Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
13.08.2016. 18:10
Gribētu lai katrs mednieks noklausītos šo raidījumu (atrodams šeit http://lr1.lsm.lv/lv/raksts/za...) Pirms šausmināties un lamātu cienījamo zinātņu vīru , gribētu lai katrs sev uzdodam jautājumu, vai gadījumā nav tā, ka patiešām esam pelnījuši šādu viedokli par sevi??? Man personīgi klausoties viņā bija sajūta ka varu parakstīties teju zem katra viņa teiktā vārda....:(
Slima suņa murgi nekas vairāk, nevajag šaut mākoņpīles un visu kas kust bet medniekus aicināt vērot pīles binoklī, kāda velna pēc tad vispār medniekos stāties, ir protams atklāšana traka padarīšana bet vēlāk reti kurš vispār tajās pīlēs iet.
Nav Andri tā, nav. Šeit varētu būt tas pats, kas ar BMW :D ir tikai pieņēmumi visādi bez konkretiem faktiem. Un pats galvenais šaujat visu citu, tikai ne putnus :D
paklausijos 10 min karteja mednieku apd..... un putnu populaacija neko nenodara galiigais murgs cik zivjugarņi diiķus izeed dzeerves sadiigušu kukuruuzu izrausta iipaši pagajuša gada daudzi suudzeejas par dzeervem lab tie nav medijami putni bet panem baložus ka apseej graudus pilns lauks ar viņiem ....un gudrinieks lai izaudze un iemaaca suni tad ko tad dir....
Noklausījos divreiz, baigais profesionālis nejūtos, bet savu viedokli izteikšu. Jāatzīst, ka daļa mednieku arī ir tādi, kā šis kumgs apstāsta, bet nevajag jau visus mest pār vienu kārti. Šajā stāstījumā jūtams zināms paštaisnums - kā parasti, visi ļoti satraucas par mednieku tik ļoti nežēlīgi nogalinātajiem dzīvnieciņiem un putniņiem, aizmirstot to faktu, kādos apstākļos uzaug viņu pašu veikala broilerīši, oliņas utt. utjp. Vienīgais variants, manā izpratnē, būtu visiem draudzīgi pārmesties uz vegānismu un cienīt katru sūdu mušu, kas izdomājusi paēst no tava zupas šķīvja. Klausos trešo reizi. Par sašutajiem putniem - piekrītu. Par svešo medību suņu šaušanu - ko nozīmē "daudzi mednieki"? Neesmu nevienu tādu sastapis. "Kā mēs zinām, tad, kad cilvēks iekrīt šaušanas azartā, viņš ir gatavs šaut visu, kas ceļās augšā" - kas tas vispār ir par idiotisku tekstu? Liek domāt, ka attiecināms uz visiem. "Lieliski" šķiet arī piemēri, kur vergturību, raganu dedzināšanu un kanibālismu salīdzina ar medībām. Kas par na*uj, cilvēki? Kur ir jūsu komentārs par to, ka visus Rīgas Zooloģiskā dārza iemītniekus vajadzētu izvadāt pa tiem dabiski paredzētajām vidēm? Aizvēra muti? Par bebriem piekritīšu - mednieku "elite", vismaz manā pieredzē, par to bebru nesatraucas vispār. Par mērkaziņām - viedokļa nav. Visā visumā - sava taisnība šim kungam ir. Nedaudz gan likās, ka viss viņa teksts ir stipri graizīts, bet, iespējams, viņam vienkārši ir tāda runas maniere. Tāpat izbrīna tas, ka A.Tomas k-dze pingvīnus zooloģiskajā dārzā uzskata par "brīnišķīgu iespēju". Kur tad palika jūsu "putniņu p*sējas" (atvainojos, ja kādu tas aizskar - tā kāds mans paziņa sauc ornitologus, un man šāda definīcija šķiet visai amizanta) gars, cienītā? Definīcija (piedodiet, ka svešvalodā) kopēta no http://www.dictionary.com/ hypocrisy noun, plural hypocrisies. 1. a pretense of having a virtuous character, moral or religious beliefs or principles, etc., that one does not really possess. 2. a pretense of having some desirable or publicly approved attitude. 3. an act or instance of hypocrisy. Lai visiem jauks Tenerifes zoodārza apmeklējums!
