Man standarta čehu plinte no bunduļa galā tikai ieguva. Kopējais svars šobrīd ir ap 4.8kg, bundulis nedaudz izlīdzsvaroja aizslēgu. Pirms tam bija sajūta ka viss svars rokās, stobrs žvidzinās kur sanāk. Šaut pa skrejošo foršāk. Gaidē no atbalsta nekas nemainās.
Ātrums jau gan no blīves aiz plintes atkarīgs ar jebkuru ieroci. Smagums uz stiepšanu līdzi atstāj visnopietnāko iespaidu. Ja zini, tad medību plintes smaguma centram jābūt tūlīt aiz trigera skavas uz priekšu. Arī dodu priekšroku smagākiem šaujamajiem, bet līdz robežai, kamēr var to dzelzi rokās valdīt.Jebkurai plintei ar Match profila stobru smaguma centrs jau tā būs uz priekšu novirzīts.Kur nu vēl, uzliekot tērauda bunduli stobra galā.
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
16.02.2020. 20:35
Diezgan erta ir boyd's laide vismaz man vina liekas erta saut no rokas,atbalsta un lidojosu stalto,varb parametru sakritiba :)
Slēpts
16.02.2020. 20:04
Juri, atsvaru liek, lai pirmkart dabūtu balansa punktu pareizajā vietā. Otrkart mainās plintes stabilitāte un reakcijas ātrums, atliek izvēlēties kas patīk - lēna un stabila vai ātra un nestabila ;)
Man hova ar tievo 22" stobru balanss ir totālā dirsā, pa skrejošu saut nav iespējams, nevar pat normāli ieplecot.
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
16.02.2020. 11:21
Resnam garam stobram un mazam vai videjam kalibram svarstibu amplituda bus daudz mazaka ka isam tievam!ka uzliku 22colligajam glusaku,ta laide 700grami svina plocka klat,tgd ir ok uz piemetienu un komfortablak saut!
Protams, jo smagāka plinte, jo stabilāka šaušana. Ja tikai tādu var pastiept un valdīt. Un arī īsam stobriņam derēs plašāks munīcijas klāsts, jo garāks rezonē ar lielākām amplitūdām. Pielasīt pareizo lādējumu garākam ir daudz grūtāk, kā īsākam. Bet ir vērts piepūlēties.
Iesākumam. Pašos pirmsākumos ir bijusi iespēja lietot smagu tērauda klusinātāju uz īsa 508 mm un 20mm diametra stobra. Pie lielā smaguma stobra galā, jau tā pasmagā plinte dzinējmedībās bija grūti noturama un vadāma. Stobrs reāli noliecās uz leju, ko pat varēja izmērīt. Piešaut jau tādu varēja un arī lietot gaides medībās. Bet tas nebija ne tuvu labākais variants. Protams, lielāks svars uz vieglā stobra dažās šaušanas disciplīnās pa braucošo cūķi noder vieglām (parasti Iž 18) plintēm. Normālai, gana smagai vītņu plintei, nekādus atsvarus nekur nevajag klāt kabināt. Labāk izvēlēties garāku stobru ar smagāka profila klasi, vieglu un kompaktu, savu darbu darošu, klusinātāju, nekā zaudēt vismaz 50m/s pie īsā un tievā stobriņa gala un nēsāt vēl smago tērauda bunduli kā svina bumbu pātagas galā..
...,te gan tēma par stobriem ,bet ,balanss itkā piederās. Kungi un dāmas , vai kāds ir gatavs "patulkot" tēmu -balanss. Uzreiz sadalām porcijās- ātri kustoši ,lidojoši mērķi( putnu medības, zaķu,lapsu medības ,sportā šķīvīšu sauśana) . apm. vienmērīgi kustoši,skrejoši mērķi( dzinējmedības, sportā skrejošās cūkas un aļņa stends). šaušana pa mazkustīgu ,nekustīgu mērķi( gaides medības , sportā šaušana pa stacionāriem mērķiem) .
Uzreiz arī pasaku- kāds konkrēts ieroča svars un balans ir ļoti noderīgs vienā situācijā ,un galīgi nederīgs un traucējoš citā situācijā.
Es savu Hausken pēc instrukcijas izjaucu un izmazgāju reizi gadā. Virsū, protams, neturu uzreiz pēc medībām noņemu, no abiem galiem iepūšu mazliet Ballistol. Nekas traks tur iekšā neatrodas.
Mans Hauskens pat ar rokām skrūvējas vaļā, kaut gan ir speciāla atslēga tam nopērkama. Manuprāt, ja ilgi neizjauc un netīra to bunduli, tad varētu tā būt, ka tik ar roratslēgu dabon vaļā. Ir jau arī tādi mednieki, kas reti šauj un pēc šaušanas neņem bunduli nost. Tā viens paziņa sarūsināja savu plintes stobru pusgada laikā.
Man hova ar tievo 22" stobru balanss ir totālā dirsā, pa skrejošu saut nav iespējams, nevar pat normāli ieplecot.
Uzreiz arī pasaku- kāds konkrēts ieroča svars un balans ir ļoti noderīgs vienā situācijā ,un galīgi nederīgs un traucējoš citā situācijā.