Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Ieroči

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 79 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 17.03.2021. 21:22

Slēpts
21.12.2017. 10:37
Runājot par browning, vai starpība starp budžeta modeli A-bolt un X-bolt ir tās cenas starpības vērta?
Pēteris
Pēdējo reizi manīts 2025-06-07 21:17
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
21.12.2017. 10:59
Iegādājoties ieroci ; 1) jāsāk ar kalibra izvēli . Tas ir- jāzina konkrēti , tikai tad ierocis . 2) Veikalos neko neizcilāsi , tie visi izskatās smuki , ērti un, zinot veikalnieku kompetenci un vēlmi tikai pārdot , tas nebūtu tas, ar ko jāsāk . Es ieteiktu konsultēties ar tiem , kuriem ir šādi ieroči , kādus esi nolūkojis . Sarunāt ,lai parāda , varbūt pat atļauj izšaut , paskaidro, kas un kā . Katram ierocim ir savi knifi , kuri pēc iegādes var izrādīties nepatīkams pārsteigums . Ilgi jāsēž internetā un jāmeklē nopietnas atsauksmes . Ja saproti krievu valodu , tad guns.ru , tas ir samērā labs . Mums , latviešiem , diemžēl ir tā , ka maz kāds zina pat par savu ieroci , bet pazīmēties un muļķīgus padomus dot grib visi . Protams, ir te profīši , bet tie, nez kāpēc, parasti klusē . 3) Kloķis vai pusautomāts , Latvijas medību specifikai es īsti atšķirību neredzu. Vienalga , vai uz gaidi vai dzinējos , viss atkarīgs, cik veikli iemācīsies apieties ar savu ieroci .P.s. pusautomāts ir krietni sarežģītāks apkopēm un cimperlīgāks . Stobra garums ? A-boltam 53cm. pusautomātam Brauniņam 53 cm. Ja par stobriem runājam - stobra garums - tās būs citas prasības no ieroča .
Oskars
Oskars
Pēdējo reizi manīts 2024-05-14 16:34
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mītava, Vecumnieki,Jaunbērze
Medību stāžs: Ir
Aprīkojums: 32.kal; 12.kal; 30-06.
Suņi: Plānos ir
21.12.2017. 11:08
Mēramies ar stobra garumiem kā ar mengas garumu :) :) :)
Kā tur bija tas teiciens - nejau izmēram ir nozīme, bet gan tam, kā to, kas ir māk pielietot :D
Pašam ir kloķene un ar pārlādēšanas ātrumu nav nekādu problēmu, ja ir pabūts šautuvē un ar ieroci šauts ...
Martins
Martins
Pēdējo reizi manīts 2022-04-01 08:19
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Valmiera
Medību stāžs: no 2009 gada
Aprīkojums: ATA arms, HOWA, TOZ
Medību trofejas: 4
21.12.2017. 11:14
Es par to esmu izlasijies krustu šķērsu! Gan krievu forumus gan youtubē izpētijis! Gan kloķenes, gan pusautomātus, gan taisnā aizslēga ieročus! Es mēģinu saprast ko īsti man vajag! Gribu iet laikam līdzi un kā visur eiropā dzinējmedībās, medīt ar vītni! Man ir budžetklases kloķējamais Howa ! Tamdēļ arī apsvēru variantu par pusautomātu! Bet nu viedokļi šeit dalās par pusautomātiem!
Oskars
Oskars
Pēdējo reizi manīts 2024-05-14 16:34
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mītava, Vecumnieki,Jaunbērze
Medību stāžs: Ir
Aprīkojums: 32.kal; 12.kal; 30-06.
Suņi: Plānos ir
21.12.2017. 11:22
Ja vari šaut, trāpīt un nomedīt, tad kaut vai ar pārlaužamo :)
Stils un gaumes lieta - tie manā skatījumā ietekmē izvēli par labu kloķenei vai pusautomātam ...
Savu darbu darīs jebkurš ierocis, ja to mācēs pareizi pielietot ... un tās sekundes simtdaļas vai desmitdaļas pārlādēšanas ziņā varbūt ir dzīvības svarā Āfrikā nevis pie mums .. galvenais ir raidīt precīzu pirmo šāvienu...
ņemot vērā ka kloķenei nav munīcijas skaita ierobežojums tad manuprāt tas ir plus, ja nu liekas ka vajadzēs daudz un ātri šaut ... jo, kas būs ātrāk ielādēt kloķenē 4.patronu no magazīnas (ja konkrētais ierocis pieļauj ielādēt vairāk par 3 arī kloķenē) vai pusautomātam sameklēt rezerves magazīnu pa kabatām ja tāda ir vai vēl labāk lādēt pa vienai atrastai patronai iekšā(šeit es nerunāju par "garajiem radziņiem" kurās var ielādēt 10 patronas...)?
Slēpts
21.12.2017. 12:26
Man ir budžetklases kloķējamais Howa ! Tamdēļ arī apsvēru variantu par pusautomātu! Bet nu viedokļi šeit dalās par pusautomātiem

Ja vienā kloķējamā jau ir- tad droši var pirkt pusautomātu. Pats varēsi salīdzināt, un sniegt padomus.
P.s Lielākajai daļai no pusautomātu noliedzējiem nekad pusautomāts nav bijis:)
Man tagad ir gan kloķējamā , gan pusautomāts no Tava saraksta- un nevienu no plintēm netaisos pārdot.
Pēteris
21.12.2017. 12:52
Tad jau viss skaidrs , otru kloķi nepirksi .Tad jāņem pusautomāts , tikai , kurš labāks ? Ja grib iet eirolaikam līdzi , tad kurš dārgāks , tas labāks ! :)
Kaspars
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2025-05-09 16:57
Atrašanās vieta: Jēkabpils nov.
Medību stāžs: No 28.09.2006
Aprīkojums: Titan 6 .308 win., MC-21-12
Medību trofejas: 12
21.12.2017. 13:04
Es savukārt ieteiktu 12 kal. vītņoto, dzinējmedībās arī tālāk par 50 m varēs monolītu aizsūtīt ar alni sastapties un nevajadzēs uztraukties par visādiem zariem lodes ceļā, vienīgi žēl ka pie mums nav bieži sastopami vītņoti 12 kalibra kloķējamie.
Pēteris
21.12.2017. 13:17
vienīgi žēl ka pie mums nav bieži sastopami vītņoti 12 kalibra kloķējamie.
Pumpim arī nebūtu ne vainas .
Martins
Martins
Pēdējo reizi manīts 2022-04-01 08:19
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Valmiera
Medību stāžs: no 2009 gada
Aprīkojums: ATA arms, HOWA, TOZ
Medību trofejas: 4
21.12.2017. 13:21
Kā jau rakstiju, no sākuma bija doma tāda, gribēju savu budžetklases Hovu nomainīt pret ko nedaudz glaunāku! Jo rocība atļauj paskatīties uz bik jaunākiem un nedaudz glaunākiem ieročiem! Bet pēc foruma spriežot pusautomātus vairāk izmanto dzinējmedībās ! Nu tad es velku un lobu no jūsu ieteikumiem plusus un mīnusus!