14.08.2016. 08:45
Piekrītu tam ka vairums mednieku ir disciplinēti, taču kamēr būs kaut viens procents tādu kas atbilst Skujas kunga aprakstam, tikmēr mums jārēķinas ar šādu sabiedrības viedokli! Un reaģēt uz to vnk nosaucot to par prastu apdiršanu diezvai ir pareizā atbilde! Ideāli būtu ja mednieki ar ornitologiem sadarbotos un ornitologi medniekos redzētu ar zināšanām un izpratni apveltītus indivīdus.
Nu jā, vienmēr jau noklausos un pasmaidu, katram ir tiesības uz savu viedokli, bet nu šoreiz vairs smaidīt negribas. Protams, daudzas cienījamā ornitologa lietas un novērojumi ir taisnība, tie pāriet ar briedumu un ieklausīšanos dabā, tas jau tāpat, kā pie visām lietām, kāds to saprot ātri, cits visu mūžu tāpat turpina, bet pēc novērojuma, tādu nav pārāk daudz. Bet mani pārsteidz tā paštīksmiņāšanās un sava viedokļa uzspiešana, kā vienīgā un nepārprotami pareizā....Tas ko mednieki dara, tomēr ir likuma ietvaros, saukt par slepkavām ar no tā izrietošām sekām, man liekās nepieņemami. Jau tā cilvēki, kas nav saistīti ar medībām, ļoti maz zina par to norisi un lietu kārtību, šo raidījuma daļu noklausoties vispār var rasties ļoti nepareizs viedoklis,man ļoti žēl, ka žurnālistes kundze to dara tik tendenciozi...Man arī nepatīk ļoti daudz lietu, ko dara ornitologi, piemēram sakarina tos raidītājus uz putniem un pēc tam dzirdam, ļoti daudz viņu pazūd un aiziet bojā, varbūt sakritība, bet ja nebūtu tā raidītāja, putns varbūt būtu dzīvs...Protams, tas ir tikai mans viedoklis, bet vajadzētu otrai iesaistītajai pusei padomāt par kāda kompromisa atrašanu, nevis tādu cinisku zākāšanos...
Varbut saucam ari visus autobraucejus par slepkavam, jo idiotu % autovaditaju starpa noteikti ir lielaks ka mednieku vidu! Vai ari visi viriesi ir izvarotaji, jo izvarosanas riks vienmer lidzi? Profesora gradu dod diemzel par formalo izglitibu, nevis ieksejo inteligenci. Tad nu mums ir sadi pastaisni profesori, kuru iekseja intelligence tiecas uz 0. Nozelojami.
Nu tas izklausās pēc viena taisnpierīša sprieduma,redz cūkas un briežus vajag medīt,bet pīles un vispār putnus nē.Un te ir viena resnā gala onkas nopelns,ko viņi sarunā piemin, kas liek ēnu uz visiem medniekiem. Putni nenodarot nekādus kaitējumus,tad ko tās zosis,pīles dara ziemāju laukos?Nu neiestāstīs man ka ravē vai irdina augsni lai labāk ziemājiem. Mednieks jau to pīli lieto uzturā,nav jau tā ka tikai nomedī un atstāj.Vai viņam ir taustāmi pierādījumi apgalvojumiem ka trešā daļa paliek neatrasta un medību suņi tiek apšauti? Izklausās ka viņam pašam šīberis aizkrita no azarta gudri d...st. Šis mans domu gājiens vienu reizi noklausoties.
14.08.2016. 14:39
Profesora gradu dod diemzel par formalo izglitibu, nevis ieksejo inteligenci. Tad nu mums ir sadi pastaisni profesori, kuru iekseja intelligence tiecas uz 0. Nozelojami.
Kamēr vidējais mednieks vismaz vidējā ornitologa līmenī nespēs atšķirt putnu sugas.... Kamēr vidējais mednieks būs ar tendenci šaut pa visu kas kustās.... Kamēr vidējais mednieks stāstīs viens otram un sabiedrībai pasakas, nevis zinātniski pārbaudītas un pierādāmas lietas.... Tikmēr būs taisnība mednieku kritiķiem!!!
