Māris Mednieks
15.11.2017. 08:09
... Ir daudz nopietnākas mednieku organizācijas, kurās ir jāieklausās - LMS un arī LATMA... .
Varbūt piemēnētā , NOPIETNĀKĀ organizācija šo pasākumu - OBLIGĀTO šaušanas prasmju pārbaudi- vispirms ieviestu savu BIEDRU rindās.
Pieņemtu valdes lēmumu, ka klubiem ir jāšauj un atskaites par rezultātiem jāiesniedz valdē?
un tad pēc pāris gadiem - izdarīt secinājumus , balstoties uz šiem faktiem.
Bet laikam jau minētās organizācijas vadībai nav pārliecības, ka biedri to atbalstīs, un viņi pat NERISKĒ to virzīt no sava vārda, jo ir taču bail palikt bez biedriem:), nebūs biedru- nebūs biedra naudas..
Vieglāk un IZDEVĪGĀK izbīdīt likuma grozījumus...
Bizness un tikai bizness..
M.M., labāk nepiesauc žurnālu Medības kā paraugu. Ja cilvēks, kurš uz to brīdi, kad rakstījis rakstu, ir nomedījis divus rukšus savā mūžā un sāk gudri rakstīt par vecuma noteikšanu pēc zobiem, nosauc nepareizu zobu formulu un vēl stāsta, ka jaunie kuilīši maina ilkņus, tad tur vairs nevar nekam ticēt un es jau divus gadus kā nesūtu to murgu. Un gan jau ne tas vien ir sarakstatīts auzās. Es tik piefiksēju to par ko esu 100% pārliecināts. Par cik es 3-4 gadus vācu visus apakšžokļus, visu pierakstīju un analizēju, tad es pat sarku lasīdams to murgu. Bet mums jau ir pierasts ieklausīties tajos, kas kar makaronus uz uz ausīm un nevis tajos, kas ir reāli domājoši un ar praksi.
Es pateikšu godīgi. Es gribu, lai man būtu tiesības paņent savu śaujamieroci un savā pagalmā iešaut mērķī. Bez neviena, kuram man būtu jānoliek tik un tik eiro. Un bez neviena gondona, kurš man gar degunu vicinās normatīvos aktus un stāstīs cik esmu slikts un pelnījis sodu. Bez diršanas- bez lapsu medībaām n'shit...
ES atbildu par to, ko es daru! Ne šaušanas sporta kandidāts, ne birokrāts vai ex komunists.
Skarbi teikts , var just ka visus medniekus šie uzspiestie likumi jau z------a . Es, Tev Viestur pilnīgi piekrītu . Varbūt M.M. un citi kas "rūpējas" par šāvēju kvalitāti varētu mēģināt likumu bīdīt šādā virzienā , kā saka Viesturs . p.s. Tad jūs mednieki sāks cienīt , jo redzēs , ka aizstāvat viņu intereses !
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
22.11.2017. 09:15
Māri Medniek, es saprotu,ka Jūsu acīs noteikti esmu viens no galvenajiem Latvijas demagogiem un iespējams pat vesela neanderetāliešu bara virssaitis! :D Protams mans izteikums forumā bija bilžu žurnāla Anticitāta godā celts, un tādā garā...
BET
Es vēlreiz mēģinināšu lēni un pa punktiem , speciāli Jums noformulēt viedokli;
Pirmkārt, laba šaušana (bet ne sporta normatīvi) ir obligāti nepieciešama meddnieka prasme. Par to ir jārūpējas un sevi jāuztur formā.
Otrkārt, kārtību , kādā tiek veikta, vai tiek veikta, cik bieži tiek veikta šaušanas prasmju pārbaude, jānosaka pašam klubam. Jo tikai konkrētā kluba mednieku sastāva specifika, medību paražu specfika, medību organizācijas specifika NOSAKA kādas pārbaudes, un cik bieži ir nepieciešamas.
Treškārt, lobēt kāda biznesa , vai interešu grupas intereses pēc būtības nav nekas nosodāms. Tas ir normāls process, tikai tas ir jādara atklāti, nevis slēpjoties aiz krāšņiem lozungiem un aiz matiem pievilktiem argumentiem.
Noslēgumā. Šautuvju bizness tāpat attīstīsies. Aizvien vairāk un vairāk Latvijas mednieku brīvprātīgi apmeklē šautuves. Arī es šonedēļ noteikti aizbraukšu, jo nepatika sestdienas pūdelis pa zemu lidojošo āzi. Taču valsts institūciju un normatīvo aktu iesaistīšanu procesos, kas jau tā paši, lēni, bet pārliecinoši, attīstās pareizajā virzienā uzskatu par nepieņemamu.
