Šodien vārdadienu svin Sindija, Sintija, Elfrīda, rītdien - Margots, Igors, Ingvars
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - topošais mednieks

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 19 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 04.08.2008. 20:12

Artis
Artis
Pēdējo reizi manīts 2013-11-07 22:58
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Talsi
Medību stāžs: 5
Aprīkojums: iž27 hk2000slb+
Medību trofejas: 1
09.07.2008. 21:19
Piekrītu Jānim:)
Oskars
Oskars
Pēdējo reizi manīts 2024-05-14 16:34
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mītava, Vecumnieki,Jaunbērze
Medību stāžs: Ir
Aprīkojums: 32.kal; 12.kal; 30-06.
Suņi: Plānos ir
09.07.2008. 23:50
Janis gods un slava!!ka naglai pa galvu!!!Es ari ta domaju ka cilvex ir ar maisu sisc tad vinsjh tiesam var ari ar kakjeni sataisit s... !!! un ja ta godigi tad es neesmu dzirdejis ka kads jaunais butu sataisijis kkadas problemas ar spico!! ja nu kads pudelis bet vai tad tas nevar gadities katram? vnk man liekas ka jau krietni vecajiem bukiem ir bail ka jaunie var izgriezt vinjiem pogas...
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2026-03-17 23:33
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Olaine - Jelgava - Saldus rajons
Medību stāžs: no 1998 (93). gada
Medību trofejas: 9
10.07.2008. 09:00
Džonim nāk ārā kā no pārpilnības raga, bet sava daļa taisnības jau ir.
Viens piemērs iz dzīves. Mēs visi kādreiz mācījāmies braukt ar trīsriteni, kāds varbūt uzreiz ar divriteni, pēctam ar mopēdiem, močiem un līdzīgiem rumakiem. Vēlāk jau nāca četrriteņu spēkrati.
Tā doma ir tāda, ka katram vispirms jāiemācās trāpīt un aizšaut garām ar gludo pagali, jāsaprot kāpēc aizpūsts garām, jāiepazīst ballistika un viss pārējais, kas saistīts ar šaušanu, tāpat patronu lādēšana, un tad pats par sevi nāks viss pārējais. Ar vissiltākajām atmiņām atceros, to laiku, kad pirms medībām, ja bija protams tāda nepieciešamība, lādēju patronas gan uz kolektīvajām, gan šnepēm, gan pīlēm.
Katram jāapēd savs puds sāls, lai to lietiņu izkostu līdz sirds dziļumiem. A ko tagad dara "jaunie" mednieki. Atļauja kabatā, uz veikalu prom, stobrs azotē, patronu kaste līdz, un prom uz šautuvi vai nedod dievs pa taisno uz mežu prom. Un tad tik vālē un domā kāpēc nevar trāpīt. Ja pats būtu kādreiz lādejis pašrocīgi, tad būtu kāda poņa par šo lietu.
Protams, ka visus nevar mērīt pēc vienas mērauklas.
Varbūt kāds domā savādāk?
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2026-02-12 06:29
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
10.07.2008. 12:09
Andri,nu pareizi Tu nosauci to secību,kā bija kādreiz - rāpus,uz savām kājām,trīsritenis,mopēds,mocis,autiņš.
Kas notiek tagad? Kā māk nostāvēt,tā pie autiņa,dažas labs pat no rāpus stāvokļa ...
Izpaliek secība un pēctecība. Ar stobriem gluži tā nav,bet jaunā sistēma ar eksāmenu,to daļēji veicina.
Negribu aizskart tos,pār kuriem ir nākusi apgaismība un vēlme kļūt par mednieku uznākusi ne vairs puiku gados,arī ne tos,kuri ir mednieki pirmajā paaudzē. Bet,starp Jauno mednieku un jauno mednieku ir visai liela atšķirība. Tādam,kurš no mazām dienām ir visā tajā medību būšanā iekšā,ir izgājis visu no A līdz Z,jaunā kārtība ar eksāmenu ir kā svētība. Bet kā tādam kurš to visu nav izgājis,redzējis,darījis, ? Atiek vien cerēt,ka pieredzes trūkums tomēr nepārvērtīsies nepatikšanās un nelaimē sev un citiem ...
