Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
30.08.2017. 18:14
Ja runājam par sapņiem, tad man bija vēl viens sapnis. Šoreiz mans sapnis bija saistīts ar vienu ostas pilsētu Latvijas rietumos. Neliela auguma vīriņš esot teici, ka jānoairē visi ierosinātie grozījumi, izņemot protams tos dēļ kā likums tika atvērts (saistībā ar APK).
Šī sapņa sakarā man atklāti sakot visvairāk ir žēl loka šāvējus, jo, ja nebūtu bijuši šitie obligātās šaušanas vingrinājumi, tad pastāvēja diezgan liela iespēja medības ar loku dabūt iekšā likumā. Šoreiz šķiet nevajadzīgu vingrinājumu lobēšana būs daža laba intereses iegāzusi... :(
Uz e-pastu atnāca šāda anketa no LMS, nu dikti grib izdabūt cauri to šaušanu.
Labrīt, godājamie Latvijas Mednieku savienības biedri!
Aicinām piedalīties aptaujā un paust sava medību kolektīva (kluba vai cita formējuma) kopējo viedokli par obligāto regulāro šaušanas pārbaudījumu!
Aptaujas mērķis ir noskaidrot LMS biedru viedokli par par obligāto regulāro šaušanas pārbaudījumu.
Aizpildītas anketas, lūdzu, sūtiet uz epastu: valde@lms.org.lv līdz š.g. 4. septembrim.
Paldies jau iepriekš par atsaucību!
Ar cieņu,
Latvijas Mednieku savienības valdes vārdā,
Laila Kļaviņa
Aptaujas anketa par obligāto regulāro šaušanas pārbaudījumu
Uzmanīgi izlasiet visus jautājumus, atbilstošo atzīmējiet.
Norādiet sava mednieku formējuma nosaukumu!
Mednieku kluba nosaukums:
Vai Jūs atbalstāt obligāta regulāra šaušanas pārbaudījuma ieviešanu medniekiem?
1) Nē, neatbalstām 0
Ja neatbalstāt, lūdzu norādiet iemeslu, kāpēc:
2) Jā, atbalstām bez iebildumiem
0
3) Jā, atbalstām, ja pārbaudījums nav biežāk, kā:
0 - reizi gadā
0 - reizi divos gados
0 - reizi trīs gados
4) Jā, atbalstām, ja pārbaudījuma prasības (iespējamas vairākas atbildes):
0 - nav augstākas, kā mednieku iestājeksāmenā
0 - ir diferencētas atkarībā no mednieka vecuma,
atvieglinātas vecākiem medniekiem
0 - ir diferencētas atkarībā no medību veida:
gaides medības, medības ar dzinējiem
5) Vai Jūsu mednieku klubā notiek pašu organizēts regulārs šaušanas prasmju pārbaudījums (iespējamas vairākas atbildes):
0 - jā, tas ir obligāts visiem kluba biedriem
0 - kas grib, tas šauj
0 - nē
6) Ja Jūsu mednieku klubā notiek regulārs šaušanas prasmju pārbaudījums, tas notiek (iespējamas vairākas atbildes):
0 - pa stāvošu mērķi
0 - pa skrejošu mērķi
0 - pa lidojošu mērķi
Anketu aizpildīja: Vārds, Uzvārds
Slēpts
29.08.2017. 10:32
Abās disciplīnās uzlikām normu 40 punkti.
Pie tam 2 šāvieni pa stāvošu!!!!!!. Tur pietiek ar pāris nomocītām ziemām skolas solā, lai saprastu , kas pēc tādām medībām notiek mežā.
Es pieļauju, lai dabūtu lopu beigtu, ir jāņem palīgā astrālā tehnika.
Jā to tiešam var izdomāt tikai ar divu klašu izglītību.
Es gan šo "mari mednieku" it kā aicināju uz dueli Palejās- bet laikam jau puika šauj 100 no 100 un tāpēc jau nekur nebrauc- citādi jau nebūtu jēga slēpties, kur nu vēl kaut kur SAVU sašauto mērķi ielikt.
Aiz datora sēdot , klabināt jau var da jeb ko- es pat varu kādu nosaukt par ANONĪMO NIECĪBU.
p.s tas ka noteica 40 punktus, nevienam neliedza šaut vairāk.
Bildē mans varējums, labi ka kolēģi nobildēja- varu tam gudrītim parādīt- pie reizes paskatījos kā lido Daugavpils lodes- priekš manis gana labi.
Jā, mēs - mežā dzīvojošie, ar tik augstu tolerances līmeni nevaram lepoties.. Tas tā.....