Viedi vārdi. Šis forums lieliski parāda, ka daži, kā žurnālā Medības teikts - parazītmednieki, ar meliem, klaju demagoģiju, spēj veselu baru cilvēciņu novest līdz neardentāliešu līmenim, kas gatavi saplosīt katru, kas varētu pretendēt uz viņu noskatīto kaula gabalu.
kad viņam tiek pierādīts ar faktiem, ka obligātā šaušana ir naudas kāšana
Dažu homo sapiens slimas fantāzijas auglis ir pierādījums???? Ja, nu, vienīgi savas palātas biedru vidu.
Slēpts
22.11.2017. 05:34
Melošana-te viņa ir! Es te 20 reizes šāvu pa lapsu... Jūs paši sev neriebjaties?
Slēpts
22.11.2017. 05:01
Es pateikšu godīgi. Es gribu, lai man būtu tiesības paņent savu śaujamieroci un savā pagalmā iešaut mērķī. Bez neviena, kuram man būtu jānoliek tik un tik eiro. Un bez neviena gondona, kurš man gar degunu vicinās normatīvos aktus un stāstīs cik esmu slikts un pelnījis sodu. Bez diršanas- bez lapsu medībaām n'shit...
ES atbildu par to, ko es daru! Ne šaušanas sporta kandidāts, ne birokrāts vai ex komunists.
Kur ellē ir tā piesauktā drošība? Vai laukos maz padomju celtnes vai uzņēmīgi zēni ar ekskavatoriem?
Tīri papīri...
Moška ieliekam noteikumu, ka instruktors var būttikai tāda persona, kuram pasē nav rakstīts - " latvietis"
Ārvalstu pieredze n' shit...
Slēpts
22.11.2017. 04:01
Zēni mīļie... Es pa diogonāli palasīju šitos šautuvju noteikumus... Un esmu ahujā. Zēns dzied par drošību un nabaga kuņğī sašauto alni. A tjipa "lapsu medības" , ja viņas piesaka čalis, kurš sacebsībās ar plinti grozās kā vēja rādītājs? Tas ir zajebis?
Māris Mednieks
15.11.2017. 08:09
... Ir daudz nopietnākas mednieku organizācijas, kurās ir jāieklausās - LMS un arī LATMA... .
Varbūt piemēnētā , NOPIETNĀKĀ organizācija šo pasākumu - OBLIGĀTO šaušanas prasmju pārbaudi- vispirms ieviestu savu BIEDRU rindās.
Pieņemtu valdes lēmumu, ka klubiem ir jāšauj un atskaites par rezultātiem jāiesniedz valdē?
un tad pēc pāris gadiem - izdarīt secinājumus , balstoties uz šiem faktiem.
Bet laikam jau minētās organizācijas vadībai nav pārliecības, ka biedri to atbalstīs, un viņi pat NERISKĒ to virzīt no sava vārda, jo ir taču bail palikt bez biedriem:), nebūs biedru- nebūs biedra naudas..
Vieglāk un IZDEVĪGĀK izbīdīt likuma grozījumus...
Bizness un tikai bizness..
BET
Es vēlreiz mēģinināšu lēni un pa punktiem , speciāli Jums noformulēt viedokli;
Pirmkārt, laba šaušana (bet ne sporta normatīvi) ir obligāti nepieciešama meddnieka prasme. Par to ir jārūpējas un sevi jāuztur formā.
Otrkārt, kārtību , kādā tiek veikta, vai tiek veikta, cik bieži tiek veikta šaušanas prasmju pārbaude, jānosaka pašam klubam. Jo tikai konkrētā kluba mednieku sastāva specifika, medību paražu specfika, medību organizācijas specifika NOSAKA kādas pārbaudes, un cik bieži ir nepieciešamas.
Treškārt, lobēt kāda biznesa , vai interešu grupas intereses pēc būtības nav nekas nosodāms. Tas ir normāls process, tikai tas ir jādara atklāti, nevis slēpjoties aiz krāšņiem lozungiem un aiz matiem pievilktiem argumentiem.
Noslēgumā. Šautuvju bizness tāpat attīstīsies. Aizvien vairāk un vairāk Latvijas mednieku brīvprātīgi apmeklē šautuves. Arī es šonedēļ noteikti aizbraukšu, jo nepatika sestdienas pūdelis pa zemu lidojošo āzi. Taču valsts institūciju un normatīvo aktu iesaistīšanu procesos, kas jau tā paši, lēni, bet pārliecinoši, attīstās pareizajā virzienā uzskatu par nepieņemamu.
Viedi vārdi. Šis forums lieliski parāda, ka daži, kā žurnālā Medības teikts - parazītmednieki, ar meliem, klaju demagoģiju, spēj veselu baru cilvēciņu novest līdz neardentāliešu līmenim, kas gatavi saplosīt katru, kas varētu pretendēt uz viņu noskatīto kaula gabalu.
Dažu homo sapiens slimas fantāzijas auglis ir pierādījums???? Ja, nu, vienīgi savas palātas biedru vidu.
Tīri papīri...
Moška ieliekam noteikumu, ka instruktors var būttikai tāda persona, kuram pasē nav rakstīts - " latvietis"
Ārvalstu pieredze n' shit...