Mālkalnieša kungs, atļaušos virzīt versiju, normatīvajos aktos šoreiz nav kļūdu vai nepilnību šajā jautājumā. Drīzāk teikšu ka likumdevējs šajā gadījumā uzticējies un ļāvis samērā plašu rīcības brīvību medniekam. Viss ir kārtībā un nav problēmu, kamēr kāds nesadomā savā medību iecirknī uztaisīt šautuvi vai plaucēt no rīta līdz vakaram - tad jau tiešām varētu runāt par likumdevēja labas gribas ļaunprātīgu izmantošanu.
Cik tas bieži Jums personīgi ir medībās veiktas pārbaudes? Individuālajās medībās
+-7gadu laikā 3x esmu saticis inspektorus- visas dzinējos. Bet tas mani nemudina darīt kaut ko slidenu, kas uz likuma robežas.
To nievājošo "juristiņš" mierīgi varat attiecināt arī uz sevi, Gati.
Tas nav domāts nievājoši, bet ar humoriņu. :) Tāpat uzskatu, ka vairumā pilsoņu mīt mazs inženieris, šajā laikā arī virusologs. No tēmas "speciālists neesmu, bet paskatīties varu" vai "pieredzes nav, bet viedoklis ir". Un jā- attiecinu arī uz sevi. :))
Viss ir kārtībā un nav problēmu, kamēr kāds nesadomā savā medību iecirknī uztaisīt šautuvi vai plaucēt no rīta līdz vakaram - tad jau tiešām varētu runāt par likumdevēja labas gribas ļaunprātīgu izmantošanu.
Un ieslēdzam pilsonis parastais-jurists. Kurš likums man aizliedz ieroci pārbaudīt 50 vai 100x? Kurš likums nosaka ar cik patronām, cik bieži utt varu pārbaudīt? Kur ir rakstīts? :D Un nonākam pie tā, ka viens gudrinieks iegāž visus labticīgos. Kā jau teicu- uzskatu, ka paši ejam/gribam iet virzienā, lai likumos ieraksta visu, ka nevajag pielietot smadzenes.
Slēpts
13.11.2020. 09:46
Nu kāda tur robeža. Ir atļauts pārbaudīt - pārbaudām. Man, personīgi, tas nav aktuāli, jo pa ceļam uz objektu ir oficiāla šautuve, bet labi saprotu tos, kam šautuve ir 50km attālumā un tas ir lieks brauciens. Daudziem nav šautuves, bet kāds vecs karjers kurā reāli bez jebkādiem drošības riskiem var pārbaudīt optiku gan atradīsies. Vai veca armijas daļa, kur vairumā ir šautuves, vismaz uz 300m. Turklāt, nekur nav teikts ka visu mūžu jālieto viena optika. Gribās tak pamainīt, starp dzinējmedībām un gaidi. Itkā jau kronšteins nodrošina uzlikšanas atkārtojamību, bet ja ir iespēja - nu noziedo to patronu, lai pašam sirds mierīga, ka viss ok.
Kurš likums man aizliedz ieroci pārbaudīt 50 vai 100x? Kurš likums nosaka ar cik patronām, cik bieži utt varu pārbaudīt? Kur ir rakstīts? :D
Neviens normatīvais akts, protams, konkrētu skaitli nenosaka, un tas ir pilnīgi pareizi. Šeit paliek vieta interpretācijām. Tavām, inspektora, galējā gadījumā - tiesneša. Interpretācijas metodes ir dažādas, daudziem patīk izmantot gramatisko metodi - lasīt un domāt, ja likumā nav tieši norādīts pieļaujamais šāvienu skaits, tātad tas ir neierobežots. Man pašam labāk pie sirds iet teleoloģiskā interpretācijas metode, tas ir, mēģināt izprast likumdevēja gribu, pieņemot šādu normu. Savus apsvērumus, kas no šādas interpretācijas izriet, esmu norādījis jau iepriekš. Kā un kuru metodi izmantosi (divas pieminētās nav vienīgās), un pie kādiem rezultātiem nonāksi, tas lai paliek tavā ziņā.
Neviens normatīvais akts, protams, konkrētu skaitli nenosaka, un tas ir pilnīgi pareizi. Šeit paliek vieta interpretācijām. Tavām, inspektora, galējā gadījumā - tiesneša. Interpretācijas metodes ir dažādas, daudziem patīk izmantot gramatisko metodi - lasīt un domāt, ja likumā nav tieši norādīts pieļaujamais šāvienu skaits, tātad tas ir neierobežots. Man pašam labāk pie sirds iet teleoloģiskā interpretācijas metode, tas ir, mēģināt izprast likumdevēja gribu, pieņemot šādu normu. Savus apsvērumus, kas no šādas interpretācijas izriet, esmu norādījis jau iepriekš. Kā un kuru metodi izmantosi (divas pieminētās nav vienīgās), un pie kādiem rezultātiem nonāksi, tas lai paliek tavā ziņā.