Pārdevējs ieročos iedeva ievērtēt maralu! Man nepatika! Šķita būs ērtāks! Bet nu tas tikai mans personīgais viedoklis.
Slēpts
12.11.2018. 01:45
Man ir CZ 3006.kloķene. Ne ko tur pārdabiski skaļu nesadzirdu. Toč ,ausis nedžinkst pēc šāviena. Mans medību kolēģis bliež ar 308-to pusautomātu, dižu starpību nejūtu. Laikam man tas Latvijas lācis ausis nolocijis..
Slēpts
12.11.2018. 01:29
Kārli, visu cieņu Tev. Es arī apgrozos šad tad pa Dobeli un Dobeles zemessargu šautuves tel.nr.ir kaut kad lietots... Ja ir vēlēšanās ko salīdzināt un arī personiski iepazīties, droši raksti man uz profilu. Pieredze nekad nenāk pa ļaunu. Mērinstrumenti gan man tikai cm. mērāmi ...
...,pusautomātam troksnis tiek laukā pa abiem stobra galiem čaulites izmetiena brīdī. kloķējamai plintei tikai pa vienu,jo pārlādēšana notiek lēni. Pēc fizikas -troksni rada saspiestas gāzes strauji izplešoties. sekojoši gāzu spiediens un tilpums attiecīgajā mirklī un laukumā. Stobra garums ļ o t i būtiski ietekmē šāviena troksni pie līdzīgiem pārējiem parametriem . ,jo garākam stobram attiecīgi būs lielāks tilpums un sekojoši mazāks gāzu spiediens stobra izejā.lai salīdzinātu ,jābūt vienādiem stobra garumiem , vienādām lodēm arī. Pulveris atškirsies saistībā ar čaulas konstrukciju. 308kal čaulās konstruktīvi pieļaujās augsti sākuma spiedieni salidzinot ar 30-06.sekojoši tiek izmantoti pulveri ar atšķirīgu degšanas ātrumu. Te ari rodās nianses par "muzikālo" dobjumu un spalgumu. bet skaļums decib. pie visa kā līdzīga ari būs ļoti,ļoti līdzīgs.
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
11.11.2018. 18:33
Isakam stobram noteikti bus lielaks troksnis neka garajam jo gazu spiediens bus lielaks!VArbur brauninam stav stobra bremze!bet nu ir jau troksnis 30-06 lielaks tas ir tikai logiski bet nu ne daudz!
Slēpts
11.11.2018. 18:21
Manuprāt tie 10cm stobra garuma starpība arī var dot maldīgu priekšstatu par skaļumu
Aprīkojums: TIKKA T3 308.;TOZ-16 22LR; Browning BAR Zenith 30-06.+ Zeiss Victory V8 2,8-20x56, Иж-56-3 22/28 + Burris Eliminator III 3-12x44. Mitsubishi L200
Suņi: LV dzinējs,suns
Medību trofejas: 6
11.11.2018. 17:55
droši varat ierasties pie manis uz dobeli uz praktisko testu 3006 brauning +oryx und 308 Tikka + RWS. Blakus stāvot jebkuram šermuļi caur kauliem izskries atrodoties 2m attālumā brauniņam salīdzinot ar to pašu Tikkas gadījumā. Jā cipari varbūt nav diži atšķirīgi (pieminētie decibelli), bet sajūtas gan ir ievērojami atšķirīgas un nepatīkamas (to tā nejūt tikai "medību karstumā")! Nevajag izlikties par muļķi!
''... skaļais 30-06, kur 15.km attālumā ... var sadzirdēt .. un pašam ausis džinkst pēc šāviena 30.min.''
Iespējams ka mūziķis ar absolūto dzirdi kļuvis par mednieku...
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
09.11.2018. 19:19
:D Tikai kad izmeritu skanas stiprumu decibelos atskiribas butu max 10db,secinajums vini abi divi ir loti skali un izdot 175db :) un klusaks varbut tikai spiegs!
Iespējams ka mūziķis ar absolūto dzirdi kļuvis par mednieku...