Šodien vārdadienu svin Klāvs, Einārs, Ervīns, rītdien - Maija, Paija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Tautas līdzekļi briežautu uzbazības mazināšanai!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 9 lietotāji. Komentāru skaits 7. Pēdējais viedoklis 25.09.2016. 23:44

Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2016-09-26 17:25
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Alūksnes novads DR puse
Suņi: Rietumsibirijas laika,Taksenīte
Medību trofejas: 2
24.09.2016. 17:39
Ja esam kļuvuši tik konkrēti un apspriežam jau konkrētu līdzekli,nav problēmu. Šis līdzeklis ir repelents,tā rad balstīts uz atbaidīšanu ar smaku. Un nav svarīgi vai tas ir dabīgs vai nē,šis ari izdala smaku kas atšķiras no apkārtējās faunas. Tā tad arī atbiedē dzīvniekus.
Vins salīdzinājums-ja noliek "kluci" pie torņa(itkā dabīgs),bet smaka aizbiedēs ne tikai dzīvnieku,bet ar dažu labu mednieku!;)
Mārtiņš
Mārtiņš
24.09.2016. 19:36
Vīri-es pateicu tikai savu viedokli un dalijos savā pieredzē. Balstoties uz to es neapgalvoju ka manasvoedoklis ir tas pareizais un vienīgais. Jebkurš kurš vēlas,var lietot jebkādus līdzekļus,tie kuri negrib(tai skaitā arī es)nelietos. Un tā vai savādāk,katram būs savs medību proces un veiksmīgas medības!;)
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2024-09-25 12:02
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību trofejas: 1
25.09.2016. 14:19
Vai tiešām ir tik grūti palasīt par attiecīgo līdzekli un tad kaut ko teikt? Nu, ja dzīvnieku atbiedē svaigas zemes smarža, tad viņam jādzīvo kokos un jālēkā kā vāverei! Un, arī tad es neesmu pārliecināts, ka tas palīdzēs - būs jāapmeklē psihoterapeits.
Mārtiņš
Mārtiņš
25.09.2016. 19:13
Jānis Upmalis, atkārtošos,bet lai arī, nav grūti. Tu ej medības ar savu "zemes aromāta" pretinsektu līdzekli, es turpināšu iet bez tāda līdzekļa. Abi veiksmīgi medīsim un izbaudīsim medības.
Jānis
25.09.2016. 21:37
Es noteikti izbaudīšu!
Jānis
25.09.2016. 21:57
Un, lieto vai nelieto, ko gribi - tik un tā noodīs. Savu dabīgo smaku tāpat nenoslēpsi. Tāpēc domāju, ka ne jau Thermacell dēļ mūs saostu. Bet, brīva izvēle - man jau gan liekas, ka cilvēks, kuram kož 100 odi, ir daudz pamanāmāks. :)
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2023-03-27 11:21
Mednieku organizācija: Brakani
Atrašanās vieta: Auces novads
Medību stāžs: 7 dzinējs, 10 mednieks
Aprīkojums: Beļģis, Vācietis
Suņi: Poga
25.09.2016. 23:44
Noteicošais būs vēja virziens tajā vai dzīvnieks tevi sajutīs. Par termacell gan esmu dzirdējis atsauksmes, ka tas apgrūtina dzīvniekam cilvēka smaku saost. Pats medībās lietojis neesmu, bet no visiem, kas to lieto esmu dzirdējis labas atsauksmes. Pats rudenī, it īpaši baurī, izmantoju sejas masku un cimdus. Briežutis klāt netiek. Par termacel vispār klīst dažādi brīnumstāsti, ka zvēri pret vēju tāpat neaizož, un ka briežu govis gandrīz sabradā. Pats redzējis neesmu, bet tā runā.
PS.
Nedomāju, ka dzīvnieks baidās no nepazīstamām smaržām. Drīzāk gan izveidojas nosacījuma refleks no kurām ir jābaidās bet no kurām nē. Pie meža un lauksaimniecības tehnikas dzīvnieki diezgan droši iet klāt, bet no vieglajiem auto baidās. IT īpaši ja apstājas. (Un it īpaši lapsas :D)