Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Atbalstāma iniciatīva - dzīvnieki cirkā

Ar medībām saistītās tēmasBrīvie temati

Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
04.05.2017. 17:59
Es saprotu, ka Aigars Remess ir kļuvis par Saskaņas fanu! :)
J.Stepaņenko (SASKAŅA).
Godātie kolēģi!
Cienījamā Rībenas kundze!
Joprojām gaida Saeimas lēmumu šeit, ārā pie Saeimas nama, Lipinskas kundze - “Rīgas cirka” ilggadējā direktore, kas ir ieguldījusi sirdi un dvēseli šajā mākslas nozarē, un tieši viņa ir tā, kas lūdz deputātus neatbalstīt ierobežojumus un aizliegumus izmantot cirkā savvaļas dzīvniekus.
Bet, runājot par šo likumprojektu, es laikam šobrīd būšu vienīgā, kas ir nākusi šajā tribīnē, lai lūgtu deputātus neatbalstīt šo likumprojektu.
Un kāpēc?
Es ļoti labi saprotu dzīvnieku aizstāvju sašutumu par tiem videomateriāliem, kurus viņi ir redzējuši internetā, un par tiem citiem materiāliem un stāstiem, kurus mēs cits citam varbūt kādreiz stāstām.
Taču es varu apliecināt, ka visi mēs, šeit klātesošie, un visa Latvijas sabiedrība, visticamāk, neatbalsta cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Un arī tie, kuri šodien balsos “pret” šo likumprojektu, neatbalsta cietsirdīgu izturēšanos, dzīvnieku spīdzināšanu.
Mēs esam par to, lai dzīvniekus audzinātu un apmācītu ar humānām metodēm, un es ticu, ka tas ir pilnīgi iespējams. Un es ticu, ka Latvijā mīl un lolo dzīvniekus gan zoodārzā, Līdakas kungs, gan patversmēs, gan cirkā. Un tāpēc vien, ka daži cilvēki izturas nelietīgi pret dzīvniekiem, tāpēc vien, ka cilvēki izmet uz ielas suņus un kaķus, mēs neaizliedzam citiem cilvēkiem šos kaķus un suņus turēt mājās, mīlēt un lolot viņus... (Dep. R.Kols: “Tie ir mājdzīvnieki, nevis savvaļas!”)
Jā, godātie kolēģi! Cirkam ir ne tikai prieka sniegšanas funkcija, bet arī izglītojošā funkcija, jo cirkā ir studija bērniem, kurā audzina nākamos cirka māksliniekus, un cirkam ir arī ļoti spēcīga sociālā funkcija.
Tieši tā! Šajos dokumentos, ko “Rīgas cirka” atbalsta biedrība ir iesniegusi deputātiem, ir ļoti daudz pateicības vēstuļu no dažādām sociālajām iestādēm (piemēram, Valmieras SOS bērnu ciemats, bērnu speciālās rehabilitācijas centrs “Mūsmājas”, valsts sociālās aprūpes centrs “Teika”, bērnunams-patversme “Priedīte”, sociālās aprūpes centrs “Stūrīši”, Ventspils novada bērnunams “Stikli”, Ogres novada bērnunams “Laubere”), pateicības no invalīdu biedrībām un pašvaldībām, un daudzbērnu ģimeņu apvienībām par dāvāto iespēju bērniem redzēt cirka brīnumus un dzīvniekus bez atlīdzības.
Godātie kolēģi! Ja mēs citur, citās valstīs, redzēto nežēlīgo kadru dēļ pārvilksim svītru pāri veselai vēsturiski nozīmīgai mākslas un kultūras nozarei, kuru gadu desmitiem paaudzēs ir izkopuši Latvijas labākie cirka mākslinieki, tas nebūs pareizi. Mēs vairs nevarēsim lepoties ar vecāko cirka ēku Eiropā un būsim zaudējuši unikālu mantojumu, nākamajām paaudzēm atstājot labākajā gadījumā laikmetīgo cirku, bet sliktākajā gadījumā - kaut ko pilnīgi ar cirku nesaistītu.
Paldies.
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2025-06-07 21:17
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
04.05.2017. 18:25
Nu jau sākas . Protams ,vēlēšanas tuvojas !
Andris
Andris
04.05.2017. 18:49
Nu jau sākas . Protams ,vēlēšanas tuvojas !

