Par šo tēmu man ir sekojošs viedoklis. Neatbalstu. Neesmu radikāli pret, bet pats noteikti neizmantotu. Man patīk gaides medības un iespēju robežās tādās arī dodos (reti sanāk, jo objekts ellīgi tālu), taču nekad nezēžu mežā nakts melnumā - nepatīk. Patīk kad var sēdēt un vērot, kas notiek apkārt (redzēt), jo ne vienmēr tas dzīvnieks iznāk šāviena attālumā. Ne vienmēr iznāk arī medījams dzīvnieks, bet arī to ir interesanti pavērot un papriecāties. Tas viss atkrīt, ja ir tumšs. Tumsā var tikai nojaust, ka kautkas pa lauku rosās un ņemās un tad, uzspīdinot ar lukturi, tiek izdarīts šāviens. Nu nav medību prieka.
Nakts optiku neatzīstu par mednieka aksesuāru, tas vairāk ir militārs pasākums.
Tomēr gaides medības mijkrēslī, mēnesnīcā, it sevišķi kad ir uzsnidzis sniegs, ir viens no skaistākajiem medību laikiem. Medījamo dzīvnieku var redzēt labi, siluets ir izteikts. Ar trāpījuma vietu nav problēmu, iegādajoties optisko tēmekli ar izgaismotu punktu vai krustu, un ar pietiekami lielo objektīva lēcas diametru(50, 56mm).
Tā ka, ne puciņas!
Piekritīšu Jāņa Misiņa komentaram! Ja atļaus medības ar loku, tad tas būs piz...ts. Situācīja iz dzīves! Ienāk vīrs ieroču veikala
ap gadiem 40 un saka Man vaijaga patronas! Uz ko pārdevējs vaicā kādu kalibru! Atbilde sekojoš...Sauers!!!! pārdevējs apjūk un prasa vel reiz! Jā, bet kads kalibrsuz ko atkal tiek atbildēts ....Sauers!!! Vīrs vēl nomurmina ko viņš tādu neskaidru pateicis!!! Un ja šads "mednieks" nopirks loku, kas viņam noteikti būs pa kabatai-tad tiešām mežā būs tikai puvekļi! Latvijā tādu "mednieku" kā dubļi!!!
Un ja šāds nopirks nakts optiku, tad būs pilnīgs!!!
Uzskatu, ka tas nav mednieka cienīgi! Ja lops nereaģēs uz gaismu, nu tad pats vainīgs, ja reaģēs, tad ir pelnījis dzīvot!
UZSKATU, KA MEDĪBAS AR NAKTS OPTIKU IR DEBĪLISMA KALNGALS!!!
Par nakts binokli - nu, ok!!!
es painteresejos un no neoficialiem avotiem uzzinaju ka liela dala eirpas ir atlauti naks temekli.
Andi kas būs pilnīgs??? Nakts optika nedod nekadas magiskas spejas nonavet dzivnieku.
nosauc kaut vienu prieksrocibu kas butu nemednieciska???
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
09.11.2007. 18:32
Laimonis: varu droši apgalvot ka medīju ilgāk nekā Tu un neredzu vajadzību lietot nakts optiku. Ja es pārdotu gaļu un pelnītu naudu, tad gan būtu jēga. Bet cik man vajag, varu nošaut arī ar parasto optiku vai lukturi. Par lokiem man ir savs viedoklis un es pie tā palieku - maliķi nečakarēsies ar loku, savukārt normālam medniekam medības ar loku būtu aizraujošs piedzīvojums. ASV jau sen medī ar lokiem un nav problēmu. Visi Jūsu apgalvojumi par pilniem krūmiem ar puvušiem lopiņiem ir slima suņa murgi, nekas vairāk.
Jāni, Tu gribi teikt, ka priekšrocības, medījot ar nakts optiku nav? Nemednieciska? Tas, ka tas lops pat nenojauš, ka Tu esi! Viņš speciāli nāk ārā tumsā, lai kompensētu to, ka Tev ir plinte, bet tu viņu neredzi! Kad ieslēdz lukturi, tad lops zin, ka kāds nepiederošs te ir un mūk! Ja nemūk, nu tā ir viņa problēma. A ar nakts optiku var izšaut visu mežu! Aizbrauc uz šautuvi un šauj pa izbāztu cūku, tik pat liela iespēja trāpīt!
Nosauc kaut vienu civilizētu EU valsti, kur ir likumīgi izmantot tieši nakts optiku!
Loks drīzumā tiks atļauts, bet es kategoriski iebilstu, neesam mēs vēl izauguši līdz tam!
