Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Medību likuma "grozīšana" 2017

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 71 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 30.03.2018. 15:41

Slēpts
13.11.2017. 19:09
Ja nemaldos, tad pēc šeit ievietotās aptaujas, 70% aptaujāto bija pret obligāto regulāro šaušanas eksāmena ieviešanu. Toties palasot forumu, tie 30% kas vēlas ieviest šīs pārbaudes, uzvedas skaļāk.
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2025-05-16 22:04
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Rīga
Medību stāžs: 35
13.11.2017. 16:04
Lasot komentārus,es saprotu ka visiem vajag sākt domāt valstiski. Arī auto vadīšana ir atbildīga un bīstama lieta. Gribētu zināt vai tie mednieki kuri atbalsta regulāras šaušanas pārbaudes, atbalstītu arī ikgadējus autovadītāju vadītprasmes pārbaudes ?
Slēpts
13.11.2017. 15:49
Es palasot komentārus no M.M. ar vairs neceru ka viņš sadzirdēs cita viedokli - tā teikt "runā runā,mana d...a klausās" un maļ tik savu šautuves lobiju tālāk.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
13.11.2017. 14:27
Labam medniekam ir vajadzīga gan šautuves, gan medību pieredze. Tikai ar šautuves vai medību pieredzi nekas nesanāks. Savukārt labs medību sporta šāvējs var būt arī bez medību pieredzes. Bet neceriet, ka labs mednieks sanāks bez finiera cūkas pieredzes.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-06-18 16:10
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
13.11.2017. 14:05
Tieši pārlieku labā šaušanas māksla ir pie vainas nelaimes gadījumos

Ir man gods pazīt mednieku, kurš MMD kausos meistarlīgā vālē. Mežā gan diezgan bieži gan pūdeļi gadās, gan aizšauti zvēri aiziet. Tādēļ, ka šauj gan krūmos, gan pa skrejošu zvēru, gan no neērtas pozīcijas - labs šāvējs taču :D Svarīgākais medniekam būtu apzināties savas spējas un mērķi izvēlēties atbilstoši tām, nevis savākt daudzpunku uz papīra cūku un pēc tam brīnīties, ka dzīvā cūka nekrīt. Bet mednieka ētikai MK noteikumus nesacerēsi. Un bizness no tā arī nesanāk...
Slēpts
13.11.2017. 14:01
Un vēl. Ja visus (labi- citādi domājošos, nevienlīdzīgākos, Latvijas medniekus) tā vēsi var dēvēt par aborigēniem... Tad atkal jājautā, kas Tu pats tāds esi, cienītais? M.M
Katram sava uts, arī man... Bet teju katrā komentārā komunikācijas kļūdu...
https://brivdomataji.blogspot....
Slēpts
13.11.2017. 13:35
Demokrātija nav visatļautība, kur katrs dara ko grib, kā grib....

Vai ne?
Kaismīgākajiem "bīdītājiem" arī atgādini.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
13.11.2017. 11:41
Būšu cinisks un pieliešu eļļu ugunī (galu galā vajag taču arī nākamajā bilžu žurnāla nummurā iegūt anticitāta godu atkārtoti) Tieši pārlieku labā šaušanas māksla ir pie vainas nelaimes gadījumos, kad tumsā šauj pa skaidri neidentificējamu mērķi! Knapi redz ka kaut kas kust, BET trāpa taču!!! Ja būtu sūdīgāki šāvēji, tad paskat cik daudzas dzīvības būtu glābtas.... :D
Slēpts
13.11.2017. 09:49
Ģirt, vislabāk uz šo jautājumu ir atbildēt ar pretjautājumu - kādēļ medniekam ir jāprot šaut un kādēļ jāprot droši rīkoties ar ieroci??? Cik noprotu, uz Tevi tas īsti neattiecas, jo Tu neesi no tiem, kas gadā izšauj 1 vai 2 patronas. Bet diemžēl tādu ""mednieku" dēļ , ir pacelts jautājums par šaušanas eksāmenu. Es mežā vēlos justies droši, es vēlos vakarā atgriezties mājās(kopā ar saviem suņiem) un nevēlos tērēt savu brīvo laiku, meklēdams citu sašautus lopus. Tieši tādēļ šīs likuma izmaiņas ir vajadzīgas

mednieka šautprasme nekādi neietekmēs tavu un suņu atgriešanos mājās. Te tie nelaimes gadījumi, kas ir notikuši ir tikai šāviens pa līniju vai vietas atstāšana par to nezinot citiem medību dalībniekiem.
Agris
Agris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-14 20:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Jēkabpils raj.,Viesīte
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: iž-58MAE 12.kal.,iž-18ME 12.kal.,iž-18MH-308win,toz 78-01 22Lr
Suņi: Latvijas dzinējs, vācu medību terjers
Medību trofejas: 59
13.11.2017. 08:03
Vēlreiz atkārtošos priekš tiem,kas vēl nesaprot, ka šautuves apmeklējumi MAZ ietekmē precizitāti MEDĪBĀS, kur nu vēl retais eksāmens. Precizitāte atkarīga no katra indivīda galvas un domāšanas. Jau iepriekš minēju,ka man ir iespēja salīdzināt mačus ar medībām.Mums gadā notiek pieci mači pa lidojošiem mērķiem un vismaz divi pa skrejošu m.cūku, tāpēc ļoti labi varu salīdzināt rezultātus. Piemēram - mednieks,kurš šauj pa šķīvjiem vidēji 21, pa cūku 60, medībās, triju sezonu garumā pa 18 šautiem dzīvniekiem -5 nomedīti. Mednieks,kurš šauj pa šķīvjiem vidēji 20, pa cūku 90, medībās, triju sezonu garumā - 19-10, otrs ar tādu pašu rezultātu mačos, medībās - 14 -6. Un ir otrādāk, kad mednieks, kas mačos šauj pa šķīvjiem 15, pa cūku zem 50, medībās no 18 - 11. Mednieks šķīvjus līdz 10, cūkā zem 40, medībās 11-6. Mednieks mačos nepiedalās, medībās 5-3. Pats pa šķīvjiem šauju vidēji 12-13, pa cūku 80, medībās no 21 - 16. Un ir arī vidējie gan tur, gan tur. Un nav neviena snaipera un tāda kurš šautu visu laiku garām.