Andris
Andris
10.07.2008. 21:13
Pareizi darīji, ka pirki "vecā kaluma" IŽ-eni, tās jaunās i nestāv blakus.
Par šaušanu šautuvēs - laba un noderīga lieta, ja piekopj regulāri, kaut vai 5 patronas nedēļā.
Runa ir par tādiem kadriem, kuriem nav absolūti nekādas poņas par lodes ballistiku, liekas, ja lode no stobra izlidoja, tad tur kur temēja būs arī pēc pus kilometra (i gludajam, i spicajam).
Aldis
Aldis
Pēdējo reizi manīts 2026-03-12 23:57
Atrašanās vieta: Riga
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
10.07.2008. 21:51
Andris Shots:
Uhh ... man jau liekas, ka drusku tu brauc auzaas ... izlasi garo daraksti sadaljaa "suns uz siena kaudzes" tur daudz, kas teikts/spriests par jaunajiem, dziineeja gaitaam tipa 3 gadu garumaa utt ...
Ja cilveeks ir shaavis shautuvee, tad vinjam IR nojausma par to, kas ir lodes trajektorija utt.... a traapiit mezhaa nevar taapeec, ka rokas triic dziivnieku jau izdzirdot! A to var tikai ar laiku samazinaat ...
Savukaart, ja pa taisno no bodes uz mezhu ... nu tur jau savaadaak. Tas nav bijis atbalstiits nevienos laikos un kaartiibaas.
Andris
Andris
10.07.2008. 22:24
Tikai nevajag liet čugunu !!!
Ir tadi kas zin tikai to, ka izšautai lodei vajadzētu trāpīt tajā smilšu kalnā aiz mērķa. Esmu tādus redzējis, un ne vienu vien.
Aldis
Aldis
Pēdējo reizi manīts 2026-03-12 23:57
Atrašanās vieta: Riga
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
10.07.2008. 22:37
Da prichem te chuguna lieshana!?!?!?!?!
Zini, veciit, tad tev ir baigi nenoveicies ... jo nu taadus jokus es tieshaam neesmu mediibaas redzeejis ... nu nav jau man taa ieredze liela, bet nu pat staasti taadi nav dzirdeeti ... atavaino ...
Andris
Andris
10.07.2008. 22:43
Nu neņem jau visu tik burtiski, bet domu gājienu saprati ?
Kautkā baigi vēls, mani sāk nesaprast, domas ar vairs neraisās, lai kam jaiet aiz krāsns nosnausties.
Oskars
Oskars
Pēdējo reizi manīts 2024-05-14 16:34
Atrašanās vieta: Mītava, Vecumnieki,Jaunbērze
Medību stāžs: Ir
Aprīkojums: 32.kal; 12.kal; 30-06.
Suņi: Plānos ir
10.07.2008. 22:44
piekritu renaram, ka musdienas (pie sadas inflacijas un visa pareja) jaunie mendieki nemaz nevar atljauties nopirkt jaunu bisi kur nu vel spico!!!
es pats jau sev iegadajos (uzraxtiju uz drauga kam ir atljauja)divas bises 12. kalibra un 32. kalibra (un ja kads nezin tad veikalos jau labu laiku nav pieejamas mazo kalibru patronas - 28. ja paveicas, bet 32. VSP NAV!!!)tpc pat 32. kalibram ladeju patronas un par balistiku lodes/renkulju lidojumu/kritumiem man biku sajega ir. un man paveicas so ierocus dabutu tikai tpc ka mednieku kolektiva, kura medija sis medniex NEVIENS negribeja njemt 32. jo pasam ir jalade municija!!
mana skatijuma tas ir tikai tpc ka vieglak tacu ir nopirkt veikala municiju - liec tik stobra un sauj neka ka pasam ladet, experimentet ar pulvera daudzumu utt... + vel perkot tas bises sanjemu info par 32. un municijas ladesanu stendam, ko uzskatu par neatsveramu, jo pasam gan jau paietu pusmuzs kamer atklatu ko tamlidzigu - paldies par to sim medniekam!!!