Šodien vārdadienu svin Uvis, Gints, rītdien - Viola, Vizbulīte, Vijolīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Ko teiksiet?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 61 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 05.02.2017. 19:27
Ar medībām saistītās tēmasBrīvie temati

Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
18.05.2016. 22:33
izlobīji no mana teksta to, kā tur nav :D

Arni, ko Tu ar to domā?
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
18.05.2016. 22:53
Iemācies šaut, tad varbūt nebūs naktīs jāvazājas ar suņiem pa svešiem mežiem. Saprotu - katram var gadīties, bet spriežot pēc Taviem komentāriem, Tevi šī problēma piemeklē bieži.

Labāk, iemācīties, vairāk nevar......
Bet Tev ieteiktu iegadāties suni medībām. Starp citu man vēl palikusi viena RSL kucīte no pēdējā metiena.Pamācīšu, kā apmācīt, it īpaši pārbaudīt šāviena rezultātus, pamācīšu kā tādu suni uzturēt formā.....un tici man - Tev uzreiz paversies cits skats uz šāviena rezultātiem medībās UN GALVENAIS - CITS SKATS UZ MEDĪBU LIKUMDOŠANU.Savādāk tā medīšana pie rakstāmgalda Tevi ir sabojājusi......
Māris
18.05.2016. 22:57
Aigar, beidzot Tu pateici frāzi, kam es ticu....
pamācīšu kā tādu suni uzturēt formā

Bet šāviena rezultāti periodā, kad dzinējmedībām ir liegums, nav jāpārbauda ar suni.... Un mežā es, |Aigar, esmu biežāk nekā Tu - tam gan vari ticēt!
Aigars
Aigars
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
18.05.2016. 23:19
Bet šāviena rezultāti periodā, kad dzinējmedībām ir liegums, nav jāpārbauda ar suni...