Ja iet runa - nakts optika vai lukturis, tad es balsoju par pirmo. Kāpēc? Tāpēc, ka mūk tas vepris, tikko luktura slēdzi nospied! Un nesanāk nekāda rukša pētīšana un precīza šaušana, jo tās cūkas vairs nav tik dumjas un momentāni zūd kokos. Tai pašā laikā ar nakts brilli vari nopētīt čāpstinātāju (vepris tas, jenots vai kas cits) bez tramdīšanas, objektīvi novērtēt un izdarīt sekmīgu šāvienu pa stāvošu vai lēni kustošu mērķi nevis kā ar lukturi - laikam sivēns, varbūt paspēšu ar kādu renkuli aizķert. Tāda pieeja nekam neder. Nakts optika nevairo malīšu daudzumu un neveicina aktivitāti, jo šāviena troksnis ta' paliek ... Cita lieta ir klusinātāji un klusie rīki zvēru maitāšanai. Kaut gan, tie klusinātāji ar' nemaz tik dikti to skaņu nemazina. Lukturis der zvēru baidīšanai un bendēšanai (savainošanai) ne medīšanai. Loki un arbaleti atzīstami tikai un vienīgi sportam un izpriecai, nekādā gadījumā medībām!
njā, cik garš, tik plats... No vienas puses - nakts optika nav ētiska, no otras - ļauj labāk novērtēt mērķi, pa ko jāšauj. Lukturu lietošana nakts medībās taču arī ir reglamentēta, vai ne? Tikai cūkām un briežu govīm postījumu vietās. Un izšaut visu mežu ar nakts optiku jau nu gan nevar - lai nu uz ko, bet uz šāvienu dzīvnieks momentā reaģēs.
Viens apsvērums varētu būt tāds - ja tev nagi niez, ka tik ko nošaut, tad nakts optika dos tev lielākas priekšrocības. Bet, ja tev ir sirdsapziņa, tā teikt, un, ja tu dotajā situācijā vari medījumu novērtēt bez luktura, tad tev tā nakts optika nav vajadzīga. Lukturi jau ieslēdz īsi pirms šāviena, regulāri to spīdināt apkārt pa visu mežu ar nav vērts.
Tomēr gaides medības mijkrēslī, mēnesnīcā, it sevišķi kad ir uzsnidzis sniegs, ir viens no skaistākajiem medību laikiem. Medījamo dzīvnieku var redzēt labi, siluets ir izteikts. Ar trāpījuma vietu nav problēmu, iegādajoties optisko tēmekli ar izgaismotu punktu vai krustu, un ar pietiekami lielo objektīva lēcas diametru(50, 56mm).
Tā ka, ne puciņas!
ap gadiem 40 un saka Man vaijaga patronas! Uz ko pārdevējs vaicā kādu kalibru! Atbilde sekojoš...Sauers!!!! pārdevējs apjūk un prasa vel reiz! Jā, bet kads kalibrsuz ko atkal tiek atbildēts ....Sauers!!! Vīrs vēl nomurmina ko viņš tādu neskaidru pateicis!!! Un ja šads "mednieks" nopirks loku, kas viņam noteikti būs pa kabatai-tad tiešām mežā būs tikai puvekļi! Latvijā tādu "mednieku" kā dubļi!!!
Uzskatu, ka tas nav mednieka cienīgi! Ja lops nereaģēs uz gaismu, nu tad pats vainīgs, ja reaģēs, tad ir pelnījis dzīvot!
UZSKATU, KA MEDĪBAS AR NAKTS OPTIKU IR DEBĪLISMA KALNGALS!!!
Par nakts binokli - nu, ok!!!
Andi kas būs pilnīgs??? Nakts optika nedod nekadas magiskas spejas nonavet dzivnieku.
nosauc kaut vienu prieksrocibu kas butu nemednieciska???
Nosauc kaut vienu civilizētu EU valsti, kur ir likumīgi izmantot tieši nakts optiku!
Loks drīzumā tiks atļauts, bet es kategoriski iebilstu, neesam mēs vēl izauguši līdz tam!
Viens apsvērums varētu būt tāds - ja tev nagi niez, ka tik ko nošaut, tad nakts optika dos tev lielākas priekšrocības. Bet, ja tev ir sirdsapziņa, tā teikt, un, ja tu dotajā situācijā vari medījumu novērtēt bez luktura, tad tev tā nakts optika nav vajadzīga. Lukturi jau ieslēdz īsi pirms šāviena, regulāri to spīdināt apkārt pa visu mežu ar nav vērts.