Pirms šausmināties un lamātu cienījamo zinātņu vīru , gribētu lai katrs sev uzdodam jautājumu, vai gadījumā nav tā, ka patiešām esam pelnījuši šādu viedokli par sevi???
Man personīgi klausoties viņā bija sajūta ka varu parakstīties teju zem katra viņa teiktā vārda....:(
Jāatzīst, ka daļa mednieku arī ir tādi, kā šis kumgs apstāsta, bet nevajag jau visus mest pār vienu kārti. Šajā stāstījumā jūtams zināms paštaisnums - kā parasti, visi ļoti satraucas par mednieku tik ļoti nežēlīgi nogalinātajiem dzīvnieciņiem un putniņiem, aizmirstot to faktu, kādos apstākļos uzaug viņu pašu veikala broilerīši, oliņas utt. utjp. Vienīgais variants, manā izpratnē, būtu visiem draudzīgi pārmesties uz vegānismu un cienīt katru sūdu mušu, kas izdomājusi paēst no tava zupas šķīvja.
Klausos trešo reizi.
Par sašutajiem putniem - piekrītu.
Par svešo medību suņu šaušanu - ko nozīmē "daudzi mednieki"? Neesmu nevienu tādu sastapis.
"Kā mēs zinām, tad, kad cilvēks iekrīt šaušanas azartā, viņš ir gatavs šaut visu, kas ceļās augšā" - kas tas vispār ir par idiotisku tekstu? Liek domāt, ka attiecināms uz visiem.
"Lieliski" šķiet arī piemēri, kur vergturību, raganu dedzināšanu un kanibālismu salīdzina ar medībām. Kas par na*uj, cilvēki? Kur ir jūsu komentārs par to, ka visus Rīgas Zooloģiskā dārza iemītniekus vajadzētu izvadāt pa tiem dabiski paredzētajām vidēm? Aizvēra muti?
Par bebriem piekritīšu - mednieku "elite", vismaz manā pieredzē, par to bebru nesatraucas vispār.
Par mērkaziņām - viedokļa nav.
Visā visumā - sava taisnība šim kungam ir. Nedaudz gan likās, ka viss viņa teksts ir stipri graizīts, bet, iespējams, viņam vienkārši ir tāda runas maniere.
Tāpat izbrīna tas, ka A.Tomas k-dze pingvīnus zooloģiskajā dārzā uzskata par "brīnišķīgu iespēju". Kur tad palika jūsu "putniņu p*sējas" (atvainojos, ja kādu tas aizskar - tā kāds mans paziņa sauc ornitologus, un man šāda definīcija šķiet visai amizanta) gars, cienītā?
Definīcija (piedodiet, ka svešvalodā) kopēta no http://www.dictionary.com/
hypocrisy
noun, plural hypocrisies.
1. a pretense of having a virtuous character, moral or religious beliefs or principles, etc., that one does not really possess.
2. a pretense of having some desirable or publicly approved attitude.
3. an act or instance of hypocrisy.
Lai visiem jauks Tenerifes zoodārza apmeklējums!
Putni nenodarot nekādus kaitējumus,tad ko tās zosis,pīles dara ziemāju laukos?Nu neiestāstīs man ka ravē vai irdina augsni lai labāk ziemājiem.
Mednieks jau to pīli lieto uzturā,nav jau tā ka tikai nomedī un atstāj.Vai viņam ir taustāmi pierādījumi apgalvojumiem ka trešā daļa paliek neatrasta un medību suņi tiek apšauti? Izklausās ka viņam pašam šīberis aizkrita no azarta gudri d...st.
Šis mans domu gājiens vienu reizi noklausoties.
Kamēr vidējais mednieks vismaz vidējā ornitologa līmenī nespēs atšķirt putnu sugas....
Kamēr vidējais mednieks būs ar tendenci šaut pa visu kas kustās....
Kamēr vidējais mednieks stāstīs viens otram un sabiedrībai pasakas, nevis zinātniski pārbaudītas un pierādāmas lietas....
Tikmēr būs taisnība mednieku kritiķiem!!!