Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Par nakts optiku

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 23 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 22.03.2009. 10:48

Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2012-12-05 20:21
Lietotāja statuss: Lietotājs
13.11.2007. 12:26
Gaismas intensitāti nemēru, ja uz lauka kas darās - sēžu, ja neredzu - nešauju, rudenī uz gaidi braucu uz 3-4 stundām, taku no torņa līdz mašīnai apgaismoju ar lukturīti.
Roberts
Roberts
Pēdējo reizi manīts 2008-11-06 15:35
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
13.11.2007. 12:33
Man pašam naktenes nav, bet palasot te smieklīgos komentārus var nojaust, kam naktene ir, kas vēlētos iegūt un kurš bļauj, ka negrib, jo vai nu tiešām negrib vai to rubuļu nepietiek :) es domāju, ka īsti legalizēt to pasākumu laikam nevajag, bet nav jau tā ka viņam ir tikai mīnusi, ja tu nomedī to savu sivēnu tai laukā ar nakteni un noraksti atļauju, vai tad notiek kaut kas tik slikts, kā saka mainot saskaitāmos vietām summā jau nemainās, ja izmanto viņu ar galvu tad nekas slikts nenotiek, jautājums tik atklāts vai visiem tai galvā ir gana daudz tās pelēkās masas. Un vēl ko gribēju teikt, naktene ir palīglīdzeklis kas tev ļauj medījumu saskatīt tumsā, lukturis arī ir palīglīdzeklis tādiem pašiem mērķiem, tik atšķirība starp viņiem ir CENA, tik sakot paldies tam ka lukturi var nopirkt katrs viņš ir atļauts medībās uz postījumiem. Kurš tur minēja ka vajagot spiest gaismu un tad šaut, iegādājies augstas klases optiku un gaišās naktīs tev nekāda naktene ne lukturis nebūs vajadzīgas, tāpat var sekmīgi medīt. P.s. cik daudzi no jums pirms luktura lietošanas sastāda postījumu aktu? bez tā kā zināms lukturi izmantot nedrīkst
Roberts
Roberts
Pēdējo reizi manīts 2008-11-06 15:35
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
13.11.2007. 12:48
Ar to visu es gribēju teikt, ka vienīgais veids kā izbeigt strīdus ap lukturu un nakteņu lietošanu ir aizliegts atrasties mežā pēc saulrieta, kas manuprāt nebūtu tas labākais gājiens. Dažiem patīk visu laiku piesaukt eiropu, tad, piemēram, Norevēģijā medības ir jābeidz stundu pirms saulrieta lai šāviena gadījumā ir stunda laika lai meklētu medījumu, gribat mums ko līdzīgu? es domāju ka ne
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2019-03-03 23:21
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
13.11.2007. 14:17
Eu, veči! Atstājiet taču tam lopiņam šanci izdzīvot! Pa nakti medniekam jāguļ pie sievas, nevis jāvazājas pa mežu apkarinājušamies ar pārāko tehniku vienam mērķim - nomedīt vairāk! Es pat pilnībā atbalstītu Roberta iepriekšminētā Norvēģijas prakses nosacījuma ieviešanu - medības beidzās stundu pirms saulesrieta un pēc tam ņefig pa mežu staigāt! Vieglāk arī būtu izķert maliķus - katra persona pēc saulesrieta savu atrašanos mežā būtu spiests saskaņot ar mežsargu! Ja nav saskaņojuma - vienalga, ar ieroci vai bez, protokols un sods, piemēram, 100 mēnešalgu apmērā un papīri uz 5 gadiem nost - profilaksei!:)
Laimonis
Laimonis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-21 13:32
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ilgs
Aprīkojums: pamatīgs
Suņi: trīs
Medību trofejas: 1
13.11.2007. 14:22
Jāni,nu kas mežsargam daļas pa manu kviešu lauku ,kas ir kilometriem tālu no meža?
Ivo
Ivo
Pēdējo reizi manīts 2022-12-09 19:52
Atrašanās vieta: Jelgava, Rīga
Medību stāžs: kopš 1988
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
13.11.2007. 14:33
Tātad varam uzskatīt ka Norvēģijā gaides medību nav. Vai to mēs gribam?
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-03-11 14:04
Atrašanās vieta: Jūrmala
Medību stāžs: no 2002 gada.
Aprīkojums: TOZ-34P 12, Browning Eurobolt 3006
Medību trofejas: 19
13.11.2007. 14:52
Par gaides medībām - mēs rudeņos kad agri paliek tumš ejam no rītiem. Torņos uzrāpjamies kamēr vēl tumš un sēžam līdz kādiem deviņiem un par rezultātiem nevaram sūdzēties. Par nakts optikām - palasot šos dažādos komentārus priekš sevis izdarīju dažus secinājumus. 1. Normālām gaides medībām man tāda nebūtu vajadzīga, jo rezultāti nav slikti savus limitus mēs nomedījam. 2. Medības (patiešām) postījumu vietās kad reizēm nākas sēdēt visu nakti es tādu domu par pielietošanu varētu pieļaut. 3. Bebri un to radīte postījumi (smags gadījums) man ļoti gribētos mazu nakts optiku - tēmekli ko uzlikt uz bises. Patreiz normālas redzamības apstākļos viņus sagaidīt nav reāli.
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2014-02-11 12:32
Atrašanās vieta: Mālpils
Medību stāžs: 10
13.11.2007. 15:24
Bebrus gaidam, medījam, bez lukturiem un nakts optikām, nekādu problēmu!
Cūkas nāk arī, kad ir gaišs, buki un visa cita radība ar!
Uzskatu, ka Norvēģi ir daudz tālāk medībās, nekā mēs! Arī somi, tieši tāpēc var atļauties medniekiem atļaut klusinātājus izmantot medībās!
Laimonis
Laimonis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-21 13:32
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ilgs
Aprīkojums: pamatīgs
Suņi: trīs
Medību trofejas: 1
13.11.2007. 15:27
Vot vot...nu tik ies vaļā pa klusinātājiem ;-)))
Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2025-06-20 11:01
Lietotāja statuss: Guru
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
13.11.2007. 15:31
Atbildot Jānim Misiņam - nez, droši vien nedaudz nepareizi izteicos par tām ētiskajām problēmām. Runa jau sākumā, cik nopratu, gāja par to, vai ļaut legalizēt nakts optiku uz tiem pašiem nosacījumiem kā lukturus - uz cūkām un briežu govīm postījumu vietās. Punkts un āmen baznīcā. Tad, kā Misiņš izteicās, nakts optika kā tāda dod priekšrocības tādā ziņā, ka var nesteidzīgi novērtēt medījumu un notēmēt tā, lai lopiņš neaiziet sašauts. Tas gan.
Runa jau neiet par to, lai atļautu nakts optiku gaides medībās VISPĀR. Tad īstenībā tas būtu labs maliķu variants, sevišķi, ja kādas prasmīgas rociņas stroķim klusinātāju piemunsturē. Taču arī lukturi caurmēra gaides medībās lietot legāli nevar. Nav tālu arī līdz prožektoriem un farām-iskateļiem, ar kurām arī var labus brīnumus sastrādāt tāpat kā ar nakts optiku. Tiesa, gaismu naktī redz tālu, un tātad nelegālim tas būs papildu baiļu faktors.