Viss jau ir labi, ja māk gaitā trāpīt kur vajag kaklā - visu cieņu. Zinu ka to var veiksmīgi darīt, ja ir pietiekami laba šaušanas tehnika un spēja operatīvi sarēķināt apsteigumus, vai arī - lieli masti kur zvēri ārā nāk gana lēnu. Tik dabā pa skrienošiem šautos vairāk sanāk redzēt stipri uz pakaļpusi, kur ne tikai kakls, bet pat krūšukurvis jau gandrīz ir garām :(
Nevajag vienmēr savu taisnību uzskatīt par pareizāko. Ja ir vairāki oponenti, varbūt der palasīt teoriju, paskatīties videomateriālus, parunāt ar pieredzējušākiem medniekiem. Uzdevi jautājumu un vēlējies, lai dalamies pieredzē. Pats tam tici, ka nekad vēl neesi nopūdelējis? Es pamanīju komentārus no speciālistiem, kas ne vienu vien kilogramu šaujampulvera apēdis. Tiklīdz kāds domā savādāk, tad viņš neko nesaprot? Vecīt, ja Tu negribi uzklausīt veselīgu kritiku, tad pieturi tās stulbības pie sevis un nenodarbojies ar dezinformāciju. Vēl ko gribēju teikt - saprotu, ka forums teksta kļūdas nelabo, bet aiz cieņas pret citiem tik daudz vienā nelielā tekstā nevajadzētu ielaist.
šaviens pa brieža govi kakla,asinis ir bet parskrien par lauku kadi 400m,priekša novadgravis,pāri no vakara paši netiekam,no rita mekleša turpinās jau pa mežu un vēl pēc kadiem 400 metriem tiek atrasta. Izradijas lode bija izgajusi caur rīkli.
Katra "persona", kura kādu laika sprīdi ir uzturējusies mednieku sabiedrībā, zinās, ka "šāviens kaklā" nozīmē trāpījumu mugurkaula kakla daļā. Es stipri šaubos vai šinī forumā atradīsies tādi snaiperi, kas dzinējmedībās, mežā, šaujot ātri skrejošu dzīvnieku, ar garantiju var trāpīt zem auss vai kaklā(nevis rīklē). Uz gaidi situācija ir savādāka - tur ir iespēja izvērtēt un izdarīt labi tēmētu šāvienu.
Par bildi ar atzīmētām trāpījuma vietām... Sašautam kuprim es nedotu nevienu punktu. Savukārt sašautam kuņģim es liktu -10.
Slēpts
26.09.2016. 20:53
Varu tikai pabrīnīties ka dzinējmedībās šauj gandrīz tikai pa "bēniņiem". Varbūt tomēr labāk ir šaut pa bunkuru(nejaukt ar kuņģi), jo tad lopiņš ir "tīrāks" - asins tiek izpumpētas krūšu kurvī.
Ieteiktu kolektīvam iegādāties labu suni,tad nebūs tādas problēmas,ja nu vienīgais paši slinki drusku pastaigāt.
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
26.09.2016. 21:55
.... bet dzīvē viss ir savādāk !
Džekam jau ar teoriju viss kārtībā , bet lai tā īstenotos praksē - nezinu cik pulvera jāizšauj dzinējmedībās , Sazīmējis jau muļķības viņš nav .Uzsvars jau bija - lai nebūtu tālu jāmeklē , bet lai to realizētu dzinējmedībās :) . Suns ir noteikti vajadzīgs , bet ir reizes , ka arī tas nelīdzēs :( .
Kā tādiem dod vispār medību papīrus? Nez kā eksāmenu kārtoja šaujot tajos desmitniekos? Jebkuram saprātīgam medniekam ir skaidrs, ka šāvien krūtīs ir gandrīz 100% iegūts medījums - šāviens ausī +/- 3 cm ir atšauts žoklis vai rīkle, šāviens kaklā +/- 3 cm ir atšauta rīkle.
Pareiza lode, kalibrs un šāviens pa lāpstiņu ir gandrīz vienmēr uz vietas palicis medījums.
Čalim vajag izlasīt kādu grāmatu par medībām un iegooglēt, kur tad tam briedim vajag šaut - nekas cits - tikai izglītošanās un uz paša muļķībām balstīta pieredze Tevi var aizvest uz pareizā ceļa :) Bļin, kā mācītājam sanāca :D:D:D
Aprīkojums: pietiekams lai varētu izvēlēties kurus divus ņemt līdz uz medībām un kuriem jāpaliek mājās
Suņi: Riko - poļu dzinējs
Medību trofejas: 5
27.09.2016. 10:22
Uģi - un kā ar Taviem papīriem ? :) Katram medniekam ir skaidrs ka gandrīz jebkurš trāpījums ir nāvējoš (ar pareizu kalibru , normālā attālumā ) . Jautājums ir tikai kad dzīvnieciņš kritīs - tulīt vai pēc nedēļas . Par trāpījumu lāpstiņā - trāpījums gandrīz 10 . bišķi augstāk , caurejošs ar 3006. Geco Pluss , attālums ap 50-60 m . Kuilis , kādu biju redzējis tikai Yutubā . Suns vairāk kā stundu trenkājis pa mastu .Sašauts ieskrien velreiz mastā . Asinis diezgan daudz abās pusēs . Te pieļaujam kļūdu - uzreiz ejam ar suni pa pēdām pakaļ .Kādus 2,5 km pa mežu - purviņu . Kad viņš otreiz iegāja upelē , ar visu suni nevarējām atrast kur iznācis .Pēc 3 dienām atrada - vel pēc kāda 1,5 km . Trāpījums bija gandrīz ideāls ( pēc papīriem) .
Katra "persona", kura kādu laika sprīdi ir uzturējusies mednieku sabiedrībā, zinās, ka "šāviens kaklā" nozīmē trāpījumu mugurkaula kakla daļā. Es stipri šaubos vai šinī forumā atradīsies tādi snaiperi, kas dzinējmedībās, mežā, šaujot ātri skrejošu dzīvnieku, ar garantiju var trāpīt zem auss vai kaklā(nevis rīklē). Uz gaidi situācija ir savādāka - tur ir iespēja izvērtēt un izdarīt labi tēmētu šāvienu.
Par bildi ar atzīmētām trāpījuma vietām... Sašautam kuprim es nedotu nevienu punktu. Savukārt sašautam kuņģim es liktu -10.
Ieteiktu kolektīvam iegādāties labu suni,tad nebūs tādas problēmas,ja nu vienīgais paši slinki drusku pastaigāt.
Džekam jau ar teoriju viss kārtībā , bet lai tā īstenotos praksē - nezinu cik pulvera jāizšauj dzinējmedībās , Sazīmējis jau muļķības viņš nav .Uzsvars jau bija - lai nebūtu tālu jāmeklē , bet lai to realizētu dzinējmedībās :) . Suns ir noteikti vajadzīgs , bet ir reizes , ka arī tas nelīdzēs :( .
Pareiza lode, kalibrs un šāviens pa lāpstiņu ir gandrīz vienmēr uz vietas palicis medījums.
Čalim vajag izlasīt kādu grāmatu par medībām un iegooglēt, kur tad tam briedim vajag šaut - nekas cits - tikai izglītošanās un uz paša muļķībām balstīta pieredze Tevi var aizvest uz pareizā ceļa :) Bļin, kā mācītājam sanāca :D:D:D