Jā, kā iepriekš bija rakstīts -fizikas likumus neviens nav atcēlis...
Man ir Optisan Mamba. Ļoti palīdz aizsargvāciņi, atloku pirms šāviena. Protams, ja runa ir par gaides medībām.
Medību stāžs: vairāk kā 20 gadi ar pārtraukumiem:)
Aprīkojums: Mauzers
Suņi: Es pats kā suns
Medību trofejas: 2
01.10.2017. 20:08
Svīst pat krutākās Fiellmans brilles (tā kā pašām tās diemžēl jau ir jālieto) un svīst optika, un ne jau Delta vainīga. Svīst arī viskrutākais binoklis. Ir tāds pasākums kā texonano pārklājums brillēm. Reklāmā solītais terminš darbojas plus mīnus brillēm, optika, binokļi un digitālai naktenieks ir jāapstrādā biežāk:)
Man arī lietošanā šī galīgi nekam nederīgā Delta jau gandrīz 8 gadus un nesūdzos. Jā ,tie taukainie pleķi ir,bet es parasi paņemu kabatā līdzi kādu metru toletes papīra un viņš noder ne tikai tam kam viņš ir domāts .Izmantoju optikas aizsardzībai neoprēna uzliku , jo man starp optiku un stobru nekas cits kā papīrs nelien
Kādreiz, kad daudz lietoju optiku pa 200$ (ilgu laiku uz .30-06, ja kas, uz gaisenes joprojām stāv, uz mazajiem palielinājumiem ir OK) - izmantoju ziepes, pilnīgi sausu optiku norīvēju ar ziepēm un pēc tam ar mikrošķiedru lieko noņēmu. Visa fīča ir radīt kaut kādu ļoti plānu kārtiņu. Nesvīst. Protams, tas nav mūžīgi, runa ir par vakara apstrādi rīta medībām vai dienas apstrādi vakara medībām.
PS. Ja kāds šo metodi lieto optikai ar kaut kādu kruto pārklājumu - uz savu risku ;)
Svīst ciet,droši vien,no regulāra peregara :))) bet ,ja nopietni,tad es gadus 3 jau lietoju briļļu līdzekli pret aizsvīšanu.nopirkt var jebkurā normālā briļļu veikalā.pašu optiku parasti izpūšu ar kompresoru,tad uzpūšu to līdzekli(saucās Anti Fog) un ar tīru salveti viņu izsmērēju pa lēcām.rezultāts ir ļoti labs-nekas neaizsvīst.vienīgi pēc diennakts process ir jāatkārto!
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
28.09.2017. 16:16
Ja,runajot par kaps optiku nekad nav aizsvidusi,redzamiba kresla ideala teiktu ka tada pat ka swarovski 2.5-15-56BT viena limeni,bet ir ari citas saizes kapsim :D!Bet stikli labi!
Atrašanās vieta: Rendas, Kabiles meži, izcirtumi un purvi
Aprīkojums: Titan 6 .30-06, Finn Classic 12.cal.
Medību trofejas: 4
28.09.2017. 16:13
Kahles arī svīst, sevišķi rītausmā :) Tā kā taisnība vien ir tiem, kuri raksta, ka fiziku neviens nav atcēlis. Tiesa, dažādām optikām svīšanas nosacījumi ir dažādi: dzinējmedībās ar kolēģi izkāpjam no mašīnas - man optika skaidra kā stikliņš, viņam delta galīgi ciet. Bet, ja vidējā plaukta optikas būtu ideālas, neviens jau dārgās nepirktu :)))
Man ir gadījies, ka miglainā vasaras rītā pēc šāviena kalibrā 7x64 Meopta Meostar R1r 3-12-56 RGD aizsvīst. Manuprāt šajā gadījumā nav vainīgs "izmukušais" slāpeklis un zemas kvalitātes stikli. Laikam sakrita - mitrums gaisā, tēmekļa temperatūra un šāviena rezultātā sakarsušais stobrs. Izrādās, ka migla un vēsais laiks nepatīk dažādiem optisko tēmekļu ražotājiem.
Man ir Optisan Mamba. Ļoti palīdz aizsargvāciņi, atloku pirms šāviena. Protams, ja runa ir par gaides medībām.
PS. Ja kāds šo metodi lieto optikai ar kaut kādu kruto pārklājumu - uz savu risku ;)