram: "Situācija Latgalē un Vidzemē pēc ĀCM. Novērojumi un secinājumi". Kā arī samainīt vietām manu pirmo un otro komentāru. Paldies