Šodien vārdadienu svin Bella, Berta, rītdien - Dzintara, Dzintars, Dzintra
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Suņi medībās, statistika#, Vācija#, sugas#

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 22 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 21.10.2016. 22:25
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Slēpts
14.07.2016. 08:39
Uldi!
Ja sunim velāk ir bail no šāvieniem, vai izstādēs nedabūn augstāko novērtējumu, tad tā pa lielam ir saimnieka vaina.

Pastāsti , kā Tu bailes no šāviena pārbaudi attālināti un kā poļi to garantē????
Vai tiešām pie viņiem izstādēs to pārbauda, šauj katram sunim pie auss????
Pie mums to noteikti neesmu redzējis- bet varbūt tieši tas arī pietrūkst:)
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
14.07.2016. 08:48
Izlasi vēlreiz un nevajag sakārtot vārdus pēc saviem ieskatiem. Neko tādu nerakstīju
Slēpts
14.07.2016. 08:49
Upss.
piedod Uldi nepareizi sapratu- to ka suns baidās no šāviena, tu raksti , ka saimnieks pats vainīgs...
Man ir bijuši tikai divi suņi- bezpapīru laika un papīrains taksis.
un man jau liekas, ka svarīgi ir regulārs meža apmeklējums.
Ja visu sezonu nodzīvos tikai pilsētā, un stadionos, neticu , ka vienīgo reizi mežā , kaut kas labs sanāks...
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2026-07-02 13:30
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: Brīvmednieks
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: Krājam, krājam ...
Aprīkojums: Zābaki + 12k uguns koks nu ir arī lielo puiku manta.
14.07.2016. 09:10
Sasodīts. Man tieši ir viens stadionā dzīvojoš medību kaķis. Laikam jau alni nedzīs =(
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-10-14 20:29
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
14.07.2016. 11:12
Vairāk vai mazāk, ja suns baidās no šāvieniem, tomēr ir saimnieks vainīgs. Suns no mazotnes jāradina pie šāvieniem. Medību dienās saimnieks nevar atļauties ar sievu ķemmēt veikalus vai sūkt aliņu - ir jāiet ar suni uz mežu.
a suns tiešām interesē un pirms iegādes tiek pievērsta uzmanība suņa ciltsrakstiem un suņa vecāku sasniegumiem ,tad nopirkt nestrādājošu suni ir gandīz neiespējami.

Tas , nu, gan ir blefs. Tagad , sakarā ar ĀCM, darba vērtēšana aplokā ir pačibējusi, bet kad tiku braukājis ar suņiem pa sacensībās, tad reālā situācija bija redzama. Bija suņi ar izciliem izstāžu vērtējumiem, bet darba pārbaudēs viņi bija apaļi nulles. Tur arī varēja redzēt kuras šķirnes ir reālas darba šķirnes - tās bija laikas un Latvijas dzinēji. Lielākā daļa "izcilie dīvānsuņi" izcili bija tikai viņu saimnieku iztēlē un stāstījumos, bet reāli ne aplokā , ne mežā viņi nekam nederēja.
Slēpts
14.07.2016. 13:32
Māri- par darba pārbaudēm- esmu bijis tādās, kur terjeri un takši ir ir vienā līmenī ar laikām un LDZ..
Atrast nelielajā nožogojumā un noturēt uz vietas- nav obligāti garas, ātras kājas vajadzīgas:)
Bet tajā laikā īsti citu škirņu suņi nepiedalījās..
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
14.07.2016. 14:25
Ģirt,aiz laba garastāvokļa es Tevi tikai kaitināju-piedod! Protams,ka suni vajag pirkt no ļaudīm,kas ir profesionāļi šajā jomā. Ja man reiz pietrūks Bekša,un pārkāpšu savam-vairāk suni nepirkšu nemūžam,tad suni pirkšu tikai no ,,kantora,, , par kuru varēšu būt vairāk,kā pārliecināts,ka tur viss ir kārtībā.
Slēpts
14.07.2016. 18:16
Arni Tu raksti:
" Vai pērkot suni ar papīriem, man kā patērētājam ir reāla garantija, ka suns strādās un citas patērētāja tiesības, tajā skaitā - "money back"?"
Tad paņemam reālo dzīvi,kad piedzimst bērns - arī māte ar tēvu cer ka mazais vai mazā izaugs par labu un gudru bērnu.Bet kur rodas tie kas sēž cietumā???
Nopērkot teļu ar domu par lielu izslaukumu,ja biji plānojis 50l dienā bet dabū tikai 30l dienā,domā būs iespēja to lopu atdot pircējam?
Esi tak reāls,kucēns nav manta ar garantiju,un tapēc to nevar paredzēt.Tad meklē kur klonē suņus,varbūt tad izdosies ar garantiju samainīt! :D
Bruno
Bruno
Pēdējo reizi manīts 2023-08-31 22:01
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Inčukalns - Zlēkas
Medību stāžs: sen
Aprīkojums: loks un bultas
15.07.2016. 11:43
Tad jau sanāk, ka pasaulē pilns ar muļķiem, kuri pērk šķirnes lopus, suņus utt.? Garantijas taču nav, tad kāpēc maksāt vairāk? :)
Ir viens liels noslēpums - suns "ar papīriem" būs ar noteiktām, šķirnei raksturīgām īpašībām, kuras izpaudīsies vairāk vai mazāk izteikti, bet izpaudīsies. Daudz būs atkarīgs no ieguldītā darba u.c. faktoriem. Paņemot kranci, protams, ir iespēja izkopt medību instinktu, ja viņam tāds vispār ir, bet kvalitāti noteiks tikai nejaušība. Te daži prātvēderi lielās ar sazin kādiem izciliem krančiem, bet tie ir ļoti nedaudzi izņēmumi. -To, ka delfīni nes krastā slīkstošos cilvēkus, stāsta tikai tie cilvēki, kuri ir iznesti krastā...
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2026-02-27 12:28
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
15.07.2016. 23:17
Guntar - nepiekrītu. Ja es pērku kucēnu ar papīriem, man vajag garantiju, ka izpildot noteiktus kritērijus, suns strādās. Ja nē, tad tā ir mānīšana. Analoģija ar bērnu ir drusku muļķīga, taču - ja būtu noteikti kritēriji bērnu audzināšanā, esmu pārliecināts, ka cietumniekiem par 99% vecāki viņus nebūtu ievērojuši - bet analoģija ar teļu - jā, arī ar teļu jābūt skaidram, ka izcelsme garantē noteiktu izslaukumu vai noteiktu masas pieaugumu pie noteiktiem, definētiem apstākļiem. Savādāk, ja tas viss nav - tad tā papīru būšana ir sevis mānīšana. Jo "noteiktās šķirnes īpatnības" ir arī šķirnes sunim bez papīriem. "Noteiktā šķirnes prasība" nozīmē, ka sunim ir jādzen medījums, piemēram, dzinējsuņa gadījumā. Ja suns to nedara, tātad, tā ir "šķirnei neatbilstoša prasība" - brāķis un par to no pārdevēja pienākas kompensācija, protams, ja pircējs ir ievērojis pārdevēja noteiktos kritērijus kucēna audzināšanā.