Šodien vārdadienu svin Monvīds, Egita, Emīls, rītdien - Ludmila, Laimdots, Laimiņš
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Tēma iereibušiem cilvēkiem

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 50 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 08.08.2022. 20:52
Ar medībām saistītās tēmasBrīvie temati

Slēpts
14.11.2019. 10:54
Tieši tā. Uzrakstīs tev jaunu zaļo lapiņu un brauc mājās.
Slēpts
14.11.2019. 10:59
Vispār jau var piezvanīt uz "savu" atļauju sistēmu un uzprasīt. Iesniegumu arī jau kādu laiku var iesniegt elektroniski - atkrīt viena lieka braukšana.
Slēpts
14.11.2019. 11:16
Tiem tālšāvējiem, kam pat 338-tais pa knapu, ieteiktu novilkt biezo pufaiku un naktī pastaigāt pa laukiem vai meža takām ar nakts redzamības monokli rokās. Pavērot, kas visapkār notiek. Ja ieraugi kādu zvēru, izvērtē vēja virzienu, reljefa īpatnības, kokus un krūmus, kā aizsegu un patrenējies pieiet viņam klāt. It sevišķi, ja kaut cik neliels vējiņš, kad visapkārt čaboņa! Ticiet man, nodarbība daudz, daudz patīkamāka, kā biezā pufaikā sēdēt viškā un snauduļot ... (kaut gan pasnaust viškā, arī sava veida ekzoķika.. :))
Slēpts
14.11.2019. 11:32
Ja man rodas jautājumi par ieroču pārrakstīšanu vai pirkšanu, parasti zvanu sava iecirkņa inspektorei, kura šad tad apmeklē manu dzīvesvietu un pārcilā seifā esošās rores, vai pa taisno uz kabinetu miličtantei, kas izsniedz, vai atņem tās zaļās kartītes. Tas taču tik vienkārši!
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-07-30 16:04
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Stratosfera
Aprīkojums: black salami magnum железобетонный болт
Suņi: 2 vedeveshniki un 3 sauc nemednieks, ceturtais ir chigans
14.11.2019. 12:57
Pa zveru takam nav ko staigak sedi mierigi un nedvigajsa,redzesi vairak neka staigajot,jo sadi tiek biedeti zveri,tas jau sen ir izkosts un nestrada daba ,bet gan tikai kautkada paraleleja pasaule:)
Slēpts
14.11.2019. 13:30
Jāni, iesaku patrennēties ,kā saki ,paralēlajā pasaulē! Izrādās tev šai praksē, iemaņas un pieredze dikti švakra. Pamācīties vari kaut vai yutubē no plikdiršiem, kas savos džungļos ar loku un būltām gādā ģimenei ko grāpī likt. Bet ja esi slinks, mierīgi vari snauduļot savā viškā un bliez puskilometra attālumā to nabaga buciņu, kuru cits mednieks izseko un kaut vai ar bisīti , 30-60.metros nogulda un laimīgs par skaisti ,azartiski pabadītu medību vakaru un medijumu.
Jānis
Jānis
14.11.2019. 14:06
Armand, es to visu jau esmu izgajis cauri,kad pienaks tik gruti ka tu saki,tad kersos klat pie kiegela metodem:)
Slēpts
14.11.2019. 14:24
Vai pircējam, pirms doties uz pārdevēja policijas iecirkni, ir jāizņem iegādes atļauja? Pircējs pats arī ir mednieks, attiecīgās ieroču kategorijas eksemplāri pašam arī seifā stāv.

Kaut kad par šo jau bija diskusija. Tā pat kā tagad- bija vieni, kas saka- vajag atļauju, cits saka- pie inspektora var vnk pārrakstīt.
Pirms ~pusgada pārdevu gludo stobru vīram, kam jau bija seifā gludais- no Rīgas atbrauca ar sava inspektora atļauju. Es gan speciāli neko tādu nejautāju, pieļauju, ka arī pircējs nebija interesējies par šo jautājumu, bet no inspektora puses likās viss ok, ka ir atļauja, netika minēts, ka varēja arī iztikt. Droši, ka ir pieeja inspektoram visai datu bāzei, tad varbūt arī ir iespēja pārrakstīt...
...kaut gan , MK noteikumos Nr. 211 Noteikumi par ieroču atļaujām un par ieroču izņemšanu un iznīcināšanu
https://likumi.lv/ta/id/307504...
2. Lai iegādātos, kā arī saņemtu mantojumā vai dāvinājumā medību, sporta, pašaizsardzības šaujamieročus, to maināmās būtiskās sastāvdaļas vai lielas enerģijas pneimatiskos ieročus, fiziskā persona iesniedz attiecīgu iesniegumu (1. pielikums) Valsts policijas reģionālajā pārvaldē atbilstoši deklarētajai dzīvesvietai, deklarācijā norādītajai papildu adresei vai nekustamā īpašuma atrašanās vietai, kurā paredzēta ieroča un tā munīcijas glabāšana (turpmāk – Valsts policijas struktūrvienība).

p.s. tie ,kuri saka, ka pēc ''pašreizējā likuma'' var vnk pārrakstīt varētu iemest likuma/mk noteikumu punktu, kurā tas ir minēts?
Slēpts
14.11.2019. 14:59
Gudri vīri izsakieties! Kādām puļām domāts 16.twists 222 kal? Es pat apstulbu, kad man šo skaitli ,pēc ieroču grāmatas, nosauca veikala pārdevējs ..
Jānis
Jānis
14.11.2019. 15:58
Tad jautajums gudriem viriem,kuram ierocim nak tafs twists 222kalibra?:)