Interesanti sanāk...pielietot drīkst, bet pielietošanas nosacījumi pašaizsardzības nolūkos nav obligāti jāzina, lai saņemtu medību ieroča iegādes atļauju. Nezināšanas neatbrīvo no atbildības utt, bet man šķiet šo momentu kursos vajadzētu izskatīt padziļinātāk un eksāmenos arī vajadzētu būt kādam jautājumam.
Vispār jau medību ierocis ir legāli pielietojams pašaizsardzības nolūkos. Tikai medību kursos to varbūt neakcentē, bet minēts bija. Pašaizsardzības ieroču īpašniekiem šīs nianses gan ir obligāti jāzin, jo ir izklāstītas ieroču aprites noteikumos.
Slēpts
13.07.2018. 20:25
Mēs kad iegādājamies pļintovku, policijā izsniedz tādu zaļu papīrīti, kur uzrakstīts tā verķa kategorijamarka, kalibrs, sērija, numurs un kādam nolūkam pielietojams, lietojuma tiesības. Vismaz manai bisītei tai sadaļā, rakstīts - MEDĪBU. Pielietoju arī tikai medībās. Nezinu, kā būtu, ja būtu, ja manai ģimenei draudētu nāves briesmas, droši vien man ar Mārci domas sakristu... Bet ir jau arī iespējams, cīniņa rezultātā, nejauši izšauties tai pļintovkai.. Tad jau varētu būt cits pants.. Bet vislabāk, nospļauties pār visiem pleciem, un dzīvot savu dzīvi, sakārtot savu dzīvi, savu dzīves telpu, lai nekad tā nebūtu..
Man bij reiz Germanica pusautomats... stradaja bez problemaam, ja neliku patronas ar papīra čaulām ;-) tas bija sen tas bija 90tajos. Pumpis ir pumpis ... lai gan ierocis īpašuma aizsardzībai skarbi un jābūt rezervē ļoti labam juristam, lai izvelk ja pielietots ierocis
Slēpts
15.06.2018. 13:29
stobra kārba un patronu truba ir alumīnijs, pārējais dzelzs, rūsa metas virsū stobram ārpusē, stock čokiem un patronas padeves plauktiņam vai kā tur saucas. Uz pārējām detaļām neesmu manījis.
Advokāti lietu sagroza ar kājām gaisā.