Tad paskaidro , lūdzu, kā var nomedīt dzīvnieku, ja kolektīva uzstādītā sašauto punktu norma ir
Abās disciplīnās uzlikām normu 40 punkti.
Pie tam 2 šāvieni pa stāvošu!!!!!!. Tur pietiek ar pāris nomocītām ziemām skolas solā, lai saprastu , kas pēc tādām medībām notiek mežā.
Pieminētais attiecas uz tiem, kurus var dabūt uz šautuvi, bet tie kolektīvi, kas uzskata, ka uz šautuvi vispār nav jāiet????
Jebkurā šautuvē var apskatīt mērķus, kurus ir šāvuši parastie mednieki, kuri ar dzīšanu ir dzīti uz šautuvi. Skatoties uz mērķi, īsti nevar saprast, kādā virzienā cūka ir skrējusi - ar asti pa priekšu vai galvu... Par kādiem 100% nomedītiem dzīvniekiem te vispār var runāt?????
Tā kā epitetu "sūdabrāļi", Andri, pamēģini novirzīt citā virzienā. :))
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
28.08.2017. 23:30
Es Tev, kā īpašai personai, atkārtošos..
Es pietiekami daudz cūkas(īpaši sivēnus) esmu nomedījis tādus, kurus jau kāds cits "snaiperis" ir mēģinājis nomedīt. Mežā tiek atrasti aizšauti zvēri, agrāk , kad cūku bija daudz, katru gadu kulšanas laikā kombainieri informēja par atrastajām cūkām, pat briežiem.
Es savukārt tev Māri, kā īpašai personai, atgādināšu, ka meža cūkas ir plus mīnus nometnieki, tas ir uzturās tur, kur ir ko uzēst. Tātad, ja tu tik bieži atrod mežā sašautas cūkas un briežus (kas arī ir nometnieki), tad tavi secinājumi, par sūdīgajiem medniekiem īstenībā attiecas uz tavu paša kolektīvu, max uz piegulošajiem kaimiņu kolektīviem. TĀTAD secinājums, ja Jūsu kolektīvs ir sūdabrāļi (kā izriet no taviem novērojumiem un secinājumiem), tad nevajag domāt, ka atlikušajā Latvijas teritorijā medī tieši tādi paši kretīni, kā tavā kolektīvā. Es piemēram, savās teritorijās tikai vienu reizi desmit pēdējo gadu laikā esmu redzējis iepriekš sašautu dzīvnieku! Tāpēc lūdzu nomierinies un ievies kārtību savā saimniecībā pirms mācīt citus!!!! :D :D :D
Bet tak ej un šauj, kas Tev traucē? Tu pats saproti un apjēdz ko raksti? Lūk Tavs citāts: "Tas pats attiecas uz tiem medniekiem, kuru uz masta nostāda un noņem medību vadītājs - viņi neko neredz..." Tu šito nopietni??? Nu tak nepadari sevi par ākstu!
Lasi diskusijā iepriekš, es jau minēju, kādu savu sapni, par šādu gatavotu aptauju un tās mērķi...
Šī sapņa sakarā man atklāti sakot visvairāk ir žēl loka šāvējus, jo, ja nebūtu bijuši šitie obligātās šaušanas vingrinājumi, tad pastāvēja diezgan liela iespēja medības ar loku dabūt iekšā likumā. Šoreiz šķiet nevajadzīgu vingrinājumu lobēšana būs daža laba intereses iegāzusi... :(
Ha, ha, ha.... Mans nosapņotais piepildās! :D
Labrīt, godājamie Latvijas Mednieku savienības biedri!
Aicinām piedalīties aptaujā un paust sava medību kolektīva (kluba vai cita formējuma) kopējo viedokli par obligāto regulāro šaušanas pārbaudījumu!
Aptaujas mērķis ir noskaidrot LMS biedru viedokli par par obligāto regulāro šaušanas pārbaudījumu.
Aizpildītas anketas, lūdzu, sūtiet uz epastu: valde@lms.org.lv līdz š.g. 4. septembrim.
Paldies jau iepriekš par atsaucību!
Ar cieņu,
Latvijas Mednieku savienības valdes vārdā,
Laila Kļaviņa
Aptaujas anketa par obligāto regulāro šaušanas pārbaudījumu
Uzmanīgi izlasiet visus jautājumus, atbilstošo atzīmējiet.
Norādiet sava mednieku formējuma nosaukumu!
