Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
11.02.2018. 11:34
Ja kolektīvā ir suņi, tad maksimums, kas paliek, ir kājas - pirmā locītava ar nagiem.
Es saprotu, ka ir kolektīvi kuros suņi ir monstri kuri noēd tonnām kaulu gadā... :D BET patiesība ir tāda, ka mani patiešām neinteresē klubi kuros nomedī pa seši septiņi lielie pārnadži sezonā. Tur patiešām visu apēd kolektīvs ar četrkājainajiem draugiem. Mani interesē klubi kuros sezonā tiek medīts 50 un vairāk aļņi. Un tādi ir!!! Protams paldies par viedokli arī tiem kuriem ir trīs aļņi sezonā... :D
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
13.02.2018. 17:07
Un vispār, ko Tu uzreiz psiho?
Tu jau sākumā neminēji, ka Tevi interesē tikai tie lielie, bet sīkaļu, kuriem ir tikai kādi 40 brieži, viedoklis Tevi neinteresē ;)
Jo, ja kolektīvam ir 50 veči un 50 aļņi, manuprāt, tur arī nekas pāri daudz nepaliek. Ja ģimene nevar apēst alni pa gadu, tad tie nav latvieši :)
17.02.2018. 17:52
Protams, ka var! Latvieši ir liela ēdāju tauta! :)
Ēdāji lieli, šaubu nav. Bet matemātiķi švaki... :( Māk skaitīt tikai svešu naudu, BET iespēju nopelnīt lieku kapeiciņu parasti augstprātīgi palaiž garām, jo tāda nieka pēc jau neies pa zemi vārtīties... :D
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
20.02.2018. 10:35
Andri!
Es esmu sieviete un mans matemātiskais domāšanas veids krasi atšķiras no vīriešu domāšanas veida! ;) Ja vīrietim iedod matemātisku uzdevumu ar n-tiem nezināmajiem un integrāļiem, viņš to ar lielākām vai mazākām pūlēm atrisinās, bet ja vīrietim iedos 300 eiro, ar kuriem ir mēnesi jāiztiek, tad švaki būs! ;)
Un mana pārliecība ir tāda, ka tas, ko es nenopērku par naudu ir tas, ko es īstenībā esmu nopelnījusi! Tātad, lai es Tev pārdotu brieža kaulus, Tev man par tiem ir jāpiedāvā cena lielāka, nekā tirgū! Ja būs atbilstoša cena, tad jau arī fileju var pārdot :) Tikai tad gala produktā tie suņa konservi maksās tik, ka suni būs izdevīgāk barot ar aļņa karbonādēm :)
14.10.2019. 11:26
Nupat uzmetu ļoti pieticīgu aprēķinu Exela par to cik daudz naudas sezonas laikā tiek sapūdēts Latvijas mežos. Par pamatu ņēmu tikai aļņu, briežu un stirnu potenciālo subproduktu daudzumu. ĻOTI pieticīgi rēķinot sanāca kkur 100000 Euro, jeb plus mīnus 5 refrižeratori ar produkciju. Es aprēķinos neņēmu vērā potenciālos aļņu un briežu skeletu iepirkumu, tikai iekšējos orgānu, pat neņemot vērā atgriezumus. Tā ka faktiskais apjoms ir vēl lielāks. Un runa ir tikai par to kas interesē mūsu ražosāsnu, ja mēs vēl saskaitām potenciālu ko dod ādas un stilbu kauli, tad cipars ir vēl stabili lielāks. Mana iekšējā sajūta saka, ka kopumā ne mazāk, kā ceturtdaļa miljona eiro paliek mežos... :(
Slēpts
14.10.2019. 14:32
Cipari ir smuki , bet ja sadala pa kolektīviem un sekojošo ķēpu iebraukt mīnusos ļoti viegli. Pie reizes izdali to summu, tonnas uz medību sezonu. Investīcijas saldētavā vien neatpelnīsies, vai arī saldētavas uzsauksi? :D Kopā ar gaļu tak neglabās un pāris plaušām ar pakaļ nebrauksi.
Es saprotu, ka ir kolektīvi kuros suņi ir monstri kuri noēd tonnām kaulu gadā... :D BET patiesība ir tāda, ka mani patiešām neinteresē klubi kuros nomedī pa seši septiņi lielie pārnadži sezonā. Tur patiešām visu apēd kolektīvs ar četrkājainajiem draugiem. Mani interesē klubi kuros sezonā tiek medīts 50 un vairāk aļņi. Un tādi ir!!! Protams paldies par viedokli arī tiem kuriem ir trīs aļņi sezonā... :D
Tu jau sākumā neminēji, ka Tevi interesē tikai tie lielie, bet sīkaļu, kuriem ir tikai kādi 40 brieži, viedoklis Tevi neinteresē ;)
Jo, ja kolektīvam ir 50 veči un 50 aļņi, manuprāt, tur arī nekas pāri daudz nepaliek. Ja ģimene nevar apēst alni pa gadu, tad tie nav latvieši :)
Ēdāji lieli, šaubu nav. Bet matemātiķi švaki... :( Māk skaitīt tikai svešu naudu, BET iespēju nopelnīt lieku kapeiciņu parasti augstprātīgi palaiž garām, jo tāda nieka pēc jau neies pa zemi vārtīties... :D
Es esmu sieviete un mans matemātiskais domāšanas veids krasi atšķiras no vīriešu domāšanas veida! ;) Ja vīrietim iedod matemātisku uzdevumu ar n-tiem nezināmajiem un integrāļiem, viņš to ar lielākām vai mazākām pūlēm atrisinās, bet ja vīrietim iedos 300 eiro, ar kuriem ir mēnesi jāiztiek, tad švaki būs! ;)
Un mana pārliecība ir tāda, ka tas, ko es nenopērku par naudu ir tas, ko es īstenībā esmu nopelnījusi! Tātad, lai es Tev pārdotu brieža kaulus, Tev man par tiem ir jāpiedāvā cena lielāka, nekā tirgū! Ja būs atbilstoša cena, tad jau arī fileju var pārdot :) Tikai tad gala produktā tie suņa konservi maksās tik, ka suni būs izdevīgāk barot ar aļņa karbonādēm :)