41.5 grs. 5 šāvieni. Sērijas laikā atskrūvējās klusinātājs, un to sapratu tikai pēc sērijas. Šeit pat forumā blakus tēmā bija par to spriests. Ja lode klusinātāju vairāk skartu, tad noteikti klusinātājs uzsprāgtu.
43 grs. 3 šāvieni. Jo 2 patronas atkal atstāju medībām. Kaut kādas tendences sapratu un man ar to pietiek. Kad būs laiks, tad pakāpināšu vēl pulvera dozu, bet pagaidām nezinu, vai tas ir vajadzīgs. Daži speci jau šeit izteicās par lēnām lodēm utt. Kamēr man viss gāztas labi, tikmēr baigi neiespringstu. Kad jutīšu, ka nav labi, tad domāšu ko jāuzlabo. Ar tālu šaušanu medībās necenšos aizrauties.
Slēpts
30.09.2020. 23:16
Nu, tas jau pēc kautkā laba izskatās. Lode kāda?
Slēpts
30.09.2020. 23:19
Ja bezssvina, tad iesaku dzīt līdz galam, cik var. Ir te dzirdēti gadījumi, par 5gab AL lodēm alnī, kas nokrita tikai pēc trāpījuma mugurkaulā. Jo ātrums par mazu, izšuj cauri bez normālas enerģijas atdeves.
Gint, šauts ar Anima libra 100m attālumā. Medību vajadzībām pilnīgi visas grupas ir vairāk nekā labas. Parasti atraujas pēdējie šāvieni, un domāju, ka pie tā vainīga nepacietība dzesēt 16mm stobru, kā arī šaušanas nemākulība. Šis šauts no Tikka T3s lite ar 50cm stobru un klusinātāju. Pēc definīcijas tur nekam diži labāk laikam nevajadzētu lidot. Bet nu šaut mēs gribam un tāpēc jāšauj ar to kas ir :D Iepriekš pa oranžajiem krustiem šauts ar Merkel KR1 3006 kal. stobrs 15mm diametrā un laikam ka 55cm garš, lode gmx 180 grs. Arī galā klusinātājs bija. Vispār tie klusinātāji baigi besīgie, jo stobru ātri uzkarsē. No tā merkela varēju savākt grupu ko nosegt ar 1 Euro monētu. Jautājumu uzdeva speciem, pie kādiem noteikti sevi nepieskaitu. Tikai sāku kaut ko apgūt un darbojos ar lētajiem štrumiem. Bet jāsaka, ka bez Anri un Valērija padomiem es tik tālu nebūtu ticis. Viņiem tas noteikti neliekas nekas īpašs, bet man ir gandarījums arī par šo pašu :)
Gint, ar bezsvinu medīju kādus 3 gadus točna. Iesākumā medīju ar GMX veikala munīciju. Man liekas, ka par GMX ar superformance pulveri nekā ātrāka nav :D Precīzu statistiku nepateikšu, bet dzīvniekā paliek apmēram 1 lode no 10. Ja ne vēl mazāk. Tas bezsvins šuj cauri tāpat. Jo lielāks ātrums, jo labāk atveras un labāk gāž to dzīvnieku, bet šuj cauri tāpat!!! Pēc manas pieredzes GMX viennozīmīgi atveras labāk par Anima libra lodi. Anima libra noteikti nav tā labākā, lai dzīvnieku noturētu. Bet es cenšos medīt piesardzīgi un cenšos apzināties tās lodes spējas - respektīvi ja neliec pārlieku lielas cerības, tad viss notiek tīri ok. Esmu pamēģinājis arī SST lodi ar superformance pulveri. Šī lode skaitās daudz mīkstāka un ātrāk atdod savu enerģiju. I skrien tāpat tie zvēri, i lode reizēm iziet cauri. Par tavu stāstu, ka alnis mierīgi skrien pēc 5x ielaistām Animas libras lodēm - noteikti ka tā varētu būt!!!! Vairāki pieredzējuši mednieki mani ir brīdinājuši, ka medījot ar Anima libra lodēm tas dzīvnieks pēc šāviena mēdz skriet diezgan tālu. Man vienkārši līdz šim tā nav gadījies. Ar bezsvinu esmu nomedījis apmēram 60 līdz 70 dižmedījumus - kaut kāda sajēga ir radusies. PS. Man ar katru brīdi aizvien vairāk nepatīk, ka bezsvins reti paliek dzīvniekā drošības apsvērumu dēļ. Dzinējmedībās ir jābūt ļoti uzmanīgam ar bezsvinu šaujot.
