Šodien vārdadienu svin Rasa, Rasma, Maira, rītdien - Monvīds, Egita, Emīls
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Zoologa Skujas viedoklis par ūdensputnu medībām Latvijā

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 35 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 10.07.2017. 13:34

Slēpts
16.08.2016. 13:32
LMS mājas lapā raksts par šo pašu tēmu!
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
16.08.2016. 13:49
Kurš mednieu pārstāvis tad ir intervijā tā nokakājis zaļo?

Ģirt - bet vajadzētu gan, jo viņu "analītiskajai' dabas aizsardzībai t.i. viena otra, kabinetos veidoto, garadarbu apkopojumu sacerējumiem ir arī sekas. Es to redzu Babītes ezera sakarā.
Pēdējos 20 gadus pastiprināti sekoju līdzi notiekošajam Babītes ezerā, un secinājums viens - nevienam izņemot medniekus un maksķerniekus šis ezers neinteresē.....
Kaut kādu nelielu interesi izrādīja Jānis Vīksne, radot nomedīto ūdensputnu monitoringu ,sezonas pirmajās 3 medību dienās.
Nomedīto ūdensputnu uzskaite tiek veikta arī tagad.
Secinājumi šī pasākuma sakarā.
Varbūt man ir paveicies ar uzskaites veicējiem, kuri atsūtīti, uz man piederošo laivu bāzi, varbūt paveicies ar lielāko daļu bāzes apmeklētājiem, bet simpātijas ir abpusējas......
Info par nomedītiem putniem interesē gan iesācējiem;
Aigars
Aigars
Aigars
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
16.08.2016. 13:52
Gan arī rūdītiem putnu medniekiem;
Aigars
Aigars
Aigars
16.08.2016. 13:55
Tā kā paldies Dmitrijam Boiko;
(darba viņam bija pilnas rokas, vārdu tiešajā nozīmē)
Aigars
Bruno
Bruno
Pēdējo reizi manīts 2023-08-31 22:01
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Inčukalns - Zlēkas
Medību stāžs: sen
Aprīkojums: loks un bultas
16.08.2016. 17:36
1. Uzskatu, ka tai aitai, kura tēloja žurnālisti, ir jāzaudē darbs. Sabiedriskajā medijā nedrīkst pasniegt neobjektīvu un melīgu informāciju (principā tas ir pretrunā ar žurnālistu ētikas kodeksu). Starp citu par meliem atbild redaktors. Ja ir konkrēti pārkāpumi - lūdzu faktus, ja nav - es pieprasu atvainošanos. Redaktoram ir jākontrolē, ko runā cilvēki intervijas laikā. Tikko bija gadījums ar LR 4 žurnālisti, kura atļāva izteikties par represijām utt. Lieta nonāca līdz padomei.
2. Skuja uz papīra ir profesors - viņš diplomu ir nopircis vēl PSRS laikā. - tagad pasakiet, vai pēc šāda apgalvojuma es esmu mazāk cienījams par V. Skuju??? Ja es šo izkliegšu pilnā rīklē sabiedriskajā medijā, tad pēc tam viņš varēs taisnoties cik gribēs, bet liela daļa sabiedrības to būs pieņēmusi kā patiesību.
3. Andri Z., šoreiz Tavs viedoklis par mednieku vainu man ir nepieņemams. Visādi personāži apgalvo, ka visi latvieši ir fašisti - tad Tu teiksi, ka tā ir zināma taisnība? - Vairākumu nevērtē pēc atsevišķu grupas subjektu neadekvātas uzvedības.
Bruno
Bruno
Pēdējo reizi manīts 2023-08-31 22:01
Atrašanās vieta: Inčukalns - Zlēkas
Medību stāžs: sen
Aprīkojums: loks un bultas
16.08.2016. 17:39
Piemirsu - šo gadījumu ar Skuju (nekāds cienījamais viņš nav) jāvērtē tikai pēc izpausmes veida nevis satura!!! - Nekad nestrīdies ar idiotu - viņš tevi novedīs līdz savam līmenim un sakaus ar pieredzi.
Gunārs
Gunārs
Pēdējo reizi manīts 2024-01-29 14:23
17.08.2016. 07:17
kamēr būs kaut viens procents tādu kas atbilst Skujas kunga aprakstam, tikmēr mums jārēķinas ar šādu sabiedrības viedokli!

Šāds sabiedrības viedoklis bija un paliks, un nav mednieku spēkos kaut ko mainīt..... Nevar uz viena šķīvja nolikt siļķi ar zapti, un cerēt ka būs garšīgi.....
Leiba
Pēdējo reizi manīts 2021-10-12 22:46
Lietotāja statuss: Lietotājs
17.08.2016. 12:27
Jāatzīstas, ka ierakstu gan nenoklausījos, bet par pašu autori (A.Toomu) stipri augstās domās neesmu, kā par jebkuru cilvēku, kas fanātiski ieciklējies uz vienu lietu (šajā gadījumā uz "zaļo" domāšanu). Tādiem cilvēkiem vienmēr ir tieksmi izplūst galējībās, objektivitāti kaut kā piemirstot un tas žurnālistam ir klaji nepiedodami.
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2025-05-16 22:04
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: 35
17.08.2016. 13:35
Noklausījos,izlasīju-nesapratu. Par ko strīds. Pie mums ir demokrātija. Katram ir tiesības izteikt savu viedokli .Vai varam apvainoties par to ka medniekus nosauc par slepkavām.Domāju ka nevaram. Mēs taču slepkavojam dzīvniekus. Bet to dara arī....arī cūku audzētāji.Personīgi es pīles neslepkavoju (pārāk maz gaļas).Bet armija slepkavo cilvēkus. Varbūt iztiksim bez armijas.
.
Slēpts
17.08.2016. 16:22
Noklausījos,izlasīju-nesapratu. Par ko strīds. Pie mums ir demokrātija. Katram ir tiesības izteikt savu viedokli

Šī intervija ir tīri padomju demokrātijas stilā, kad ir tikai viens viedoklis ( "pareizais") un nav pārstāvēts pretējais ( opozīcijas) viedoklis.
Tendenciozu interviju nevar nosaukt par demokrātisku.