Vēlēšanas šeit "ņe pri čom", es tikai dažiem nacionāli noskaņotiem jauniešiem gribēju palīdzēt ieraudzīt kādā "kompaškā" viņi šajā jautājumā ir nonākuši.... :D
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
04.05.2017. 19:15
Ja man mājās ir kaķis, tad es esmu Ušakova atbalstītājs? :)
Andris
Andris
04.05.2017. 19:28
Ja man mājās ir kaķis, tad es esmu Ušakova atbalstītājs? :)

Es saprotu, ka visi ir ģēniji! Es cienu svešus viedokļus. Tomēr neskatoties uz Jūsu demogoģiju un vēlmi būt gudrākajiem šajā pasaulē atļaušos greznību palikt pie sava viedokļa! Variet parakstīt Saskaņas centra iniciatīvas un valsts svētkos dziedāt mūsu liekulīgo himnu, variet darīt visu, kas ienāk prātā. Jūsu tiesības. Manas tiesības ir izteikt viedokli un (piedodiet) neņemt vērā Jūsu maigi izsakoties smieklīgos argumentus. Paliksim pie tā, ka Jūs savus bērnus vedīsiet uz cirku, es savējos uz mežu... Kā bija rakstīts uz vienas iestādes vārtiem: "Jedem das seine! "
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
04.05.2017. 19:44
Andri, kas tas par sviestu? Ja saskana teiks, ka zeme ir apala, Tu par visam varem blausi, ka plakana? Ja saskana teiks, ka sniegs ir balts, blausi, ka zils? Kas tas par sviestu? Mani pec kaut vai pats Satans ir iniciativu izveidojis! Te runa ir par to, ka ar daziem satracinatiem individiem un zem celas idejas grib izshemot vertigu ipasumu Rigas centra. Tavs viedoklis ir viedoklis, bet dizi labaks par to viedokli, pamatojoties uz ko dazi idioti pavasari izlaiz no kuriem udeles, vins nav. Un velreiz, dzivnieks, kas paaudzes dzivojis un vairojies nebrive, turklat samera sintetiska vide, nav nekads savvalas lops! Tad jau jebkura galas govs ir taurs un jebkurs suns - sakalis!
Aigars
Aigars
Pēdējo reizi manīts 2022-04-20 15:52
Mednieku organizācija: M/K"Klīves Mednieks"
Atrašanās vieta: Latvijas vidiene.
Medību stāžs: Kopš 1992.g.
Aprīkojums: МЦ 21-12 , Merkel 12cal,Remington 11-87 12 cal,Tikka M695STD 30-06,Sauer 90 300Win Mag
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
04.05.2017. 20:38
Es saprotu, ka Aigars Remess ir kļuvis par Saskaņas fanu! :)

Ar visu sirdi un dvēseli.....šajā jautājumā.
Slēpts
04.05.2017. 20:46
Lasu un brīnos.
Var just, ka paaudze mainās un ja kāds spējapgalvot , ka
valsts svētkos dziedāt mūsu liekulīgo himnu

tas man vairāk cienu neizraisa.
Droši vien nekad nav dziedājis šo:
Par brīvu un varenu republiksaimi
Mūs pulcēja diženās Krievzemes balss.
Lai zeļ tautu celtā un aug mūžam laimē
Visvarenā, vienotā Padomju valsts!
Tēvija brīvotā, tevi mēs slavinām,
Daudztautu draudzībā stipra tu audz.
Ļeņina partija, tautā kas spēku rod,
Komunistiskajā nākotnē sauc.

Pareizi jau te rakstīja- jebkurš suns ir cēlies no savvaļas- un līdz ar to- visas tās funkcijas , ko cilvēks tam ir iemācījis arī laikam ir jāaizliedz??
Ar ko muitas suns, kas meklē narkotikas ir labāks par dzīvnieku, kas tiek izrādīts cirkā???
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
04.05.2017. 21:47
Es cienu svešus viedokļus. Tomēr neskatoties uz Jūsu demogoģiju

Te atliek pasmaidīt... :)))
Slēpts
04.05.2017. 21:50
UN ja par dabisko- tad neaizmirsīsim , ka govs dod pienu, lai pabarotu savu teliņu. Un cilvēks ir tas, kas šo dabas radību apmāna savtīgos nolūkos.
Un no laika gala fermās pret liellopiem apietas ar ne pārāk lielu mīlestību, un kontingents, kas strādā algotu darbu droši vien ir mazāk iejūtīgs kā cirka darbinieki.
Ja jau esam tik zaļi, tad varbūt arī pienu nedzersim??