Mednieku kluba nosaukums:
Vai Jūs atbalstāt obligāta regulāra šaušanas pārbaudījuma ieviešanu medniekiem?
1) Nē, neatbalstām 0
Ja neatbalstāt, lūdzu norādiet iemeslu, kāpēc:
2) Jā, atbalstām bez iebildumiem
0
3) Jā, atbalstām, ja pārbaudījums nav biežāk, kā:
0 - reizi gadā
0 - reizi divos gados
0 - reizi trīs gados
4) Jā, atbalstām, ja pārbaudījuma prasības (iespējamas vairākas atbildes):
0 - nav augstākas, kā mednieku iestājeksāmenā
0 - ir diferencētas atkarībā no mednieka vecuma,
atvieglinātas vecākiem medniekiem
0 - ir diferencētas atkarībā no medību veida:
gaides medības, medības ar dzinējiem
5) Vai Jūsu mednieku klubā notiek pašu organizēts regulārs šaušanas prasmju pārbaudījums (iespējamas vairākas atbildes):
0 - jā, tas ir obligāts visiem kluba biedriem
0 - kas grib, tas šauj
0 - nē
6) Ja Jūsu mednieku klubā notiek regulārs šaušanas prasmju pārbaudījums, tas notiek (iespējamas vairākas atbildes):
0 - pa stāvošu mērķi
0 - pa skrejošu mērķi
0 - pa lidojošu mērķi
Anketu aizpildīja: Vārds, Uzvārds
Jā to tiešam var izdomāt tikai ar divu klašu izglītību.
Es gan šo "mari mednieku" it kā aicināju uz dueli Palejās- bet laikam jau puika šauj 100 no 100 un tāpēc jau nekur nebrauc- citādi jau nebūtu jēga slēpties, kur nu vēl kaut kur SAVU sašauto mērķi ielikt.
Aiz datora sēdot , klabināt jau var da jeb ko- es pat varu kādu nosaukt par ANONĪMO NIECĪBU.
p.s tas ka noteica 40 punktus, nevienam neliedza šaut vairāk.
Bildē mans varējums, labi ka kolēģi nobildēja- varu tam gudrītim parādīt- pie reizes paskatījos kā lido Daugavpils lodes- priekš manis gana labi.
Jā, mēs - mežā dzīvojošie, ar tik augstu tolerances līmeni nevaram lepoties.. Tas tā.....
Tad paskaidro , lūdzu, kā var nomedīt dzīvnieku, ja kolektīva uzstādītā sašauto punktu norma ir
Pieminētais attiecas uz tiem, kurus var dabūt uz šautuvi, bet tie kolektīvi, kas uzskata, ka uz šautuvi vispār nav jāiet????
Jebkurā šautuvē var apskatīt mērķus, kurus ir šāvuši parastie mednieki, kuri ar dzīšanu ir dzīti uz šautuvi. Skatoties uz mērķi, īsti nevar saprast, kādā virzienā cūka ir skrējusi - ar asti pa priekšu vai galvu... Par kādiem 100% nomedītiem dzīvniekiem te vispār var runāt?????
Tā kā epitetu "sūdabrāļi", Andri, pamēģini novirzīt citā virzienā. :))
Es pietiekami daudz cūkas(īpaši sivēnus) esmu nomedījis tādus, kurus jau kāds cits "snaiperis" ir mēģinājis nomedīt. Mežā tiek atrasti aizšauti zvēri, agrāk , kad cūku bija daudz, katru gadu kulšanas laikā kombainieri informēja par atrastajām cūkām, pat briežiem.
Es savukārt tev Māri, kā īpašai personai, atgādināšu, ka meža cūkas ir plus mīnus nometnieki, tas ir uzturās tur, kur ir ko uzēst. Tātad, ja tu tik bieži atrod mežā sašautas cūkas un briežus (kas arī ir nometnieki), tad tavi secinājumi, par sūdīgajiem medniekiem īstenībā attiecas uz tavu paša kolektīvu, max uz piegulošajiem kaimiņu kolektīviem. TĀTAD secinājums, ja Jūsu kolektīvs ir sūdabrāļi (kā izriet no taviem novērojumiem un secinājumiem), tad nevajag domāt, ka atlikušajā Latvijas teritorijā medī tieši tādi paši kretīni, kā tavā kolektīvā. Es piemēram, savās teritorijās tikai vienu reizi desmit pēdējo gadu laikā esmu redzējis iepriekš sašautu dzīvnieku! Tāpēc lūdzu nomierinies un ievies kārtību savā saimniecībā pirms mācīt citus!!!! :D :D :D