Ar ko tad?????
Un stāsti, ka nemedī pie rakstāmgalda......
Māris
18.05.2016. 23:26
Jācenšas šaut lai medījums krīt uz vietas, nav jāšauj dzīvnieki 300m attālumā. Asinis ir jāmeklē pašam. Un tas tikai pāris iemeslu dēļ - lai suns, savu instinktu vadīts, netraucētu dzīvniekus, kam ir saudzēšanas laiks, lai suns nevazātos pa citu medību lietotāju teritoriju. Ja šīs lietas neievēro, nav jābrīnās, ka ir sliktas attiecības ar kaimiņiem. Tas ir reglamentēts ar likumu un nav ko gražoties.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
19.05.2016. 00:01
Māri M. - Rakstīju, ka te paustajam satraukumam nav pamata - zemnieks nespēj aizstāt visu mednieku kopumu, jo zemniekam ir jāstrādā. Tu izlobīji, ka nez kādēļ jāsalīdzina jurists no pilsētas ar zemnieku kā medību iecirkņa pārvaldītāju. :D
Nomināli, jā zemnieks, kas dzīvo uz vietas, protams, ka var pārvaldīt labāk, jo ir uz vietas. A ja nu tas IT čalis strādā attālināti un arī ir uz vietas? Kuram būs vairāk laika tieši medībām - zemniekam vai IT čalim? Bet labi, tas viss figņa, mednieku saime izmirst. Tā kā jo vairāk zemnieku kļūs par medniekiem, jo labāk.
Māris
19.05.2016. 00:15
Arni! Tagad Tu esi krietni tuvu patiesībai. Dienā jāstrādā ir visiem, gan juristiem, gan zemniekiem, gan IT speciālistiem. Starpība starp viņiem ir tāda - zemnieks - sargā savu īpašumu, sava darba augļus. Viņa vietā to darbu neizdarīs neviens cits, kurš ikdienā ir aizņemts savā darbā un dzīvo 100 km attālumā. Visi apgalvojumi, cik cītīgi mednieki sargā labību , ir blefs, tukša plātīšanās. Tas ir darbs. Protams , atradīsies zemnieki, kas daudz nešķiros, ko šaut, ko nešaut. Bet vai mednieki ir savādāki? Katrā kolektīvā atradīsies kāds, kas būs gatavs šaut jebko.
Tavs salīdzinājums par IT speciālistu, kurš strādā attālināti, ir labs... Bet, cik tādu ir???
Slēpts
19.05.2016. 01:26
Bet cik ir tādu zemnieku, kas tagad skries uz mednieku kursiem?
Man liekas, lai kļūt par mednieku tomēr ir jābūt aicinājumam ... tas, ka tagad zemnieks nokārtos papīrus (nejaukt ar mednieku, jo tas, ka ir papīri nenozīmē, ka esi mednieks) nenozīmē, ka postījumi pazudīs. Ja nebūs aicinājuma- es domāju, ka tā sava īpašuma sargāšana ātri apniks...esam taču visi mednieki un saprotam ,kas un kā notiek medībās... nu nav tas tā kā aiziet uz veikalu pēc gaļas, sēdēsi lauka vienā malā, bet rukši iznāks otrā malā, noķert precīzu laiku, negulētas naktis utt... Jau pāris ha lauku vienam nav iespējas nosegt, nerunāsim par padsmitiem vai pat desmitiem ha.
Es pat domāju, ka daudzi mednieki/kolektīvi priecātos, ka zemnieks beidzot saprastu ,ko nozīmē sargāt lauku no postījumiem un cik tas viss ir ''vienkārši'' izdarāms. :)
Reinis
Reinis
Pēdējo reizi manīts 2016-11-23 10:40
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme - Sabile
Medību stāžs: Pietiekams
Aprīkojums: CZ550 Exclusive Ebony Edition .30-06; Ruger American Rifle .30-06; Toz 34E, IŽ 58
Suņi: Poļu dzinējsuns.
Medību trofejas: 2
19.05.2016. 01:46
varu pateikt ka bija mūsu kolektīvā. zemnieks ar samērā daudz hektāru zemi aptuveni 400 ha izdomāja ar dēlu iziet mednieku kursus kas protams ir apsveicami un patīkami. mūsu kolektīvs pat bija tik pretimnākošs ka pilnsapulcē nolēmām šiem zemniekiem atcelt biedra naudas maksu, jo medijam taču uz viņu zemes un automātiski uzņemt kolektīvā, par ko arī viņus informējām. Abi arī mednieku kursus veiksmigi nokārtoja, tikai lieta tāda ka 3 gados viņi abi ne reizi nav bijuši medības pilnīgi nekādas, ir pat zvanīts un atgādināts kā viņi pilnīgi droši un pilntiesīgi var piedalīties medības. ar to es gribu teikt ka nevisi ir mednieki kam ir apliecības un es neticu ka daudzi zemnieki tagad tik cītīgi ies mednieku kursos un sargās savus laukus.
Aigars
Aigars
19.05.2016. 08:44
Jācenšas šaut lai medījums krīt uz vietas, nav jāšauj dzīvnieki 300m attālumā. Asinis ir jāmeklē pašam. Un tas tikai pāris iemeslu dēļ - lai suns, savu instinktu vadīts, netraucētu dzīvniekus, kam ir saudzēšanas laiks, lai suns nevazātos pa citu medību lietotāju teritoriju.

Labāk lai pa kaimiņu teritori klīst savainots dzīvnieks vai nokrīt un sāk nelāgi ost. Vot tad gan būs labas attiecības.Nu sāk izkristalizēties iemesls, kapēc Tu visu laiku maldies trīs priedēs - tavā galvā ir haoss.
Tas ir reglamentēts ar likumu un nav ko gražoties.

Tu esi lasījis medību likumdošanu??? Likums "reglamentē" medījamo dzīvnieku medību termiņus, alkohola līmeni asinīs un nedaudz ieroču kalibrus......pārējais ir atļauts. Gribi medīt ar suņiem - aizpildi savilcēju - un uz priekšu, gribi ar dzinējiem - uz priekšu , viss atkarīgs no tavas mākas koordinēt medību dalībniekus un tas viss cauru gadu.
Vienīgais, kas ierobežo ir medību ētika, bet pie tās arī tiek strādāts caur mistisko postījumu sāgu......