Slēpts
01.10.2020. 02:15
Bezsvins labi iet cauri, zinu vīrus kuri ar vienu šāvienu divus rukšus uzreiz noliek. Jautājums bija par ātrumu, vai mazāks vai lielāks sākuma ātrums ja ir šāda novirze.
Dzinējmedībās ir jābūt ļoti uzmanīgam ar bezsvinu šaujot.
Tieši šī iemesla dēļ dzinējmedībās pārgāju uz Hornady Interlock RN180 - klasisku svina lodi šaušanai nelielos attālumos. Tiesa - 40m briežu teļam, un pa 100m pamatīgam bullim nedaudz nevietā tāpat izgāja cauri. Bet tāda iespēja ir mazāka kā bezssvinam. No bezssvina izmantoju Barnes TTSX 165 un 168gr lodes, lido precīzi, gāžas viss arī labi. Atveras ātri, briežu buļļos paliek iekšā.
Jo 2 lodes atstāju medībām paprovēt.
Jo 2 patronas atkal atstāju medībām. Kaut kādas tendences sapratu un man ar to pietiek. Kad būs laiks, tad pakāpināšu vēl pulvera dozu, bet pagaidām nezinu, vai tas ir vajadzīgs. Daži speci jau šeit izteicās par lēnām lodēm utt. Kamēr man viss gāztas labi, tikmēr baigi neiespringstu. Kad jutīšu, ka nav labi, tad domāšu ko jāuzlabo. Ar tālu šaušanu medībās necenšos aizrauties.
Parasti atraujas pēdējie šāvieni, un domāju, ka pie tā vainīga nepacietība dzesēt 16mm stobru, kā arī šaušanas nemākulība. Šis šauts no Tikka T3s lite ar 50cm stobru un klusinātāju. Pēc definīcijas tur nekam diži labāk laikam nevajadzētu lidot. Bet nu šaut mēs gribam un tāpēc jāšauj ar to kas ir :D
Iepriekš pa oranžajiem krustiem šauts ar Merkel KR1 3006 kal. stobrs 15mm diametrā un laikam ka 55cm garš, lode gmx 180 grs. Arī galā klusinātājs bija. Vispār tie klusinātāji baigi besīgie, jo stobru ātri uzkarsē.
No tā merkela varēju savākt grupu ko nosegt ar 1 Euro monētu.
Jautājumu uzdeva speciem, pie kādiem noteikti sevi nepieskaitu. Tikai sāku kaut ko apgūt un darbojos ar lētajiem štrumiem. Bet jāsaka, ka bez Anri un Valērija padomiem es tik tālu nebūtu ticis. Viņiem tas noteikti neliekas nekas īpašs, bet man ir gandarījums arī par šo pašu :)
Precīzu statistiku nepateikšu, bet dzīvniekā paliek apmēram 1 lode no 10. Ja ne vēl mazāk. Tas bezsvins šuj cauri tāpat. Jo lielāks ātrums, jo labāk atveras un labāk gāž to dzīvnieku, bet šuj cauri tāpat!!!
Pēc manas pieredzes GMX viennozīmīgi atveras labāk par Anima libra lodi. Anima libra noteikti nav tā labākā, lai dzīvnieku noturētu. Bet es cenšos medīt piesardzīgi un cenšos apzināties tās lodes spējas - respektīvi ja neliec pārlieku lielas cerības, tad viss notiek tīri ok.
Esmu pamēģinājis arī SST lodi ar superformance pulveri. Šī lode skaitās daudz mīkstāka un ātrāk atdod savu enerģiju. I skrien tāpat tie zvēri, i lode reizēm iziet cauri.
Par tavu stāstu, ka alnis mierīgi skrien pēc 5x ielaistām Animas libras lodēm - noteikti ka tā varētu būt!!!! Vairāki pieredzējuši mednieki mani ir brīdinājuši, ka medījot ar Anima libra lodēm tas dzīvnieks pēc šāviena mēdz skriet diezgan tālu. Man vienkārši līdz šim tā nav gadījies.
Ar bezsvinu esmu nomedījis apmēram 60 līdz 70 dižmedījumus - kaut kāda sajēga ir radusies.
PS. Man ar katru brīdi aizvien vairāk nepatīk, ka bezsvins reti paliek dzīvniekā drošības apsvērumu dēļ. Dzinējmedībās ir jābūt ļoti uzmanīgam ar bezsvinu šaujot.
Jautājums bija par ātrumu, vai mazāks vai lielāks sākuma ātrums ja ir šāda novirze.